Το κλιματιστικό είναι τρία κλικ μακριά

Το κλιματιστικό είναι τρία κλικ μακριά
Νεαρή κοπέλα απολαμβάνει την δροσιά του κλιματιστικού της 123rf.com

Γιατί να υποφέρεις το καλοκαίρι στην πόλη, όταν μπορείς να απολαύσεις τη δροσιά ενός κλιματιστικού στο σπίτι σου;

Καύσωνας. Μια λέξη σχεδόν εφιαλτική. Κι όμως αποτελεί μια πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Η θερμοκρασία στην πόλη φτάνει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας σχεδόν ανυπόφορη κάθε έξοδό μας από το σπίτι ή το γραφείο. Τι συμβαίνει, όμως, με τους χώρους, όπου δεν υπάρχει κλιματιστικό; Εκεί τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Ακόμη και στα δωμάτια του σπιτιού, όπου δεν υπάρχει κλιματιστικό και προσπαθούμε με άλλους τρόπους (ανεμιστήρες, παράθυρα κ.α.) να δροσιστούμε, μοιάζει λες και παλεύουμε με κάποιο θηρίο, το οποίο δεν γίνεται ποτέ, μα ποτέ να νικήσουμε. Η ζέστη είναι σχεδόν ανίκητη, βλέπεις. Έχει μόνο έναν πραγματικό αντίπαλο κι εσύ μόνο έναν αληθινό σύμμαχο σε αυτή τη μάχη. Αυτός δεν είναι άλλος από το κλιματιστικό, το οποίο θα σε κρατήσει δροσερό, ακόμη και την πιο καυτή ημέρα του καλοκαιριού.

Πώς θα διαλέξεις, όμως, το κατάλληλο για το σπίτι σου; Η επιλογή κλιματιστικού αποτελεί βραχνά για τους περισσότερους, γι’ αυτό και τα Public ετοίμασαν τον πιο αναλυτικό οδηγό στη σελίδα τους για το συγκεκριμένο θέμα. Εκεί μπορείς να βρεις πραγματικά, ό,τι χρειάζεται για την επιλογή σου, ενώ αν ακόμη κι έτσι δυσκολεύεσαι, τότε μπορείς να μιλήσεις απευθείας με κάποιον ειδικό των Public, προκειμένου να σε βοηθήσει με τις ανάγκες σου.

Βασική προϋπόθεση για την αγορά κλιματιστικού είναι να διαπιστώσεις πόσα BTU/h χρειάζεται να είναι για να καλύψει επαρκώς τον χώρο σου. Ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του δωματίου που θα το χρησιμοποιήσεις, θα πρέπει να επιλέξεις και τα BTU του κλιματιστικού. Στην ειδική σελίδα του Public, μπορείς να αναζητήσεις το ιδανικό κλιματιστικό ανάλογα με τα τ.μ. του χώρου, καθώς υπάρχουν επιλογές για λιγότερα από 25 τ.μ. και φτάνουν μέχρι τα 75 τ.μ., καλύπτοντας ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Κάτι ακόμη εξίσου βασικό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ενεργειακή κλάση του κλιματιστικού που θα αγοράσεις. Η ετικέτα κάθε προϊόντος περιλαμβάνει, κατά κανόνα, επτά τάξεις ενεργειακής απόδοσης, που ανάλογα με το είδος του προϊόντος κλιμακώνονται από το G έως το Α+++. Ένα κλιματιστικό που ανήκει Α+++, καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια από ένα άλλο B ή C.

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε στο σπίτι είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή ασθενειών από μόλυνση μικροοργανισμούς, γύρη, μικροσωματίδια κ.α. Τα φίλτρα των κλιματιστικών δεν αρκούν, γι’ αυτό ίσως θα πρέπει να επιλέξεις ένα κλιματιστικό με ιονιστή, ο οποίος καθαρίζει τον αέρα που αναπνέεις εσύ και οι αγαπημένοι, όσο λειτουργεί το κλιματιστικό. Αν έχει ιονιστή, γιατί να μην έχει και ενσωματωμένο αφυγραντήρα, έτσι ώστε να μειώνεται και η υγρασία του χώρου;

Young Happy Man Sitting On Couch Operating Air Conditioner With Remote Control At Home Copyright (C) Andrey Popov

Τέλος, μια έξυπνη επιλογή είναι να αγοράσεις ένα κλιματιστικό με Wi-Fi. Αποτελεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία που έχει προστεθεί στα κλιματιστικά, δίνοντάς σου τη δυνατότητα να χειρίζεσαι τις λειτουργίες του από το κινητό σου και όχι μόνο. Παράλληλα, προσφέρει μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες απομακρυσμένης διαχείρισης αλλά και αυτοματισμού της λειτουργίας.

Αν όλα αυτά δεν σε βοήθησαν αρκετά, τότε δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα των Public, η οποία θα σου λύσει κάθε μικρή ή μεγάλη απορία σχετικά με το επόμενο κλιματιστικό σου.

Γιατί να σκας από την ζέστη, όταν η λύση που ψάχνεις απέχει μόνο μερικά κλικ;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα