Ερμής: Πρεμιέρα για τον πρώτο AI παρουσιαστή της ΕΡΤ “λόγω φόρτου εργασίας”

Ερμής: Πρεμιέρα για τον πρώτο AI παρουσιαστή της ΕΡΤ “λόγω φόρτου εργασίας”
Ο "Ερμής" ερτ

Ο "Ερμής", ένα προϊόν ΑΙ, στην επίσημη παρουσίαση του debate των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ. Δείτε το βίντεο.

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ άνοιξε τις πύλες τους στους εκπροσώπους των ΜΜΕ προκειμένου να δουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά και το στούντιο όπου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη το debate των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των εθνικών εκλογών του 2023.

Η ενημέρωση για την παρουσίαση του Στούντιο 4, όπου στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών έγινε από έναν κατασκευασμένο παρουσιαστή, μέσω τεχνητής νοημοσύνης, τον «Ερμή».

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ. Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το debate των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», είπε ο «Ερμής» στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο “Ερμής” στην επίσημη παρουσίαση του ERTNEWS

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα