Χονγκ Κονγκ: Σύλληψη 4 ανδρών για υποστήριξη ακτιβιστών του εξωτερικού

Χονγκ Κονγκ: Σύλληψη 4 ανδρών για υποστήριξη ακτιβιστών του εξωτερικού
Αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Getty Images/iStockphoto

Σε 4 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, με την κατηγορία ότι στηρίζουν ακτιβιστές του εξωτερικού.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε τέσσερις άνδρες τους οποίους κατηγορεί ότι υποστήριζαν ανθρώπους στο εξωτερικό που “θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια”. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες αφότου το Χονγκ Κονγκ επικύρηξε οκτώ ακτιβιστές που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι είναι υπέρ της δημοκρατίας, σύμφωνα με το BBC.

Οι επικυρήξεις, ακουλουθούν έναν σαρωτικό νόμο για την εθνική ασφάλεια που επιβλήθηκε από το Πεκίνο, έχουν πυροδοτήσει την παγόσμια κατακραυγή.

Στους τέσσερις συλληφθέντες περιλαμβάνεται ο Ivan Lam, πρώην πρόεδρος του διαλυμένου πολιτικού κόμματος Demosisto, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα 8 άτομα, τα οποία επικυρήχθηκαν για αμοιβή ύψους 1 εκατ. δολαρίων HK, είχαν έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Το Χονγκ Κονγκ είναι μια ειδική διοικητική περιοχή της Κίνας. Σύμφωνα με την πολιτική του Πεκίνου “μία χώρα, δύο συστήματα”, οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ απολαμβάνουν ευρύτερες ελευθερίες σε σύγκριση με εκείνους που ζουν στην ηπειρωτική χώρα.

Ωστόσο, οι διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας το 2019 άνοιξαν το δρόμο για τον νόμο σχετικά με την εθνική ασφάλεια, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020. Έκτοτε, η αστυνομία έχει συλλάβει 260 άτομα για παραβίασή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα