Χαμός στο Twitter για το Don’t Look Up – “Αν βγάλεις τον κομήτη και βάλεις τον ιό είναι αυτό που ζούμε τώρα”

Χαμός στο Twitter για το Don’t Look Up – “Αν βγάλεις τον κομήτη και βάλεις τον ιό είναι αυτό που ζούμε τώρα”
Στιγμιότυπο από την ταινία "Μην Κοιτάτε Πάνω" Instagram

"Κέντησαν" και πάλι οι χρήστες του Twitter με αφορμή την κυκλοφορία της νέας ταινίας του Άνταμ ΜακΚέι, Don't Look Up ("Μην Κοιτάτε Πάνω) που είναι μια ωδή στην κριτική για συνωμοσιολόγους και τραμπισμό.

Η νέα κωμωδία του σκηνοθέτη Άνταμ ΜακΚέι, Don’t Look Up (“Μην Κοιτάτε Πάνω) στριμάρει ήδη στο Netflix και ο σκηνοθέτης του “Big Short” και του “Anchorman” επιστρέφει με μια αρκετά αιχμηρή πολιτικά ταινία, ασκώντας κριτική στους συνωμοσιολόγους και τον τραμπισμό, με ένα all-star-cast που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζένιφερ Λόρενς και Μέριλ Στριπ.

Οι χρήστες του ελληνικού Twitter παρακολούθησαν την ταινία και οι περισσότεροι φάνηκε πως ταυτίστηκαν με την πολιτική σάτιρα καταστροφής που πραγματοποιεί ο ΜακΚέι, ενώ φυσικά δεν έλειψαν οι αναφορές και οι παραβολές με την ελληνική πραγματικότητα και συγκεκριμένα, πώς η κυβέρνηση διαχειρίζεται το θέμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Η υπόθεση της ταινίας:

Δύο επιστήμονες ανακαλύπτουν έναν κομήτη σε τροχιά πρόσκρουσης προς τη Γη, με το αναμενόμενο αποτέλεσμα να είναι ο αφανισμός του πλανήτη. Όμως οι προειδοποιήσεις τους δεν βρίσκουν αντίκρυσμα: Πρώτα ο Λευκός Οίκος τους αγνοεί επειδή έρχονται εκλογές και μια επικείμενη καταστροφή του πλανήτη θα κόστιζε σε ψήφους(!), κι ύστερα το τηλεοπτικό κοινό ακούει τα λόγια τους σαν ένα ακόμη ανώδυνο θεματάκι της πρωινής ζώνης. Όσο όμως ο κομήτης πλησιάζει, η ανθρωπότητα θα πρέπει να λάβει κάποιες αποφάσεις.

Στη διανομή των ρόλων συναντάμε μια σειρά από πρωτοκλασάτα ονόματα που μέχρι πριν λίγα χρόνια θα ήταν απίθανο όχι απλά να τους δούμε στην ίδια ταινία, αλλά πόσο μάλλον σε μια ταινία του Netflix. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, έχοντας πραγματοποιήσει ένα σερί συνεργασιών με μερικούς από τους πιο σημαντικούς και πολυβραβευμένους σκηνοθέτες του Χόλιγουντ (Ταραντίνο, Νόλαν, Ίστγουντ, Ινιάριτου, Σκορσέζε είναι η τελευταία του δεκαετία) πρωταγωνιστεί, αποτυπώνοντας ικανοποιητικά την αλλαγή στη χροιά της εμφάνισης του αστρονόμου-σταρ που υποδύεται. Δίπλα του η Τζένιφερ Λόρενς που επιστρέφει μετά από αρκετό διάστημα, ενώ σε ρόλους-κλειδιά συναντά ονόματα όπως την Κέιτ Μπλάνσετ, την Μέριλ Στριπ, τον Τζόνα Χιλ, τον Τίμοθι Σαλαμέ και τον Τάιλερ Πέρι – αλλά και την Αριάνα Γκράντε, που μπορεί να βρεθεί και υποψήφια για Όσκαρ για το τραγούδι της ταινίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα