Ζελένσκι: “Να είμαστε σε ετοιμότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία”

Ζελένσκι: “Να είμαστε σε ετοιμότητα στα σύνορα με τη Λευκορωσία”
Βολοντίμιρ Ζελένσκι Ukrainian Presidential Press Office via AP

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι κάλεσε τις ουκρανικές δυνάμεις να είναι σε επιφυλακή στα σύνορα με τη Λευκορωσία, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μιας νέας χερσαίας εισβολής από τον βορρά.

Η Ουκρανία θα πρέπει να “είναι έτοιμη” στο σύνορό της με τη σύμμαχο της Ρωσίας, Λευκορωσία, δήλωσε σήμερα Τετάρτη (11/1) ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την επίσκεψή του στη Λβιβ, κατά την οποία συζήτησε για την προστασία των συνόρων και την κατάσταση ασφαλείας στη βορειοδυτική Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο είχε προειδοποιήσει ότι η Ρωσία πιθανόν να επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία για να εξαπολύσει μια νέα χερσαία εισβολή στην Ουκρανία από τον βορρά. Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν έκανε καμία αναφορά σε αυτές τις προειδοποιήσεις κατά τις ανακοινώσεις του μετά τη “συνάντηση συντονισμού” στη Λβιβ.

“Συζητήσαμε θέματα ασφαλείας των κρατικών συνόρων, τη λειτουργική κατάσταση στο σύνορο με τη Δημοκρατία της Λευκορωσίας και τα μέτρα κατά των υπονομευτικών ενεργειών στα εδάφη αυτά”, είπε. “Αντιλαμβανόμαστε ότι εκτός από τις ισχυρές δηλώσεις δεν βλέπουμε κάτι ισχυρό εκεί, αλλά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι τόσο στο σύνορο όσο και στις περιφέρειες”, κατέληξε.

Το γραφείο του προέδρου έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με τον Ζελένσκι στη συνάντηση αυτή και ανέφερε ότι ο πρόεδρος συμμετείχε και σε τελετή στη μνήμη των Ουκρανών στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα