post impression url

Πώς να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε στάδιο της ζωής σου

Διαβάζεται σε 6'
Πώς να προσαρμόζεσαι εύκολα σε κάθε στάδιο της ζωής σου

Το κλειδί για να μπορείς να εξελίσσεσαι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε κάθε σημαντικό σταθμό της ζωής σου, όπως η ενηλικίωση, το ξεκίνημα της καριέρας, η δημιουργία οικογένειας ή η συνταξιοδότηση, η ικανότητα προσαρμογής είναι το κλειδί για να μπορέσεις να ανταποκριθείς στα νέα δεδομένα που κάθε φορά προκύπτουν και αρχικά μπορεί να σε προβληματίσουν. Και, βέβαια, προσαρμογή δεν σημαίνει να επιβιώνεις απλά, σημαίνει να μπορείς να αγκαλιάζεις τις αλλαγές που έρχονται στον δρόμο σου, αλλά και να ανθίζεις μέσα από αυτές.

Διατηρώντας πάντα μία θετική νοοτροπία

Η βάση της προσαρμογής στα διαφορετικά στάδια της ζωής είναι η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας ό,τι και να συμβαίνει. Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις και κάθε αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη. Ωστόσο, μία εξαρχής θετική προσέγγιση μπορεί να φέρει σημαντική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις οτιδήποτε προκύψει. Αντί να φοβάσαι την αλλαγή, ίσως είναι καλύτερο να τη δεις ως μία ευκαιρία για ανάπτυξη. Κάθε νέα φάση της ζωής φέρνει μαζί της μοναδικές εμπειρίες και μαθήματα που μπορούν να σου προσφέρουν πολλά. Μείνε, λοιπόν, ανοικτός σε νέες δυνατότητες και δείξε προθυμία στο να προσαρμόζεις τα σχέδιά σου, όπως και όποτε χρειάζεται. Ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, μπορείς, εστιάζοντας στα θετικά, να βρεις τον τρόπο να αντιμετωπίσεις καταστάσεις που προκύπτουν, αλλά και να ανακαλύψεις ευκαιρίες που σου προσφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

UNSPLASH

Ανακαλύπτοντας νέα ενδιαφέροντα και χόμπι

Μία από τις χαρές του ταξιδιού της ζωής είναι η ευκαιρία, σε μία νέα περίοδο, να εξερευνήσεις νέα ενδιαφέροντα και χόμπι, ως έναν τρόπο για να περάσεις όμορφα, ακόμη και όταν όλα γύρω σου έχουν αλλάξει και δεν έχεις κάποια σταθερά. Είτε είσαι στα 20 είτε στα 60, το να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα που σου φέρνουν χαρά και πληρότητα μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή σου. Όταν λοιπόν βρεθείς σε μία διαφορετική περίοδο (π.χ. σε μία νέα πόλη χωρίς κύκλο γνωριμιών, μακριά από τη δουλειά σου ή έξω από μία σχέση ετών) μπορείς να αλλάξεις τη διάθεσή σου και τα δεδομένα ξεκινώντας να ασχολείσαι με δραστηριότητες που δεν είχες δοκιμάσει ποτέ πριν. Από ζωγραφική έως χορό και από κηπουρική έως την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας, ο ελεύθερος χρόνος σου μπορεί να γεμίσει με ενδιαφέροντα που θα σου αλλάξουν τη ζωή και θα σε κάνουν να ξεχάσεις την απαισιοδοξία και την απογοήτευση που μπορεί να είχες τις πρώτες μέρες μετά από μία αλλαγή.

Αναζητώντας ευκαιρίες για ανάπτυξη δεξιοτήτων

Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν πολύ γρήγορα, η απόκτηση νέων δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για την προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη. Η δια βίου μάθηση είναι το κλειδί για να εξελίσσεσαι και μπορεί να σου προσφέρει ευκαιρίες προσαρμογής ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες, όπως το να βρεθείς χωρίς δουλειά ή το να πρέπει να αντιμετωπίσεις την περίοδο προσαρμογής μετά τη σύνταξη. Το Διαδίκτυο προσφέρει πληθώρα πόρων για την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, πλατφόρμες όπως το Coursera ή το Udemy παρέχουν μαθήματα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που θα σε εξελίξουν και θα σου ανοίξουν νέους δρόμους. Ο εθελοντισμός είναι επίσης ένας τρόπος να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου, αλλά και μια ευκαιρία να αποκτήσεις νέες δεξιότητες, αποτελώντας μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης.

UNSPLASH

Ο ρόλος της ασφάλισης σε διαφορετικά στάδια ζωής

Καθώς προχωράς στα στάδια της ζωής, οι ανάγκες και οι ευθύνες σου αλλάζουν. Η ασφάλιση παίζει καθοριστικό ρόλο στην παροχή οικονομικής προστασίας και ψυχικής ηρεμίας σε κάθε περίοδο της ζωής σου και μπορεί να αποτελέσει για εσένα εκείνο το μαξιλαράκι που θα σε κάνει να αντιμετωπίσεις ακόμη και μία ατυχία με αισιοδοξία και διάθεση να προχωρήσεις μπροστά. Για τον λόγο αυτό, αλλά και για σημαντικά πράγματα που θέλει να προστατεύσει κάθε άνθρωπος, η EUROLIFE FFH έχει δημιουργήσει το EurolifeSYN+, το πρώτο πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων που φτάνουν έως και το -15% σε ασφαλιστικά προϊόντα Eurolife FFH.

Ο ρόλος του EurolifeSYN+ είναι να διευκολύνει όλους όσοι τους απασχολεί το θέμα της “ασφάλειας”, να δημιουργήσουν μια ομπρέλα συνολικής προστασίας για ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή τους. Γιατί όταν έχεις ασφαλίσει κάθε τι σημαντικό στη ζωή σου νιώθεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες απέναντι στον εαυτό σου και στους δικούς σου. Με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων της Eurolife FFH, όσο προστατεύεσαι τόσο κερδίζεις. Συνδυάζεις ασφαλιστικά προϊόντα και έχεις έκπτωση στο 2ο και κάθε επιπλέον συμβόλαιο που αγοράζεις. Με το Insurance Planning Tool της Eurobank μπορείς για πρώτη φορά να δημιουργήσεις το προσωπικό ασφαλιστικό πλάνο σου, online μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App ή σε ένα κατάστημα. Απαντάς σε λίγες απλές ερωτήσεις και βλέπεις τα ασφαλιστικά προϊόντα που σου προτείνονται σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και τις συνολικές ανάγκες σου, αλλά και τη σειρά με την οποία σε συμφέρει να τα αποκτήσεις προκειμένου να λάβεις τη μεγαλύτερη έκπτωση.

Όσο περισσότερη προστασία εξασφαλίζεις για εσένα και την οικογένεια σου, τόσο μεγαλύτερες εκπτώσεις κερδίζεις στα συμβόλαιά σου. Από το 2ο συμβόλαιο έχεις αρχική έκπτωση 5% που μπορεί να φτάσει έως το 15% όσο αποκτάς προϊόντα που συμμετέχουν στο EurolifeSYN+. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ασφάλειες υγείας, κατοικιδίου, σπιτιού, αυτοκινήτου, η ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων και η ασφάλεια online συναλλαγών. Η έκπτωση που δικαιούσαι εφαρμόζεται αυτόματα όταν πληρώνεις ή ανανεώνεις το συμβόλαιο σου.

Παραμένοντας ευέλικτος, ανοιχτόμυαλος και προνοητικός, μπορείς να πλοηγηθείς στις μεταβάσεις της ζωής με σιγουριά και αισιοδοξία. Αγκάλιασε λοιπόν κάθε αλλαγή ως ευκαιρία για ανάπτυξη και όχι μόνο θα μπορείς να προσαρμοστείς πιο εύκολα σ’ αυτήν, αλλά θα έχεις τη δυνατότητα ακόμη και να καλυτερεύσεις τη ζωή σου από εκεί που δεν το περίμενες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα