Μένιος Φουρθιώτης κατά ΕΣΡ για το κόψιμο των εκπομπών του

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατά την παρουσίαση εκπομπής
Ο Μένιος Φουρθιώτης κατά την παρουσίαση εκπομπής NDPPHOTO

Ποια η αντίδραση του παρουσιαστή μετά την απόφαση του ΕΣΡ να διακόψει οριστικά τις εκπομπές του "Αποκαλυπτικά live" και "Αποκαλυπτικά live night show" και "Μένιος Live" λόγω τηλεδιαγωνισμών που μπορούσαν να παραπλανήσουν το κοινό.

Στην αντεπίθεση περνάει ο Μένιος Φουρθιώτης αναφορικά με την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να διακόψει οριστικά τις εκπομπές του "Αποκαλυπτικά live" και "Αποκαλυπτικά live night show" και "Μένιος Live" στον τηλεοπτικό σταθμό Α. Epsilon.

Την Παρασκευή, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προσφύγει στα αρμόδια όργανα κατά της προαναφερόμενης απόφασης του ΕΣΡ ενώ θα ζητηθεί και αναστολή της εκτέλεσης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Τονίζεται, επίσης, ότι καθ' όλη την πολύμηνη διαδικασία ο παρουσιαστής ουδέποτε κλήθηκε ενώπιον του ΕΣΡ.

Να θυμίσουμε ότι το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή διότι έκρινε από το φάκελο που είχε σχηματιστεί για το κανάλι ότι μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα μεταδίδονταν τηλεδιαγωνισμοί και τηλεπωλήσεις που μπορούσαν να εξαπατήσουν το κοινό και έθιγαν την αξιοπρέπεια των τηλεθεατών κατ' εξακολούθηση (Δεκέμβριο 2018 έως Φεβρουάριο 2019).

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

"Σήμερα, ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών κ. Μένιος Φουρθιώτης μας απέστειλε την υπ’ αριθμ. 95/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία απαγορεύεται η προβολή από τούδε των εκπομπών του «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ LIVE NIGHT SHOW – ΜΕΝΙΟΣ LIVE».

Ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξης Κούγιας και οι συνεργάτες του εκτιμούμε απεριόριστα τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κο Αθανάσιο Κουτρομάνο, όσο και την πλειονότητα των μελών του ΕΣΡ, αλλά θεωρούμε ότι η μη κλήση ουδέποτε, σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας, η οποία ήταν πολύμηνη, του κου Μένιου Φουρθιώτη συνιστά σημαντικό ελάττωμα της αποφάσεως.

Κατά την κρίση του γραφείου μας, η απαγόρευση προβολής τηλεοπτικής εκπομπής για τους λόγους που επικαλείται το ΕΣΡ στο σκεπτικό, αλλά και στο διατακτικό της αποφάσεώς του συγκρούεται με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Γι’ αυτό το λόγο και εντός της νομίμου προθεσμίας αφενός μεν θα προσφύγουμε κατά της ανωτέρω αποφάσεως, αφετέρου δε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων θα ζητήσουμε αναστολή εκτέλεσης.

Το δικηγορικό μας γραφείο θα συνεργαστεί με τους εκλεκτούς συναδέλφους, οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση μέχρι τώρα και είμεθα βέβαιοι ότι στο τέλος θα εκδοθεί μία δίκαιη απόφαση".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΣΡ
SHARE: