ΣΤΟ MEXHA, Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Ένα πολύχρωμο εστιατόριο στο Μαρούσι σερβίρει πιάτα που συνδυάζουν τη μεσογειακή με τη μεξικάνικη κουζίνα και εξαιρετικά cocktails

Μερικές φορές, μπορεί να βρούμε αρκετά κοινά σημεία στις κουζίνες λαών που είναι πολύ μακριά από εμάς. Για παράδειγμα, η έννοια του μοιράσματος που τόσο πολύ ενστερνιζόμαστε, δεν λείπει από τη φιλοσοφία των Μεξικανών. Και με έναν περίεργο αλλά ενδιαφέροντα τρόπο, η κουζίνα αυτής της χώρας μπορεί να συναντηθεί με τη Μεσόγειο. Μία δοκιμή στο Mexha, θα σας πείσει.

Πρόκειται για ένα εστιατόριο, τόσο πολύχρωμο όσο και οι γεύσεις που προσφέρει. Το εγχείρημα της Αγγελικής Πανταλέων, του Χάρη Βέντη και της Αφροδίτης Βέντη, βασίζεται πρωτίστως στην αγάπη τους για το καλό, νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή της Αγίου Κωνσταντίνου με την Κηφισίας, και αποτελεί ιδανική επιλογή για μεσημεριανό διάλειμμα αν βρίσκεσαι στην περιοχή και την τέλεια ιδέα για βραδινή έξοδο όταν αναζητάς φρέσκες και ασυνήθιστες γεύσεις, σε συνδυασμό με ευφάνταστα cocktails.

Ο χώρος σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα, καθώς και η παραμικρή λεπτομέρεια δημιουργεί ένα σκηνικό χαρούμενο και εξωτικό. Το μαγαζί χωρίζεται σε δύο επίπεδα, το πρώτο πιο φωτεινό και μεγάλο και το δεύτερο πιο κόζι και πριβέ, ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Στην ανοιχτή κουζίνα τώρα, εκεί που εξελίσσεται όλη η δράση και μπορείς να ρίχνεις κλεφτές ματιές όσο απολαμβάνεις το ποτό σου, ο Χάρης Βέντης, με την head chef του εστιατορίου, Βασιλική Τσούση, συνδυάζουν γεύσεις και αρώματα της Μεσογείου με το Μεξικό. Με βασική αρχή τις εκλεκτές πρώτες ύλες, από την εποχικότητα και την επιλογή των συνεργατών μέχρι την ποιότητα και τη φρεσκάδα, δημιουργούν συνταγές που πατούν στη μεξικάνικη κουζίνα ενώνοντάς τη με τη μεσογειακή.

Οι ιδέες της μαγειρικής ομάδας του Mexha τροφοδοτούνται από την αγάπη τους για τη μαγειρική αλλά δεν σταματούν εκεί. Βασική τους φιλοσοφία είναι η διαφάνεια στην κουζίνα, με αποτέλεσμα να είναι όλα χειροποίητα και οι παρασκευές να γίνονται αποκλειστικά στην κουζίνα. Με άλλα λόγια δεν θα βρείτε τίποτα συσκευασμένο, όλα φτιάχνονται από το μηδέν. Το μενού περιλαμβάνει δροσιστικές σαλάτες, tacos, ορεκτικά, quesadillas και πιάτα που ανάμεσά τους βρίσκεις εξαιρετικές κοπές κρεάτων: Steak Fajitas (σπαλομπριζόλα από ελληνικό μοσχάρι), μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα mole και rib-eye με baby πατάτες και chimichuri.

Εξαιρετική είναι και η λίστα με τα cocktails του Mexha, που περιλαμβάνει τόσο Classics όσο και Signature προτάσεις, ακολουθώντας και στο μπαρ τη φιλοσοφία των καλών πρώτων υλών. Κι εδώ, οι παρασκευές γίνονται από την αρχή, χωρίς έτοιμα μείγματα. Spicy Paloma,Thai Tommy’s και Frida είναι αναμφισβήτητα μία δυνατή τριάδα που τιμά την τεκίλα και ταιριάζει με το φαγητό.

Ξεχωρίζουν πιάτα όπως Chili con Carne (ατόφια κομμάτια σιγομαγειρεμένου, μοσχαρίσου κρέατος, με γενναία δόση chili, κόκκινα φασόλια και μπαχαρικά), μοσχάρι Barbacoa και beef chimichanga, με το μπουρίτο να πανάρεται άριστα. Στα tacos, όσοι αγαπούν τις κοπές θα βρουν μερικές ακόμα επιλογές, όπως tataki μόσχου και σάλτσα από ψητά chilies, αλλά και ένα birria tacos, με ψητή προβατίνα, κατσικίσιο τυρί και σάλτσα achiote. Η Paella con Orzo είναι ένα πιάτο που δείχνει πώς η Μεσόγειος βρίσκει τη θέση της, με κριθαράκι σε μπισκ θαλασσινών, γαρίδες, μύδια, λιαστή ντομάτα και αρακά. Δεν λείπει βέβαια το guacamole και τα nachos σε μία σπέσιαλ εκδοχή.

Στον όμορφο χώρο που έχουν δημιουργήσει οι τρεις ιδιοκτήτες, με τα μαϊμουδάκια, τα φυτά και τους κάκτους, η ώρα περνάει τόσο ευχάριστα που νιώθεις πραγματικά να ξεφεύγεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι η προσέγγισή τους στην κουζίνα, που διαλύει τυχόν πεποιθήσεις για βαρύ φαγητό. Όσο για το καυτερό, και σε αυτή την περίπτωση, η απόφασή σου είναι δική σου, καθώς βρίσκεις μία σειρά από σπιτικές σάλτσες για να παίξεις με το πόσο spicy θέλεις να είναι το πιάτο σου.

Βαριά καρυκεύματα δεν θα βρεις, παρά φρεσκάδα, ισορροπημένες οξύτητες και υλικά που δίνουν νόημα στα πιάτα. Οι γεύσεις είναι τόσο ξεκάθαρες, με τίποτα έτοιμο ή πρόχειρο να τις επιβαρύνει, που φεύγεις με την καλύτερη διάθεση και σίγουρα με την υπόσχεση ότι θα ξανάρθεις σύντομα. Το Μεξικό δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στη Μεσόγειο.

Mehxa, Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, τηλ. 2160017188

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα