Δημήτρης Ρίζος: H σχέση εμπιστοσύνης με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. ΕΡΤ

Ο δημοσιογράφος σε συνέντευξή του το 2013 στον Ελεύθερο Τύπο, είχε μιλήσει για τα πρώτα χρόνια του στην επαγγελματική του πορεία και πώς αυτά συνδέθηκαν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

"'Έζησα μεγάλες στιγμές μαζί του, τον είδα να κλαίει, αφάνταστα συναισθηματικό άνθρωπος". Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Ρίζος περιέγραφε το 2013 σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Μιλώντας για το πώς ξεκίνησε ως δημοσιογράφος αναφέρει:

"Στα 17,5 που τελείωσα το Γυμνάσιο Δράμας, ο πατέρας μου ήταν Αριστερός-κομμουνιστής αλλά και ο πιο στενός φίλος και συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν μαζί στο σχολείο, μαζί στο Πανεπιστήμιο, μαζί παντού... Τον πήρε, λοιπόν, στο τηλέφωνο και του είπε: "Σου στέλνω τον μικρό". Πήρα τότε ένα βαλιτσάκι, ήρθα στην Αθήνα και βρέθηκα στο ιδιαίτερο γραφείο του. Το πρώτο εξάμηνο ήμουν το παιδί για όλες τις δουλειές, μετά με έβαλαν να κάνω τα ρουσφέτια του Υπουργείου Άμυνας, καμιά μετάθεση στρατιώτη..."

"Μετά τη Μεταπολίτευση με πήρε στο τηλέφωνο ο Καραμανλής -που είχε επιστρέψει από την εξορία του στο Παρίσι και εγώ υπηρετούσα στην έκτακτη επιστράτευση που έκαναν τότε στον Έβρο- και μου είπε να κατέβω κάτω. Έκτοτε, ήμουν ο πιο στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ταξίδεψα μαζί του σε όλο τον κόσμο, είμαι ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που έχω μπει τρεις φορές στο Λευκό Οίκο, στα Ηλύσια Πεδία, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ήταν η εποχή που εκείνος αλώνιζε όλο τον κόσμο -και ιδίως την Ευρώπη-, γιατί είχε πάθος να επισπεύσουμε την ένταξή μας στην ΕΟΚ".

Ο Δημήτρης Ρίζος χαρακτήριζε "παρεξηγημένο" τον Κωνσταντίνο Καραμανλή λέγοντας πως "όλοι τον έχουν στο μυαλό τους σαν έναν ηγέτη βλοσυρό και απρόσιτο. Αντίθετα, εγώ έζησα μεγάλες στιγμές μαζί του, τον είδα να κλαίει... Αφάνταστα συναισθηματικός άνθρωπος! Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα για την προσωπική του ζωή και όμως είχε πολύ ωραίες γυναίκες που δεν είχε πάρει χαμπάρι κανείς. Τους έδινε ραντεβού στη Ρώμη, στο Παρίσι και τις συναντούσε εκεί κρυφά..."

Ο Δημήτρης Ρίζος στη συνέντευξή του αναφέρεται και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη Μιμή Ντενίση:

"Μετά τη Μεταπολίτευση που γύρισε ο Καραμανλής γίνεται η πρώτη μεγάλη δεξίωση στο κτήριο της ΕΡΤ, τουλάχιστον 3.000 καλεσμένοι, όλη η αφρόκρεμα. Ο Καραμανλής κρατάει ένα ποτήρι στο χέρι, ο κόσμος τον χαιρετά, ενώ οι σερβιτόροι γυρνάνε με έναν δίσκο που έχει μέσα κεφτεδάκια με οδοντογλυφίδες. Κάποια στιγμή βλέπω τον Καραμανλή να παίρνει φόρα και να πηγαίνει στην άλλη άκρη, δίπλα εγώ. Συναντά μια πανέμορφη κοπέλα, αγκαλιάζονται, φιλιούνται και κάθε φορά που πέρναγε ο σερβιτόρος, εκείνος έπαιρνε ένα κεφτεδάκι και την τάιζε στο στόμα! Την άλλη μέρα όλα τα πρωτοσέλιδα είχαν αυτήν τη φωτογραφία, τον Καραμανλή να ταΐζει κεφτεδάκια την γκόμενα. Αυτή η γκόμενα ήταν η Μιμή Ντενίση, που ήταν τότε μοντέλο!"

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Καραμανλής
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Δημήτρης Ρίζος: Όταν η "Ρούλα" τον έσωσε από τρομοκρατική επίθεση

SHARE: