"Υπογραφή" Banksy το νέο γκράφιτι στη Βενετία

Γκράφιτι στη Βενετία του Banksy
Γκράφιτι στη Βενετία του Banksy INSTAGRAM

Τη σιωπή του σπάει ο Banksy έπειτα από δύο εβδομάδες και "αναλαμβάνει την πατρότητα" του γκράφιτι στη Βενετία που απεικονίζει μία μικρούλα προσφυγοπούλα να φοράει σωσίβιο και να κρατάει στο χέρι της μία νέον ροζ φωτοβολίδα διάσωσης.

Πριν από δύο εβδομάδες, ενώ ήταν σε εξέλιξη η φετινή Μπιενάλε Τέχνης στη Βενετία, στον εξωτερικό τοίχο ενός κτιρίου στη φοιτητική γειτονιά Ντορσοντούρο, εμφανίστηκε ένα στένσιλ στο οποίο απεικονιζόταν μια μικρούλα προσφυγοπούλα να φορά σωσίβιο και να κρατά στο δεξί χέρι της μια νέον ροζ φωτοβολίδα διάσωσης. Είχε όλα τα χαρακτηριστικά έργου του Banksy, ωστόσο ο Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου δεν αναλάμβανε την πατρότητα μιας και δεν το αναρτούσε, όπως συνηθίζει να το κάνει, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το περασμένο Σαββατοκύριακο «υπέγραψε» τελικά το έργο, αναρτώντας δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μετά την επιβεβαίωση ότι το έργο είναι δικό του, πολλοί έκαναν εικασίες για το κατά πόσον το έργο αναφέρεται στην παγκόσμια προσφυγική κρίση. Ο Banksy, στα έργα του, συχνά αναφέρεται στα δεινά των μεταναστών και των προσφύγων: το 2015, στον προσφυγικό καταυλισμό στο Καλέ της Γαλλίας, είχε ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Στιβ Τζομπς. «Συχνά μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η μετανάστευση είναι απομύζηση των πόρων μιας χώρας, αλλά ο Στιβ Τζομπς ήταν ο γιος ενός Σύρου μετανάστη» είχε τονίσει, σε ανακοίνωσή του τότε. «Η Apple είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κόσμου, κάθε χρόνο καταβάλλει φόρους ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και υπάρχει απλά και μόνο επειδή δέχθηκαν στη χώρα έναν νεαρό από τη Χομς».

Πηγή: 

ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έδωσε 730.000 για να ασβεστώσει έργο του Banksy

Bansky: Αφιερωμένο στην "πιο μολυσμένη πόλη" της Βρετανίας το νέο του έργο

Και η Βενετία απέκτησε γκράφιτι του Banksy;

Ποιο ήταν το έργο του Banksy που έκλεψαν από το Μπατακλάν

SHARE:

24Media Network