Υπόθεση Ναβάλνι: Διορία Μάας στη Ρωσία για εξηγήσεις, “αλλιώς κυρώσεις”

Υπόθεση Ναβάλνι: Διορία Μάας στη Ρωσία για εξηγήσεις, “αλλιώς κυρώσεις”
Ο Αλεξέι Ναβάλνι τον Σεπτέμβριο του 2019 AP

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας κάλεσε τη Ρωσία να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση Ναβάλνι "τις επόμενες ημέρες" απειλώντας με κυρώσεις.

Η Γερμανία, που έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, θα ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, αν η Μόσχα δεν δώσει «τις επόμενες ημέρες» εξηγήσεις για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, προειδοποίησε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ο Μάας δήλωσε: «Τα τελεσίγραφα δεν βοηθούν κανέναν, όμως αν τις επόμενες ημέρες η ρωσική πλευρά δεν δώσει εξηγήσεις για το τι συνέβη, τότε θα αναγκαστούμε να συζητήσουμε μια απάντηση με τους εταίρους μας».

Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε ότι αν αποφασιστεί η επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αυτές θα πρέπει να είναι «στοχευμένες».

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η ρωσική κυβέρνηση ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, ο Μάας απάντησε «υπάρχουν πολλές ενδείξεις για αυτό», ενώ πρόσθεσε ότι ελπίζει «η Ρωσία να λύσει αυτό το σοβαρό έγκλημα. Αν (η ρωσική κυβέρνηση) δεν σχετίζεται με την επίθεση, τότε είναι προς δικός της όφελος να το αποδείξει με στοιχεία».

Εξάλλου ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την ελπίδα «οι Ρώσοι να μην μας αναγκάσουν να αλλάξουμε στάση για τον (αγωγό φυσικού αερίου) Nord Stream 2», ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο στη Γερμανία και την Ευρώπη από τη Ρωσία, ένα σχέδιο στο οποίο είναι αντίθετες οι ΗΠΑ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα