Έντεκα tips για να σαρώσετε στην επόμενη συνέντευξή σας για δουλειά

Έντεκα tips για να σαρώσετε στην επόμενη συνέντευξή σας για δουλειά
Fortunegreece.gr

Δοκιμάστε κάποιο ή όλα από αυτά, και τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα

Μέχρι εδώ καλά! Στείλατε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή, και η εταιρεία θέλει να μιλήσει μαζί σας τηλεφωνικά, μέσω skype, ή από κοντά.

Οι προσπάθειές σας άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, κι εσείς μπορείτε να είστε σίγουρος ότι κάνετε για τη συγκεκριμένη δουλειά. Πλέον, το μόνο που χρειάζεται είναι να τα πάτε καλά στη συνέντευξη.

Ιδού 11 τρικ που θα βελτιώσουν την απόδοσή σας και τη συνολική εμπειρία σας από τη συνέντευξη:

1. ΥΙΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μην γεμίσετε τον εαυτό σας με άγχος. Πάρτε βαθιές αναπνοές. Αντιμετωπίστε την απόρριψη σαν μια πιθανότητα, αλλά όχι και σαν βεβαιότητα. Αυτός που βρίσκεται απέναντί σας δεν είναι εκεί για να σας κρίνει, δεν είναι αντίπαλός σας, δεν έχει πρόθεση να σας μειώσει. Το ότι βρίσκεστε εκεί σημαίνει ότι κάποιος στην εταιρεία θέλει να σας γνωρίσει. Ο διευθυντής προσλήψεων θέλει να μάθει περισσότερα για τις εμπειρίες που διάβασε στο βιογραφικό σας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας λόγος να τρέμετε.

2. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Οι συνεντεύξεις προκαλούν φόβο. Στο τέλος του …βασανιστηρίου, το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε θα είναι να συνεχίσετε τη διαδικασία με περισσότερες ερωτήσεις εκ μέρους σας. Όμως, η αλήθεια είναι ότι αν θέσετε καλές ερωτήσεις που να αντανακλούν τις γνώσεις σας για τη δουλειά, τότε θα έχετε δείξει με σαφή τρόπο την εμπλοκή και το ενδιαφέρον σας. Γράψτε κάποιες ερωτήσεις ήδη από το σπίτι, και κάντε τες πρόβα αν αυτό θα βοηθήσει να νοιώσετε πιο άνετα.

3. ΣΠΑΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΟ

Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική και είναι σίγουρο ότι θέλετε να ξεκινήσετε θετικά τη συνέντευξή σας. Απ’ την άλλη, το περιβάλλον μιας συνέντευξης για δουλειά μπορεί να είναι κάπως ψυχρό και να σας φοβίζει, και άρα μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να βρείτε τρόπο να ξεκινήσετε την κουβέντα. Μια απλή συμβουλή: κάντε αυτόν που σας παίρνει τη συνέντευξη να νοιώσει ότι έχει την απεριόριστη προσοχή σας. Και ξεκινήστε με κάτι χαλαρό, όπως π.χ. μια ερώτηση για το πώς πέρασε το σαββατοκύριακο ή μια αναφορά σε ανάρτηση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα, στο blog ή στο facebook της εταιρείας.

4. ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Δεν είναι εύκολο να αποπνέεις άνεση και αυτοπεποίθηση, αλλά είναι πολύ σημαντικό στοιχείο μιας επιτυχημένης συνέντευξης για δουλειά. Το καμπούριασμα, η συνεχής κίνηση και η αποφυγή της οπτικής επαφής είναι συμπεριφορές που μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε κάπως περίεργος. Βεβαίως, δεν υπόκεινται όλα στον έλεγχό σας, αλλά κάντε μια επιπλέον προσπάθεια να διατηρήσετε μια θετική γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Διαβάστε τα υπόλοιπα στο Fortunegreece.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα