Τα σημεία – κλειδιά για να διαλέξεις τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου

Τα σημεία – κλειδιά για να διαλέξεις τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου

Έξοδος από τη σελίδα. Διακοπή της ανάγνωσης. Αν η αρχή του κειμένου έλεγε πως το περιεχόμενο αφορά την ασφάλιση, κάποιοι θα είχαν ήδη σταματήσει να διαβάζουν. Αν ήταν ομιλία σε κάποια αίθουσα, κάποιοι θα είχαν ήδη σηκωθεί για να φύγουν.

Βαρετό; Αδιάφορο; Κάτι που κανείς δεν θέλει να συζητά γιατί αφορά πράγματα που δεν θέλει να σκέφτεται;

Κι όμως. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μια επιλογή εμπιστοσύνης. Όταν επιλέγεις μια ασφαλιστική εταιρία την εμπιστεύεσαι. Και για να γίνει αυτό πρέπει να κοιτάξεις πρώτα μερικά σημεία – κλειδιά που δείχνουν αν είσαι σε καλά χέρια ή αν, αντίθετα, στην ανάγκη κινδυνεύεις να βρεθείς μετέωρος.

Οπότε ναι, μας αφορά όλους. Κι εσένα που ίσως βαριέσαι. Άκου τώρα, για να μην τρέχεις μετά. Εκτός αν είσαι ασφαλισμένος της Hellas Direct, οπότε τα ξέρεις ήδη.

Όχι άλλα ψιλά γράμματα

Ας ξεκινήσουμε από τα πολύ βασικά: όχι άλλα ψιλά γράμματα. Σε μια σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλες τις πλευρές τι, πώς και πόσο.

Αναζητώντας λοιπόν ασφάλεια για το αυτοκίνητό σου, ψάξε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να διαμορφώσεις το συμβόλαιό σου. Τα πακέτα καλύψεων, τις προαιρετικές καλύψεις που μπορείς να προσθέσεις. Είναι όλα ξεκάθαρα γραμμένα; Κανονισμοί, εξαιρέσεις, απαλλαγές, ποσά και ποσοστά; Ή ψάχνεις λες και θα αποκωδικοποιήσεις τον Δίσκο της Φαιστού;

Μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρία μπορεί να δίνει δίκαιη τιμή ακριβώς επειδή ξέρει να κάνει τη δουλειά της, να αναλύει το ρίσκο δηλαδή.

Αυτό κάνει η Hellas Direct και έχει όλα τα στοιχεία για προγράμματα, καλύψεις, εξαιρέσεις και τιμές online. Μπαίνεις, διαβάζεις, επιλέγεις.

Όχι αναπάντητες κλήσεις παντού

Αν ωστόσο χρειάζεσαι μια διευκρίνιση σε αυτά που διαβάζεις, μπορείς να βρεις κάποιον να σου εξηγήσει ή τηλεφωνείς/ στέλνεις mail στον βρόντο; Κι αυτό είναι το δεύτερο σημείο που πρέπει να προσέξεις. Εξυπηρέτηση.

Να υπάρχει άμεση απάντηση στη γραμμή στην οποία καλείς είναι το ένα. Το δεύτερο είναι αυτό που θα ακούσεις. Παίρνεις την πληροφορία που χρειάζεσαι ή ακούς μια τυποποιημένη απάντηση βγαλμένη από κάποιο εγχειρίδιο οδηγιών; Κι ανάμεσα στα δύο, ποιο εμπιστεύεσαι;

H καταρτισμένη ομάδα της Hellas Direct ξέρει να σε καθοδηγήσει είτε στην αγορά ή ανανέωση του συμβολαίου σου είτε στην περίπτωση που χρειαστείς βοήθεια στον δρόμο. Χωρίς εγχειρίδια. Ακολουθώντας την κοινή λογική και τα γρήγορα βήματα της εταιρίας για να συνεχίσεις τη μέρα σου κανονικά. Με γραμμή για τις ζημιές το 212 222 9900 που λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ναι, καλά διάβασες. Και νύχτα, και αργία και ξημέρωμα. Πάντα.

Τι σου λένε οι αριθμοί

Στην εποχή του ίντερνετ θα πρέπει να μπορείς να βρεις εύκολα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν αν μπορείς να εμπιστευτείς μια ασφαλιστική εταιρία.

Σε τι πλάτες στηρίζεται; Αν ας πούμε τη χρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η Παγκόσμια Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, όπως την Hellas Direct, σημαίνει πως μπορείς να κοιμάσαι και να ξυπνάς ήσυχος. Εφόσον την εμπιστεύτηκαν εκείνοι, μπορείς κι εσύ.

Έχει στο site της τις εκθέσεις φερεγγυότητας και τι λένε; Να ακόμα ένα τσεκ πως κινείσαι στη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί να μην σου είναι όλα ξεκάθαρα, αλλά οι αριθμοί σού δείχνουν τον δρόμο.

Όχι άλλες χρονοβόρες «διαδικασίες»

Όταν θα χρειαστείς την ασφαλιστική σου θα έχεις ήδη πολλά στο μυαλό σου για να σου φορτωθεί άλλη μια έγνοια. Θα θέλεις να γίνουν τα πράγματα εύκολα κι απλά.

Θα θέλεις ας πούμε αν είναι ένα μικρό ατύχημα, με μικροζημιές, να ξεμπερδεύεις γρήγορα. Να βγάλεις ο ίδιος φωτογραφίες, να τις στείλεις με μέιλ. Κι έτσι η αξιολόγηση της ζημιάς να έχει ήδη αρχίσει καθώς θα συνεχίζεις τον δρόμο σου. Πιστεύεις πως δεν γίνεται; Δεν το ξέρεις πως πάνω από τις μισές ζημιές της Hellas Direct κλείνουν μέσα σε 48 ώρες;

Αν βρεις το τζάμι σου σπασμένο, δεν θέλεις να χρειάζεται να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Θέλεις απλώς να φτιαχτεί! Να κάνεις μόνο ένα τηλεφώνημα στην ασφαλιστική σου. Να σου πουν πού είναι ο κοντινότερος συνεργάτης και να λύσεις το θεματάκι την ίδια μέρα, μέσα σε λίγη ώρα.

Τι σημαίνει εμπιστοσύνη τελικά

Θέλεις δηλαδή, όταν χρειαστείς την ασφαλιστική σου, κι εφόσον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για το τι έχει συμβεί, ατύχημα, σπάσιμο, λάστιχο, κτλ, να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και να σε εμπιστευτεί, όπως την εμπιστεύτηκες κι εσύ όταν τη διάλεξες.

Συμβαίνει ήδη; Ε τότε σίγουρα είσαι ασφαλισμένος στην Hellas Direct.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα