Κάλυψη 82% στις ηλικίες 18-54 καταγράφεται στο Video Οικοσύστημα της χώρας

Κάλυψη 82% στις ηλικίες 18-54 καταγράφεται στο Video Οικοσύστημα της χώρας

Η έρευνα της Phaistos Networks για το ελληνικό digital video οικοσύστημα, καταγράφει σημαντική αύξηση των μοναδικών χρηστών.

Τη δυναμική του video περιεχομένου που προσφέρουν τα τηλεοπτικά κανάλια μέσα στο ελληνικό digital Video οικοσύστημα χαρτογραφεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Phaistos Networks, με μέτρηση που πραγματοποίησε με το ρόλο του τεχνολογικού συνεργάτη των Μέσων τον μήνα Οκτώβριο.

Τα στοιχεία της μέτρησης αναδεικνύουν το υψηλό και διευρυμένο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το επαγγελματικό video περιεχόμενο που προβάλλεται στα WebTVs και σε GR Publishers μέσω της glomex, καθώς καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση των μοναδικών ανθρώπων που το καταναλώνουν, κατά 1 περίπου εκατομμύριο σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση του 2019 (από 4,42 σε 5,35 εκατ.).

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι πρόκειται για καταγραφή πραγματικών μοναδικών ανθρώπων, ανεξαρτήτως browsers και πλήθους συσκευών που μπορεί να χρησιμοποιούνται, αφού για τη διενέργεια της μέτρησης αξιοποιήθηκε η εξειδικευμένη λύση της Nielsen, DAR.

Μεταξύ άλλων σημαντικών ευρημάτων, από τη μέτρηση προκύπτει επίσης ότι η συνολική κάλυψη στο ηλικιακό group 18-54 αγγίζει το 82%, με τα ποσοστά κάλυψης σε γυναίκες και άνδρες να καταγράφονται αυξητικά και στα δύο φύλα και την αναλογία να διατηρείται πολύ ισορροπημένη (85% και 78% αντίστοιχα).

Το video περιεχόμενο που μετρήθηκε ήταν αυτό των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, των συνδρομητικών καναλιών, καθώς και niche παραγωγών, που είτε προβάλλεται μέσα στα WebTVs είτε διοχετεύεται συνδυαστικά μέσω της glomex σε περισσότερα από 120 websites της ελληνικής αγοράς, ενώ από τη μέτρηση εξαιρέθηκαν και πάλι πλατφόρμες εξωτερικού, όπως το YouTube.

Η αυξανόμενη δυναμική του εν λόγω περιεχομένου στο ελληνικό Video οικοσύστημα – όπως αποτυπώνεται μέσα από τη διεύρυνση τόσο του κοινού που το καταναλώνει όσο και της μέσης συχνότητας κατανάλωσης (από 7,8 σε 12,8 στοηλικιακό group 18-54) – έρχεται να αναδείξει περαιτέρω τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Publishers, Broadcasters, ContentProducers/Providers, Agencies & Brands).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα