Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας

Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκδήλωση για τον εορτασμό του 1ου χρόνου της Huffington Post Greece

Η Huffington Post Greece γιορτάσε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου τον 1o χρόνο λειτουργίας της με την ολοήμερη πολυθεματική εκδήλωση HuffPost Greece #1 που πραγματοποιήθηκε στο The Hub Events.

Περισσότεροι από 150 παρευρισκόμενοι σε κάθε workshop παρακολούθησαν τις συζητήσεις με θέματα την πολιτική, την εκπαίδευση, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την κοινωνία και τον τουρισμό. Τα workshops αποτέλεσαν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ διαφορετικών leaders από τους αντίστοιχους τομείς, του κοινού και των bloggers της Huffington Post Greece. Moderators στα workshops ήταν οι Παύλος Τσίμας, Σύμβουλος Έκδοσης, Νίκος Άγουρος, Διευθυντής Σύνταξης, Φώτης Νάκος, Αρχισυντάκτης, Αθηνά Παπακώστα, Αρχισυντάκτρια και Δέσποινα Τριβόλη, Αρχισυντάκτρια, Life & Culture της HuffPost Greece.

Η εκδήλωση των workshops μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming σε μορφή LiveBlog.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν σειρές εκδηλώσεων, όπως η έκθεση φωτογραφίας με τις σημαντικότερες ειδησεογραφικές στιγμές, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τα πρωτοσέλιδα της HuffPost Greece, καθώς και η προβολή του video project "Greeks Gone West", το οποίο αφηγείται τον ρόλο της ελληνικής διασποράς στην σύγχρονη εργασιακή κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τις ευχές της για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της HuffPost Greece έστειλε και η Arianna Huffington μέσω video .

Αναλυτικότερα:

Workshop Πολιτική

Το πρώτο workshop είχε θέμα “ Πολιτική - Πώς μπορούν η πολιτική και η Δημόσια Διοίκηση να αναστρέψουν το brain drain”. Ομιλητές ήταν ο Xριστόφορος Βερναρδάκης, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και η Νίκη Κεραμέως, Βουλευτής Επικρατείας, υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. (διαβάστε περισσότερα εδώ , εδώ και εδώ ).

Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας


Workshop Εκπαίδευση

Ακολούθησε το workshop «Εκπαίδευση - Πώς η ελληνική εκπαίδευση θα συντονιστεί με το μέλλον και τη νέα ψηφιακή πραγματικότητα» με ομιλητές τους Δημήτρη Ανδρέου, Vice President του Deree, Μιχάλη Μεϊμάρη, Καθηγητή Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ελένη Παπαδημητρίου, Διευθύντρια Επικοινωνίας της Procter & Gamble.

Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας


Workshop Start - Up Επιχειρηματικότητα

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με το workshop «Start Up Επιχειρηματικότητα - Πώς μπορεί να τα καταφέρει μία ελληνική Start - Up;». Οι ομιλητές παρουσίασαν μέσα από τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσεται το ελληνικό οικοσύστημα των start ups, καθώς και τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον.Το λόγο είχαν η Ρωξάνη Κουτσολουκά, δημιουργός της πλατφόρμας JoinCargo, ο Aνδρέας Κωνσταντίνου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της VisionMobile και ο Γιώργος Τζιραλής, συνιδρυτής του ΟpenFund.

Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας


Workshop Αλληλεγγύη

Τέταρτο στη σειρά ήταν το workshop «Αλληλεγγύη - Είναι ανεξάντλητη η αλληλεγγύη στην κρίση; Τι μας έμαθε η εμπειρία από την οικονομική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και πώς θα ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις;». Για το επίκαιρο ζήτημα μίλησαν ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε», η Λώρα Παππά, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Οργάνωσης «ΜΕΤΑδραση» και η Αγγελική Πατρούμπα, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων σχέσεων της Coca-Cola 3Ε.

Η Huffington Post Greece γιόρτασε έναν χρόνο λειτουργίας


Workshop Τουρισμός & Ανάπτυξη

Η ημέρα ολοκληρώθηκε με το workshop «Τουρισμός & Ανάπτυξη - Πώς μπορούμε να επενδύσουμε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και τί χρειάζεται να ξέρουμε για το σωστό branding». Ομιλητές ήταν η Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, η σεφ και γνωστή πρέσβειρα της Ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, Diane Kochilas, η οποία μίλησε για τον γαστρονομικό τουρισμό και ο Νίκος Πολιάς, πολυνίκης μαραθωνοδρόμος, ο οποίος μίλησε για τον αθλητικό τουρισμό (διαβάστε περισσότερα εδώ ).

O εορτασμός ολοκληρώθηκε με ένα cocktail party, στο οποίο η ομάδα της HuffPost Greece έσβησε το πρώτο της κεράκι παρέα με συνεργάτες και στελέχη της 24MEDIA, φίλους καθώς και εκπροσώπους από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και διαφημιστικό χώρο.

Το φαγητό που περίσσεψε από την εκδήλωση δόθηκε στο « ΜΠΟΡΟΥΜΕ» για την σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Με την εκδήλωση ΗuffPost Greece #1 αρχίζει ένα ετήσιο offline forum που σκοπό θα έχει να προβάλλει όλα τα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία των πολιτών και να τα αναδεικνύει μέσα από την δημόσια συζήτηση.


SHARE:

24Media Network