Ζητείται κατάσκοπος

Ζητείται κατάσκοπος

Τον καλύτερο πράκτορα ψάχνουν στη Βρετανία κι έτσι οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας προχώρησαν σε ανάλογο διαγωνισμό

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξεκίνησαν έναν πρωτότυπο διαγωνισμό στον οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να βρουν έναν κώδικα κρυμμένο σε ιστοσελίδες, με μεγάλο βραβείο μια... θέση κατασκόπου.

Η κρατική οργάνωση επιτήρησης του τομέα της πληροφορικής GCHQ ζητά από τους ταλαντούχους "πειρατές" του Ίντερνετ και επίδοξους κατασκόπους να σπάσουν έναν κώδικα σε μια ανώνυμη ιστοσελίδα. Όσοι καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ό,τι προστατεύει ο κώδικας θα ανακατευθύνονται στην ιστοσελίδα της GCHQ όπου θα βρουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας που να αντιστοιχούν στα ταλέντα τους.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να προσελκύσει υποψήφιους μεταξύ των χάκερ που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα διεκδικούσαν τη θέση.

"Κατά παράδοση, οι ειδικοί στην πληροφορική μπαίνουν στην υπηρεσία αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο. Όμως με τη διαρκή εξέλιξη των Διαδικτυακών απειλών, είναι ουσιαστικής σημασίας να στρατολογούμε αυτοδίδακτους υποψηφίους που έχουν πραγματικό πάθος με την αποκρυπτογράφηση κωδικών", εξήγησε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Πάντως οι υποψήφιοι θα περάσουν από ενδελεχή έλεγχο και όσοι διαπιστωθεί ότι έχουν ασχοληθεί με την "παράνομη πειρατεία" θα αποκλείονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η CGHQ καταφεύγει σε πρωτότυπες μεθόδους για να επανδρώσει την υπηρεσία. Το 2009, προσπάθησε να βρει υποψήφιους πράκτορες παρεμβάλλοντας διαφημίσεις σε βιντεοπαιχνίδια.

SHARE:

24Media Network