ΕΡΤ: Αντιδράσεις για το κόψιμο της ζωντανής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, στο ρεκόρ κρουσμάτων

ΕΡΤ: Αντιδράσεις για το κόψιμο της ζωντανής ενημέρωσης για τον κορονοϊό, στο ρεκόρ κρουσμάτων
eurokinissi

Αντιδράσεις του κόσμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την απόφαση της ΕΡΤ να σταματήσει στον αέρα τη ζωντανή ενημέρωση των πολιτών για τον COVID-19, επιστρέφοντας στο δελτίο ειδήσεων.

Σφοδρές αντιδράσεις και επικριτικά σχόλια ξέσπασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το απόγευμα της Παρασκευής, κατά της ΕΡΤ.

Η κρατική τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή ενημέρωση των πολιτών για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, την ώρα που οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Μαγιορκίνης δέχονταν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Μάλιστα, την Παρασκευή είχαμε και ρεκόρ κρουσμάτων με τα νέα που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ, να φτάνουν στα 508.

Πολλοί έγραψαν πως η διακοπή έγινε όταν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ερωτήθηκε σχετικά με τα μέτρα της Κοζάνης

Να σημειωθεί εδώ πως η επιστροφή στο δελτίο δεν έγινε για κάποιο έκτακτο γεγονός, αλλά η ΕΡΤ επέστρεψε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Αντιδράσεις δημάρχου Κοζάνης

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ τόνισε ότι ένα από τα άμεσα ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστεί με την διαδικασία του επείγοντος είναι το θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Υπογραμμίζει την ανάγκη “να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει ότι στην κατάσταση συναγερμού που έχει τεθεί η περιοχή οι σχολικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν εκ περιτροπής ή μέσω τηλεδιάσκεψης”, ενώ εξέφρασε την απορία του για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας «που επιτρέπει την λειτουργία μόνο με μάσκα”.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ανέφερε ότι όταν διαπιστώθηκε η δυναμική εξάπλωσης του ιού και ειδικά τις τελευταίες 10 ημέρες “ο δήμος έριξε το βάρος της ενημέρωσης στους νέους με την δημιουργία σποτ που προέβαλαν την ανάγκη της τήρησης των μέτρων προφύλαξης αλλά μας πρόλαβαν τα περιοριστικά μέτρα”. Επεσήμανε ότι “η απόφαση πλήττει σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρήσεις εστίασης και το λιανεμπόριο σε μια περιοχή που έχει πληγεί και θα πληγεί ακόμη περισσότερο από την απολιγνιτοποίηση” αλλά πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει αυτή την ωρα είναι “η προάσπιση της δημόσιας υγείας των δημοτών μας”.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα