Πώς θα βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου με αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες

Διαβάζεται σε 4'
Πώς θα βελτιώσεις την ποιότητα ζωής σου με αξιόπιστες δικτυακές υποδομές και υψηλές ταχύτητες
UNSPLASH

Πώς το δίκτυο 5G της COSMOTE κάνει ήδη πιο εύκολη την καθημερινότητά μας.

Ζούμε σε έναν κόσμο που αλλάζει με εκθετικούς ρυθμούς. Η 4η βιομηχανική επανάσταση έχει μείνει πια ήδη πίσω και όλα γύρω μας κινούνται με ταχύτητες που δεν είχαμε φανταστεί. Το βλέπεις παντού: Στις μεταφορές, στην ενημέρωση, στην επικοινωνία. Στις μέρες μας, ο κόσμος μας επανασχεδιάζεται από το μηδέν και κανείς δεν μπορεί να μείνει πίσω.

Στην ψηφιακή εποχή η απρόσκοπτη, ποιοτική και γρήγορη σύνδεση στο internet δεν είναι πια μια επιπλέον παροχή, αλλά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, στο σπίτι, τα ταξίδια και φυσικά την επιχείρηση. Το δίκτυο 5G εγγυάται ακριβώς όλες αυτές τις εξελίξεις που θα αλλάξουν τον κόσμο μας προς το καλύτερο και η COSMOTE έχει δημιουργήσει το πλέον αξιόπιστο δίκτυο στη χώρα, συμβάλλοντας παράλληλα και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της.

Πώς το δίκτυο 5G της COSMOTE κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε μάθει μερικά μόνο από τα πλεονεκτήματα που φέρνει το 5G, όμως στην πραγματικότητα τα κέρδη θα πολλαπλασιαστούν, όταν η χρήση του γίνει ακόμα πιο ευρεία. Για παράδειγμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη προωθήσει την οδηγία για χρήση 5G στα αεροπλάνα, προαναγγέλλοντας το τέλος της λειτουργίας πτήσης. Αυτό όμως είναι το ελάχιστο, μπροστά σε όλες τις θεμελιώδεις αλλαγές που έρχονται.

Για να ονομάζεται ένα δίκτυο 5G θα πρέπει να ξεκινά από τα 1000 MB το δευτερόλεπτο. Το Gaming, το κατέβασμα και το μοίρασμα αρχείων, η επικοινωνία και η ψυχαγωγία δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορα. Στην πράξη, το 5G έχει καταφέρει να αλλάξει ήδη προς το καλύτερο την καθημερινότητά μας. Το διαδίκτυο δεν είναι για εμάς απλά ένα εργαλείο επικοινωνίας ή πηγή πληροφοριών. Είναι το σπίτι μας, το μέρος που εργαζόμαστε.

Η Gen Z έχει διαμορφωθεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες. Φλερτάρει, εργάζεται, ζει και διασκεδάζει μέσα στην ταχύτητα του διαδικτύου και πάντα επιζητά το καλύτερο. Το 5G είναι πια εδώ ως ικανοποίηση των αναγκών αυτής της γενιάς. Διαμορφώνει τις κοινωνικές μας σχέσεις και μας επιτρέπει να συνδεθούμε με τους συνανθρώπους μας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το COSMOTE 5G είναι εδώ για να μας βοηθήσει να επανασχεδιάσουμε τον κόσμο από την αρχή καθώς με την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη τεχνολογία κινητής που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα ήρθε για να αλλάξει θεαματικά τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και διασκεδάζουμε. Η COSMOTE που πρώτη έφερε το 5G στην Ελλάδα, φρόντισε να μας καλωσορίσει στον κόσμο του ενημερώνοντάς μας μέσω της σειράς ντοκιμαντέρ για το «Πώς το 5G θα αλλάξει τον κόσμο» δείχνοντας μας πώς κάθε τομέας της καθημερινότητάς μας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έγιναν κατανοητά σε όλους και τα αποτελέσματα είναι πια ορατά.

Το δίκτυο 5G της COSMOTE ανακηρύχθηκε, μάλιστα, «το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα» για 7η συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με το Speedtest της Ookla, της πρώτης εταιρείας παγκοσμίως για μετρήσεις mobile internet. Παράλληλα, έλαβε την πιστοποίηση «Best in Test» για 9η συνεχόμενη φορά για τις υπηρεσίες mobile internet και φωνής, από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, umlaut.

Με ταχύτητες που ξεπερνούν το 1Gbps το COSMOTE 5G διαθέτει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη στη χώρα με πάνω από 90%, ενώ στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη έχουν ήδη φτάσει το 97% και 90% αντίστοιχα.Σε συγκεκριμένες μάλιστα περιοχές οι μέγιστες ταχύτητες ξεπερνούν το 1Gbps.

Στην πράξη, όλα πιο γρήγορα

Η πανδημία άλλαξε σχεδόν τα πάντα στη δουλειά μας και την καθημερινότητά μας. Η ζωή, όμως πλέον δεν χωρίζεται σε pre & after Covid, αλλά σε εκείνα που γνωρίζαμε για την τεχνολογία και τις συνδέσεις πριν και μετά το 5G. Μάθαμε πώς να είμαστε ψηφιακοί νομάδες, πώς να δουλεύουμε τηλεργασία κατεβάζοντας τα πιο μεγάλα αρχεία μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πώς να κάνουμε video call, χωρίς η κάμερα να κολλάει ποτέ.

Το 5G ευθύνεται για όλα τα ταξίδια που κάναμε και παράλληλα δουλεύαμε. Από το αμάξι με το λάπτοπ στο χέρι, στο καράβι έχοντας σήμα στο φουλ, ακόμα και όταν όλα έμοιαζαν μάταια και όπως είδαμε, οσονούπω και στα αεροπλάνα. Και όλα αυτά με μια απλή σύνδεση. Με το 5G ο χρόνος απόκρισης κατεβαίνει στο 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου, με ταυτόχρονη αξιοπιστία επικοινωνίας στο 99,999%, καθιστώντας την όποια καθυστέρηση, αδύνατο να την αισθανθείς.

Την ίδια στιγμή διασκεδάσαμε στο έπακρο, έχοντας πάντα ταχύτητα και σήμα για να ανεβάσουμε βίντεο ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Σε γήπεδα, σε συναυλίες, σε θέατρα και σινεμά. Πάντα είχαμε πρόσβαση στο περιεχόμενο, εκεί που όλοι ζορίζονταν. Με σήμα παντού όπου κι αν βρισκόμασταν. Και αυτό είναι μοναδικό. Κι όμως, είμαστε ακόμα στην αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα