Eurovision 2017 - Ηνωμένο Βασίλειο AP Photo/Armando Franca

“ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ MEDIA ΕΙΣΤΕ NΑΖΙ” – 3+1 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ EUROVISION

Όταν δύο ακτιβιστές, ένας γυμνός φαρσέρ και ο Τζίμι Τζαμπ ανέβηκαν στη σκηνή της Eurovision.

Η Eurovision αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο πολυσυζητημένες μουσικές διοργανώσεις παγκοσμίως, με περισσότερους από 160 εκατομμύρια τηλεθεατές να παρακολουθούν κάθε χρόνο τον μουσικό θεσμό.

Οι συμμετέχοντες προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής, με στόχο να κλέψουν την παράσταση. Στη διάρκεια του διαγωνισμού, όμως, υπήρχαν και στιγμές που την παράσταση έκλεψαν κάποιοι άλλοι.

Οι “εισβολείς σκηνής”, όπως τους αποκαλούν, έμειναν στην ιστορία του θεσμού για το γεγονός πώς παρέκαμψαν την ασφάλεια του σόου, ανέβηκαν στη σκηνή και πέρασαν το δικό τους -λιγότερο ή περισσότερο σημαντικό- μήνυμα.

3+1 ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ EUROVISION

Eurovision 2010: Ο Τζίμι Τζαμπ έκανε… παρέμβαση στην εμφάνιση της Ισπανίας

Για χρόνια έκανε ντου σε γήπεδα, μέχρι που το 2010 έκανε ένα πέρασμα και από τη Eurovision. Ο λόγος για τον Τζίμι Τζαμπ, ο οποίος έκανε τη δική του παρέμβαση κατά τη διάρκεια παρουσίασης του Ισπανικού κομματιού “Algo pequeñito”.

Ο γνωστός Τζίμι Τζαμπ εισέβαλλε στη σκηνή της Eurovision την ώρα του τραγουδιού της Ισπανίας και έγινε ένα με τους χορευτές. Ξεκίνησε να χορεύει μαζί τους, τη στιγμή που ο τραγουδιστής συνέχιζε να τραγουδά αρκετά αμήχανος.

Ο Τζαμπ, μετά από μερικά δευτερόλεπτα… σόου, είδε τους ανθρώπους ασφαλείας της Eurovision να ανεβαίνουν στη σκηνή για να τον απομακρύνουν.

Εκείνος, δίχως να χάσει ούτε στο ελάχιστο το χαμόγελό του, αποχώρησε από τη σκηνή, με την ασφάλεια να τον πιάνει χειροπόδαρα.

Το όλο σκηνικό καταγράφηκε από τις κάμερες, με τον Τζαμπ να πετυχαίνει για ακόμη μια φορά τον στόχο του, τραβώντας τα βλέμματα πάνω του.

Για την ιστορία, Ο Ισπανός εκπρόσωπος Daniel Diges είχε την ευκαιρία να ανέβει και πάλι στη σκηνή για να ερμηνεύσει το κομμάτι του. Αυτή τη φορά χωρίς τον Τζίμι…

Στο τέλος της βραδιάς, η Ισπανία κατετάγη 15η. Διόλου άσχημα για ένα μέτριο τραγούδι.

Eurovision 2017: Ο Ουκρανός που έδειξε τα οπίσθιά του σε 180 εκατομμύρια ανθρώπους

Ένα απρόοπτο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Τελικού του 62ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, στο Κίεβο, τον Μάιο του 2017.

Ο ουκρανός φαρσέρ Βιτάλι Σέντιουκ ανέβηκε στη σκηνή έχοντας τυλιγμένη πάνω του τη σημαία της Αυστραλίας, την ώρα που τραγουδούσε η Τζαμάλα, η οποία είχε κερδίσει την προηγούμενη χρονιά για την Ουκρανία.

Ο άνδρας κατέβασε το παντελόνι του κι έδειξε τα οπίσθιά του μπροστά σε 180 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η τραγουδίστρια διατήρησε την ψυχραιμία της και άτομα της ασφάλειας ανέβηκαν για να τον κατεβάσουν.

Oι ουκρανικές αρχές δεν είδαν την αστεία πλευρά του περιστατικού, συλλαμβάνοντας τον φαρσέρ.

Στο επίσημο κανάλι της Eurovision, η… αποκαλυπτική παρέμβαση έχει κοπεί από την εμφάνιση της Jamala.

Οι… παρεμβάσεις του Σέντιουκ ξεκίνησαν το 2012, όταν προσπάθησε να φιλήσει στο στόμα τον Γουίλ Σμιθ στην πρεμιέρα του «Men in Black III» στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον ηθοποιό.

Στην απονομή των βραβείων Grammy το 2013 βρέθηκε επίσης στη σκηνή, κατά τη διάρκεια της απονομής στην Adele, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να περάσει μια νύχτα στη φυλακή.

Επίσης, έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Μπράντλεϊ Κούπερ στο κόκκινο χαλί των βραβείων SAG, όταν γονάτισε και τον αγκάλιασε, κάτι που επανέλαβε και με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο Φεστιβάλ της Σάντα Μπάρμπαρα.

Ακόμη, ο Ουκρανός δημοσιογράφος έχει βρεθεί στις Κάννες, στην πρεμιέρα του «How to Train Your Dragon 2», όπου είχε μπει κάτω από το φόρεμα της Αμέρικα Φερέρα. Αυτό το περιστατικό του στοίχισε τη δουλειά του στο Ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι 1+1.

Το 2014 είχε συλληφθεί με την κατηγορία της απρόκλητης επίθεσης και της κακοποίησης του Μπραντ Πιτ. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι θέλησε απλά να αγκαλιάσει τον ηθοποιό και πως γλίστρησε και έπεσε πάνω του.

Η ποινή που του επιβλήθηκε από το δικαστήριο του Λος Άντζελες ήταν να παρέχει είκοσι ημέρες κοινωφελούς εργασίας, ενώ του απαγορεύτηκε να πλησιάσει σε ακτίνα 500 μέτρων το (τότε) ζευγάρι Πιτ – Τζολί.

Eurovision 2018: Ακτιβιστής άρπαξε το μικρόφωνο της εκπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου

Η εμφάνιση της SuRie, η οποία εκπροσώπησε το Ηνωμένο Βασίλειο στη Eurovision του 2018, διακόπηκε από έναν άνδρα ο οποίος όρμησε στη σκηνή και άρπαξε το μικρόφωνό της, φωνάζοντας “Για τους Ναζί των media του Ηνωμένου Βασιλείου, απαιτούμε ελευθερία! Ο πόλεμος δεν είναι ειρήνη”.

Ο άνδρας, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο ‘Dr ACactivism’, ένας πολιτικός ακτιβιστής από το Λονδίνο, σκαρφάλωσε σε μια κάμερα για να αποκτήσει πρόσβαση στη σκηνή.

Η SuRie συνέχισε να τραγουδά μετά το περιστατικό. Η EBU έδωσε τη δυνατότητα στη SuRie να εμφανιστεί ξανά στη σκηνή, αλλά εκείνη αρνήθηκε.

Η SuRie αργότερα αποκάλυψε πως είχε υποστεί μώλωπες στο δεξί της χέρι.

Λίγο μετά τη ζωντανή μετάδοση στο YouTube, ο τελικός διεγράφη από την πλατφόρμα και ανέβηκε ξανά, με την εμφάνιση της SuRie να είναι μονταρισμένη και να έχει αντικατασταθεί από την εμφάνισή της για τις κριτικές επιτροπές από το προηγούμενο βράδυ.

Η επίσημη κυκλοφορία του DVD αντικαθιστά επίσης τη διακοπείσα εμφάνιση του μεγάλου τελικού με την εμφάνιση για τις κριτικές επιτροπές το προηγούμενο βράδυ.

Ωστόσο, ο βρετανικός εθνικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός BBC ανέβασε την αρχική εμφάνιση του Σαββάτου, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στη σκηνή, στο κανάλι τους στο YouTube.

Στο τέλος τη βραδιάς, το Ηνωμένο Βασίλειο κατετάγη 24ο, ανάμεσα σε 26 χώρες.

Eurovision 2023: Ακτιβιστής ανέβηκε στη σκηνή την ώρα που τραγουδούσε η Loreen

Eurovision 2023 και η Σουηδία θεωρείται μεγάλο φαβορί, καθώς η Loreen επιστρέφει στον θεσμό, μετά τη νίκη της στη Eurovision 2012 με το “Euphoria”.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης εμφάνισης της Loreen στο Melodifestivalen 2023, το σόου που αναδεικνύει τον εκπρόσωπο της Σουηδίας στη Eurovision, άρχισε να φαίνεται στα αριστερά του πλάνου ένα μαύρο πανό.

Στο επόμενο πλάνο, φαίνεται κάποιος να κρατά ένα πανό και δύο άνδρες της ασφάλειας τον κατεβάζουν από τη σκηνή.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά η Loreen σταματά να τραγουδά. Ακολουθεί αμηχανία, με τους παρουσιαστές να παίρνουν τον λόγο: “Είχαμε κάποιους επισκέπτες στη σκηνή! Αυτό συμβαίνει. Ξέρετε ποιο είναι το καλύτερο σχετικά με αυτό; Μπορούμε να το κάνουμε ξανά!”.

Συγκεκριμένα, η παράσταση της Loreen διακόπηκε περίπου στο πρώτο λεπτό, όταν ένας ακτιβιστής για το κλίμα εισέβαλε στη σκηνή.

To κανάλι SVT αποφάσισε να διακόψει τη μετάδοση, προκειμένου η Loreen να παρουσιάσει χωρίς καμία παρέμβαση το τραγούδι της.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων. Του εν λόγω ακτιβιστή και 3 ακόμη ατόμων που τον βοήθησαν να πραγματοποιήσει την παρέμβαση.

Ο ακτιβιστής ανήκει στην κίνηση “återställ våtmarker” (αποκαταστήστε τους υγροβιότοπους). Πρόκειται για ένα οικολογικό κίνημα κατά των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι οποίες έχουν προκαλέσει ξηρασία στο 25% των σουηδικών υγροβιότοπων.

Λίγο μετά, η Loreen προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, λέγοντας πως από τη στιγμή που είχε την αγάπη και την υποστήριξη του κοινού, τέτοιου είδους περιστατικά δεν την ενοχλούν.

H ίδια δήλωσε ότι στην αρχή πίστευε ότι υπήρχε κάποιο τεχνικό ζήτημα και ότι ο άνθρωπος επάνω στη σκηνή ήταν τεχνικός. Μάλιστα, δεν είχε αντιληφθεί ότι ο συγκεκριμένος είχε φανεί στα τηλεοπτικά πλάνα, οπότε συνέχισε κανονικά την ερμηνεία της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η μουσική διεκόπη και έτσι η Loreen συνειδητοποίησε τι συμβαίνει.

“Γνωρίζω πως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι με ευαισθησίες και προσπαθούν να περάσουν κάποια μηνύματα. Δεν εισβάλλουν εχθρικά γι’ αυτό και εγώ δεν ένιωσα καμία εχθρική ενέργεια. Στην αρχή απλά νόμιζα πως ο όμορφος μικρός ακτιβιστής ήταν απλά ένας θαυμαστής που ήθελε να χορέψει στη σκηνή. Περνούσε καλά, περνούσα και εγώ καλά οπότε κανένα πρόβλημα…”

Eurovision 2024: Αυστηρά μέτρα ασφαλείας – “Φρουρούμενη” η τραγουδίστρια του Ισραήλ

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις διαδηλώσεις στην Ευρώπη που ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τη Eurovision 2024 ως απόρροια του συνεχιζόμενου από τον Οκτώβριο πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας, αλλά και τον φόβο του αποκλεισμού της συμμετοχής του Ισραήλ λόγω πολιτικού περιεχομένου, η χώρα συμμετέχει κανονικά στον διαγωνισμό.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Ισραήλ στο Μάλμε θα είναι πιο διαφορετική από ποτέ, με τους διοργανωτές να κρατούν μακριά από τους eurofans την εκπρόσωπο Eden Golan.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία θα συνοδεύεται στο Μάλμε από δεκάδες φρουρούς ασφαλείας, σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας που υποδεικνύονται από τα υπουργεία του Ισραήλ και τη Γενική Υπηρεσία Ασφαλείας. Κάθε μέλος της αποστολής αναμένεται να συνοδεύεται από έναν φύλακα.

Επιπλέον, οι αστυνομικές δυνάμεις της Σουηδίας θα γίνουν η “σκιά” της αντιπροσωπείας του Ισραήλ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μάλμε είναι μια ανοιχτά φιλοπαλαιστινιακή πόλη, οι δημόσιες εμφανίσεις του Ισραήλ θα περιοριστούν στο ελάχιστο.

Η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη Eurovision 2024 δεν θα είναι παρούσα στη φετινή τελετή έναρξης και δεν θα παραστεί σε κανένα pre-party.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα