Πώς μπορείς να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις ατυχήματα φωτιάς στο σπίτι

Πώς μπορείς να προλάβεις και να αντιμετωπίσεις ατυχήματα φωτιάς στο σπίτι

Η ζωή στο σπίτι με τα παιδιά εμπεριέχει κινδύνους. Με τη βοήθεια της MOBIAK ωστόσο, της μεγαλύτερης εταιρείας στον χώρο του πυροσβεστικού εξοπλισμού, όλα γίνονται παιχνιδάκι.

Ένα από τα πράγματα που εκτιμήσαμε αρκετά, όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας για τον κορονοϊό, είναι οι στιγμές στο σπίτι μαζί με την οικογένειά μας. Οι στιγμές πλάι στα αγαπημένα μας πρόσωπα, στο μέρος που αισθανόμαστε ασφαλείς και που τίποτα και κανένας δεν μπορεί να μας κάνει κακό.

Βέβαια, η αλήθεια είναι πως όταν περνάς πολλές ώρες σε ένα σπίτι μαζί με ένα ή περισσότερα παιδιά, μπορούν να δημιουργηθούν και περίεργες καταστάσεις. Ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί μεταξύ ενός και τεσσάρων ετών, τότε θα πρέπει να είναι συνεχώς κάποιος μεγάλος από πίσω του.

Είναι λογικό σε αυτή την ηλικία τα παιδιά να θέλουν να εξερευνήσουν καθετί που υπάρχει γύρω τους. Δεν συνειδητοποιούν όρια και κινδύνους, με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα έτσι ώστε να καταφέρουν να αποτρέψουν σοβαρούς τραυματισμούς και ατυχήματα. Ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι και τα ατυχήματα φωτιάς, για τα οποία όμως τη λύση φέρνουν οι ειδικοί της MOBIAK.

Τα απαραίτητα αντικείμενα που πρέπει να υπάρχουν στο σπίτι

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τους κινδύνους που κρύβει η ζωή στο σπίτι με τα παιδιά, αλλά και να βρούμε τρόπους να τους αντιμετωπίσουμε, ζητήσαμε τη βοήθεια ενός εκπροσώπου της MOBIAK, της κορυφαίας εταιρείας πυροσβεστικού εξοπλισμού & συστημάτων κατάσβεσης & πυροπροστασίας με εξαγωγές σε περισσότερες από 77 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η Σοφία, εκπρόσωπος της εταιρείας, έλυσε κάθε μας απορία, ενώ παράλληλα, μας άνοιξε και έναν νέο κόσμο αντικειμένων πυρόσβεσης, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσαμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο έξυπνος πυροσβεστήρας λουλούδι, ο οποίος αποτελεί ένα φανταστικό διακοσμητικό αντικείμενο για το ψυγείο της κουζίνας, αλλά μπορεί να σώσει μια επικίνδυνη κατάσταση σε περίπτωση πυρκαγιάς από μαγειρικά λίπη.

Μείναμε στον χώρο της κουζίνας, μιας και αποτελεί τον πιο συνηθισμένο χώρο ατυχημάτων μέσα στο σπίτι. Όπως μας εξήγησε η ειδικός, με το σύστημα οικιακής κουζίνας IDOMENEUS και το σύστημα πρόληψης πυρκαγιάς Prince George Stove Guard, τα οποία ανιχνεύουν την φωτιά, μπορείς να προλάβεις πολλές φορές το κακό, πριν καν αυτό συμβεί.

Δύο ακόμη εξαιρετικά προϊόντα που συνδυάζουν την ασφάλεια και το design είναι ο πυροσβεστήρας σε σχήμα βάζου, αλλά κι αυτός σε σχήμα αυγού που προτείνει η MOBIAK.

Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με δύο όμορφα διακοσμητικά για το σαλόνι μας, τα οποία ωστόσο μπορούμε να πετάξουμε και να σβήσουμε μια πυρκαγιά, ή ακόμα και να δημιουργήσουμε έναν διάδρομο διαφυγής.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό σε ένα σπίτι που υπάρχουν παιδιά, να υπάρχουν και πυροσβεστήρες για έκτακτη ανάγκη. Γιατί όχι κάποιος μικρότερος πιστοποιημένος φορητός πυροσβεστήρας ή ένας πυροσβεστήρας αφρού 1 λίτρου, οι οποίοι ξεφεύγουν από την κλασσική εικόνα του πυροσβεστήρα, που έχεις στο μυαλό σου;

Κι αν τώρα θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, χωρίς να ψάχνεις λύσεις από εδώ κι από εκεί, με το πυροσβεστικό σετ ασφαλείας της MOBIAK (περιλαμβάνει πυροσβεστήρα και πυρίμαχη κουβέρτα), είσαι εξασφαλισμένος και μπορείς να σώσεις οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση. Όλα τα προϊόντα μπορείς να τα βρεις σε περισσότερους από 500 συνεργάτες με είδη πυρόσβεσης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Για να μπορείς να απολαύσεις τις πολύτιμες στιγμές στο σπίτι με την οικογένειά σου ξέγνοιαστα και κυρίως με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα