Εργαζόμενοι ΑΥΓΗΣ: Καταγγέλλουν τον αποκλεισμό τους από το νέο ΔΣ της εφημερίδας

Διαβάζεται σε 4'
Εφημερίδα ΑΥΓΗ, φωτογραφία αρχείου
Εφημερίδα ΑΥΓΗ, φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Για πρωτοφανή απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι δεν θα εκπροσωπούνται στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΑΥΓΗΣ

Την άμεση ανάκληση της απόφασης αποκλεισμού του εκπροσώπου των εργαζομένων από το ΔΣ της ΑΥΓΗΣ ζητούν με ομόφωνη απόφασή τους οι εργαζόμενοι της εφημερίδας, οι οποίοι καταγγέλλουν τον ιστορικά πρωτοφανή αποκλεισμό τους καθώς, όπως αναφέρουν «με μια απολύτως μονομερή και αιφνιδιαστική ενέργεια» τους ανακοινώθηκε ότι το νέο ΔΣ θα είναι τριμελές και οι εργαζόμενοι δεν θα εκπροσωπούνται σε αυτό.

Παράλληλα, ζητούν την άμεση συνάντηση «με εκπρόσωπο του ισχυρού μετόχου για την παροχή εξηγήσεων για τη μονομερή αυτή ενέργεια της Διοίκησης, καθώς και επίσημων δεσμεύσεων για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, όπως και για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων».

Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνουν, αποφάσισαν να απευθύνουν «επιστολή ενημέρωσης και έκκλησης για αναίρεση της απόφασης της Διοίκησης προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου».

Η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ

«Καταγγέλλουμε και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για τον αποκλεισμό των εργαζομένων από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Η βαθειά δημοκρατική παράδοση της ιστορικής εφημερίδας της αριστεράς συμπεριλάμβανε πάντα τους εργαζόμενους στη διοίκηση του οργανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια παράδοση αλλά και με βάση τις σχετικές δεσμεύσεις της Διοίκησης για συμπερίληψή μας, είχαμε εκλέξει εδώ και μήνες τον εκπρόσωπο μας προκειμένου να ενταχθεί στο νέο ΔΣ κι αναμέναμε την επίσημη συγκρότησή του. Ωστόσο, η αναμονή και τα λόγια της Διοίκησης αποδείχθηκαν ατόφιος εμπαιγμός, καθώς με μια απολύτως μονομερή και αιφνιδιαστική ενέργεια μας ανακοινώθηκε ότι το νέο ΔΣ θα είναι τριμελές και οι εργαζόμενοι δεν θα εκπροσωπούνται σε αυτό.

Το γεγονός αυτό δεν συνιστά μόνο μια δημοκρατική παρέκβαση στην ιστορία της εφημερίδας, αλλά στην πράξη μας αφαιρεί τον έλεγχο επί των πεπραγμένων της διοίκησης, σε μια (ακόμη) περίοδο που τα οικονομικά του οργανισμού παρουσιάζονται απολύτως στενά. Για τον λόγο αυτό εκφράζουμε έντονα ερωτήματα για το τι σηματοδοτεί η απόφαση του αποκλεισμού μας καθώς και γιατί η Διοίκηση επέλεξε να μας αγνοήσει τελείως στην απόφασή της και να μην διαβουλευθεί καθόλου επί αυτού.

Η ανησυχία μας εντείνεται κι από το γεγονός, ότι η εταιρεία μας οφείλει δεδουλευμένα που έχουν συσσωρευθεί από προηγούμενα έτη, και η εκπροσώπηση των εργαζομένων διασφάλιζε, μεταξύ άλλων, ότι οι οφειλές αυτές παραμένουν και καταβάλλονται σε συναινετικό κλίμα. Πλέον, η μονομερής ενέργεια διαρρηγνύει αυτή τη βάση συνεννόησης και δημιουργεί μέγιστη αμφιβολία για την καταβολή τους.

Οι εργαζόμενοι μέσα στα χρόνια και σε πολύ δύσκολες περιόδους έχουν υπάρξει πάντα αρωγοί για την επιβίωση της εφημερίδας, ενώ έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων για τη βελτίωση της δημοσιογραφικής λειτουργίας και την ανάπτυξη του οργανισμού. Το ίδιο έχουμε πράξει και με πρωτοβουλίες και κινήσεις εξωστρέφειας προς την κοινωνία και τους αναγνώστες και φίλους της ΑΥΓΗΣ καλώντας τους να στηρίξουν την εφημερίδα, που έχει βρεθεί πάντα στο πλευρό των αγώνων των εργαζόμενων και των ανέργων, των φοιτητών, των προσφύγων και μεταναστών, των λοατκι+ και των ανθρώπων που δεν έχουν φωνή, την εφημερίδα που στις σελίδες της έχουν αρθρογραφήσει με χρυσά γράμματα αγωνιστές και προσωπικότητες της ιστορίας της αριστεράς και του τόπου.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αποκλεισμού μας από το ΔΣ της Αυγής.

Επιπλέον, ζητάμε την άμεση συνάντηση με εκπρόσωπο του ισχυρού μετόχου για την παροχή εξηγήσεων για τη μονομερή αυτή ενέργεια της Διοίκησης, καθώς και επίσημων δεσμεύσεων για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του οργανισμού, όπως και για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων μας.

Τέλος, αποφασίσαμε στο ίδιο πλαίσιο, να απευθύνουμε επιστολή ενημέρωσης και έκκλησης για αναίρεση της απόφασης της Διοίκησης προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη γραμματέα του κόμματος και τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου.

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα