ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ- ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΤΡΑΒΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΣΤΟ VOX- ΗΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ

Πήγαμε στο Vox όπου τραγουδούν η Δήμητρα Γαλάνη και η Παυλίνα Βουλγαράκη και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Τετάρτη βράδυ λίγο πριν τις 21.00 και η Πειραιώς έχει πήξει στην κάθοδό της για κάποιον ανεξήγητο λόγο. Φτάνοντας σχεδόν σημειωτόν έξω από το Vox με έκπληξη συνειδητοποιώ πως το μποτιλιάρισμα οφείλεται σε δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού, αφενός μεν στη Δήμητρα Γαλάνη αφετέρου δε στη Μαρινέλλα που τραγουδά ακριβώς δίπλα, στο Nox.

Το ρολόι δείχνει 21.15 στο αυτοκίνητο και μέσα από το μαγαζί ακούγεται ήδη η γνώριμη φωνή της Δήμητρας Γαλάνη να τραγουδά το “Ζω” του Γιώργου Χατζηνάσιου. Σαν από μηχανής θεός, μία κυρία μου δίνει τα απαραίτητα tips για το πού να παρκάρω γρήγορα και εύκολα και σε 10 λεπτά μπαίνω στο Vox. Σειρά έχουν πάρει πια τα “Γαλάζια Γράμματα” και μία όμορφη διασκευή του “Μη μου μιλάς για Αγάπη” του Γιάννη Σπανού. Με χιούμορ μάς λέει “τα είπα στην αρχή για να αποφύγουμε τις παραγγελιές στη συνέχεια”.

Η Δήμητρα Γαλάνη

Την κοιτώ καθώς μιλά και μας πληροφορεί πως θα ακολουθήσουν κάποια από τα τραγούδια που έχει γράψει αυτή. Δεν μπορείς να μην αισθανθείς συγκίνηση κοιτώντας την. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες που έχουν περάσει ποτέ από την Ελλάδα, με συνεργασίες Χατζιδάκι, τον Θεοδωράκη και τον Λοϊζο μέχρι τον Μικρούτσικο, τον Ξαρχάκο και τον Λοΐζο. Αλλά και για μία τρομερή καλλιτέχνιδα που πάντα προχωρά μπροστά, προτείνοντας καινούρια ακούσματα και νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες – δημιουργούς που ξεχωρίζει.

Η Δήμητρα Γαλάνη

Ακούγοντας τη φωνή της σήμερα, που μετρά στην πλάτη 55 χρόνια καριέρας, δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς. Είναι πραγματικά αγέραστη. Αλλά και η αύρα της, είναι μοναδική. Γεμάτη ενέργεια και όραμα και όρεξη για καλή μουσική. Τραγουδά τη “Σκανδάλη” σε στίχους της Μυρτώς Κοντοβά που έχει γράψει για την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και στη συνέχεια προλογίζει με μία όμορφη εισαγωγή τη Παυλίνα Βουλγαράκη.

Η Δήμητρα Γαλάνη είχε πάντα αδυναμία στη νέα γενιά καλλιτεχνών. Ποτέ δε δίστασε να συστήσει κάποιον καλλιτέχνη ή να κάνει κάποιο ντουέτο που πίστευε. Γιώργος Καραδήμος, Matisse, Vassilikos, Kίτρινα Ποδήλατα, Ευστάθιος Δράκος, αλλά και το υπέροχο Chronos Project.

Η συγκίνηση της Παυλίνας Βουλγαράκη είναι εμφανής που στέκεται δίπλα της. Μαζί τραγουδούν το δικό της “Τι και αν δε μου μιλάς πια” και έτσι παίρνει τη σκυτάλη της βραδιάς για λίγο κάνοντάς μας μία πολύ όμορφη βόλτα σε δικά της τραγούδια με τη βαθιά χαρακτηριστική φωνή της.  Με εσωτερική ένταση τραγουδά τη “Σφαίρα” που έγραψαν από κοινού με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο, ενώ ερμηνεύει με τα μάτια της κλειστά τον “Άγριο Τσακωμό” και καταχειροκροτείται.

Η Παυλίνα Βουλγαράκη

Σεραφείμ Γιαννακόπουλος- Η πιο σταθερή… σχέση

Η Δήμητρα Γαλάνη επιστρέφει στη σκηνή και σειρά παίρνουν μεγάλες της επιτυχίες, όπως τα “Συρτάρια”, το “Δεν είσαι εδώ”, τα “Στερεότυπα”, αλλά και η σχέση της με τον Σεραφείμ Γιαννακόπουλο που τη βραδιά αυτή, στο Vox, βρίσκεται δίπλα της, καθώς είναι ο βασικός συντελεστής της υπέροχης αυτής μπάντας και μαζί υπογράφουν και το τελευταίο τους άλμπουμ που γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας, σε ένα σπίτι, και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023.

Η πιο σταθερή σχέση που είχα στη ζωή μου” λέει χαρακτηριστικά και αφηγείται όλη την περιπέτεια της δημιουργίας εν καιρώ πανδημίας της “Εισόδου Κινδύνου”. “Τα κάνουμε όλα αυτά για εμάς, αλλά έχει τεράστιο ρόλο πώς θα φτάσουν σε εσάς” λέει πριν ξεκινήσει να τραγουδά τα νέα της τραγούδια.

Δήμητρα Γαλάνη- Παυλίνα Βουλγαράκη

Με μία “κουτσή” κιθάρα…

Μετά το διάλειμμα ακολούθησε μία από τις πιο ατμοσφαιρικές και παρείστικες στιγμές της βραδιάς. Η Δήμητρα Γαλάνη πιάνει την κιθάρα και έχοντας δίπλα της την Παυλίνα Βουλγαράκη μάς ταξίδεψαν μελαγχολικά στο όνειρο – όπως χαρακτηριστικά είπε η πρώτη- με ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Τα χαρακτηριστικά μέταλλα των φωνών τους δένουν υπέροχα σε τραγούδια, όπως το “Μια φορά θυμάμαι” του Γιάννη Σπανού, το “Μη Μιλάς άλλο για άγαπη” του Σαββόπουλου, την “Κουτσή Κιθάρα” του Λοϊζου, το “Να Μ’ αγαπάς” του Παύλου Σιδηρόπουλου, αλλά και στο “Imagine” του Τζον Λένον. Ακόμη και Μπομπ Μάρλεϊ είπαν.

Η όμορφη αυτή παρένθεση έκλεισε με την “Εκδρομή” του Ευστάθιου Δράκου και το “Σ΄όποιον αρέσουμε” του Χατζηνάσιου και ακολούθησαν και πολλά άλλα τραγούδια που είπαν είτε μαζί είτε κατά μόνας. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς η στιγμή που η Δήμητρα Γαλάνη τραγούδησε την “Ατομική μου Ενέργεια” και -μετά από απαίτηση του κοινού- το “Δύο μέρες μόνο” και βέβαια το “Χειροκρότημα”.

Η Δήμητρα Γαλάνη

Μία μπάντα εκπληκτική

Τι να πει κανείς για την εκπληκτική αυτή μπάντα που στέκεται δίπλα στη Γαλάνη. Ο Νικόλας Γουάστωρ κάνει θαύματα στα πλήκτρα και στα synths, ενώ στις κιθάρες μαγεύουν ο Μηνάς Λιάκος και ο Δημήτρης Αρώνης. Μπάσο παίζει στιβαρός ο Στέλιος Προβής και ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος στέκεται διακριτικά πίσω τα ντραμς δίνοντας ρέστα.

Αξίζει μία ιδιαίτερη μνεία στους εξαιρετικούς φωτισμούς της βραδιάς του Φίλιππου Τρέπα. Ατμοσφαιρικοί και διακριτικοί. Αυτό ακριβώς που έπρεπε να είναι.

Συμπέρασμα

Η Δήμητρα Γαλάνη σ΄ ένα πρόγραμμα απόλυτα ισορροπημένο που δεν αφήνει κανέναν ανικανοποίητο, καθώς δεν απουσιάζει καμία από τις μεγάλες της επιτυχίες. Ένα πρόγραμμα που έχει έντονη τη προσωπική της σφραγίδα και συνοψίζει τη διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής. Ιδανικός συνοδοιπόρος της τις Τετάρτες στο Vox η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα