post impression url

Το καλό internet είναι η βάση για να κάνεις το σπίτι σου πιο έξυπνο

Το καλό internet είναι η βάση για να κάνεις το σπίτι σου πιο έξυπνο

Λίγα λόγια για τις μικρές κινήσεις που θα μας κάνουν να έχουμε το δικό μας smart home.

Η έκφραση smart home ήταν πάντα λίγο δυσνόητη για όλους μας. Όχι τόσο γιατί δεν αντιλαμβανόμασταν το τι σημαίνει να έχεις ένα έξυπνο σπίτι αλλά γιατί δεν ξέραμε ποτέ πώς θα το αποκτήσουμε. Όλοι νομίζαμε ότι θα πρέπει να μετατρέψουμε το σπίτι μας σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ευτυχώς για όλους μας η πραγματικότητα ήταν και είναι πολύ διαφορετική. Και για να κάνεις το σπίτι σου “έξυπνο” χρειάζεται μερικές απλές κινήσεις.

Με πρώτη και σημαντικότερη, το να έχεις το καλύτερο internet που μπορείς. Δες το βίντεο και συνεχίζουμε.

Η COSMOTE έφερε στη ζωή μας την υπηρεσία Home Connect ακριβώς για εκείνες τις περιπτώσεις που θέλουμε να απολαμβάνουμε το καλύτερο internet που μπορεί να προσφέρει το σπίτι μας. Εξειδικευμένοι συνεργάτες έρχονται στο σπίτι σου και ελέγχουν πώς μπορούν με μικρές κινήσεις είτε στην καλωδίωση είτε στο router και τον άλλο εξοπλισμό, να σου δώσουν το καλύτερο internet που μπορείς να έχεις.

Κι είναι πραγματικά εκπληκτικό το πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει το internet που ήδη χρησιμοποιείς. Η πιο συχνή – και δικαιολογημένη – αντίδραση κάποιου που δεν έχει καλό internet στο σπίτι είναι το “τι να κάνω, τόσο πιάνει στο σπίτι μου”. Κι όμως. Το internet του σπιτιού σου μπορεί να έχει ακόμα περισσότερα να δώσει και να μην το έχεις πάρει χαμπάρι.

Αλλά ας πάμε κι ένα βήμα παραπέρα. Έστω ότι επιλέγεις τον σωστό πάροχο και είσαι καλυμμένος στο θέμα internet. Πόσο μακρινό είναι μετά από αυτό το smart home;

Η αλήθεια είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται κάποια μεγάλη επένδυση στην αρχή, όπως θεωρούσαμε παλαιότερα. Μπορείς να ξεκινήσεις από τα πιο απλά και να προχωρήσεις στα πιο σύνθετα. Όλα εξαρτώνται από τις συσκευές που επιλέγεις να αγοράσεις και να εγκαταστήσεις στο σπίτι σου ή από τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείς.

Ο φωτισμός στο σπίτι

Πλέον πολλές εταιρείες προσφέρουν τα λεγόμενα “έξυπνα φώτα”. Λαμπτήρες που τους ελέγχεις από την άνεση του κινητού σου και προσαρμόζεις την ένταση, την θερμότητα του φωτός, ακόμα και την απόχρωση.

Οι ηλεκτρικές συσκευές

Φούρνος που ανάβει απομακρυσμένα, ψυγείο που σου δείχνει με κάμερα τι έχει μέσα όταν είσαι στο σούπερ μάρκετ, πλυντήριο που προγραμματίζεται από το κινητό. Μόνο μερικά παραδείγματα των δυνατοτήτων που δίνουν πλέον οι νέες συσκευές. Όχι, δεν χρειάζεται να αλλάξεις όλες σου τις συσκευές με τη μία. Αλλά με το που αποκτήσεις μία έξυπνη συσκευή στη ζωή σου, δεν θα δέχεσαι οι επόμενες αγορές να μην είναι ανάλογες.

Το home entertainment

Μία smart τηλεόραση, ένα bluetooth ηχείο, η δική σου personal assistant για την ψυχαγωγία και όχι μόνο. Εσύ μπορείς να βρίσκεσαι ξαπλωμένος στον καναπέ και το σπίτι γύρω σου να χορεύει στον ρυθμό που δίνεις εσύ με το κινητό σου τηλέφωνο.

Το χακ με τις έξυπνες πρίζες

Ακόμα κι αν δεν θες να επενδύσεις σε νέες συσκευές, ακόμα κι αν δεν είσαι σε φάση να πληρώσεις για νέους λαμπτήρες στα δωμάτια του σπιτιού, σου έρχονται μικρές λύσεις όπως οι διακόπτες μέσω wifi ή οι έξυπνες πρίζες. Και σου δίνουν την ευελιξία να χειρίζεσαι το πότε δίνεις ρεύμα ή όχι στο φως ή τις συσκευές.

Τα βήματα δεν είναι ανάγκη να είναι αλματώδη. Ξεκίνα σιγά – σιγά με μικρές αγορές και επενδύσεις σε αυτό το κομμάτι. Και όσο θα μετατρέπεις το σπίτι σου, τόσο πιο ενθουσιώδης θα είσαι με το πώς θα το δεις να μεταμορφώνεται. Όχι μόνο για τη δική σου άνεση και ευχαρίστηση αλλά και γιατί ένα έξυπνο σπίτι είναι ένα σημαντικό βήμα για ένα βιώσιμο σπίτι, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Πρώτα όμως, φρόντισε το internetικό makeover του σπιτιού. Εξασφάλισε με την υπηρεσία COSMOTE Home Connect ότι θα έχεις το καλύτερο internet που μπορεί να προσφέρει το σπίτι σου και ο δρόμος προς το smart home θα είναι πλέον ανοικτός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα