Σαν σήμερα ξεκίνησε ο ΑΝΤ1: Τηλερουλέτα, η πρώτη ιστορική εκπομπή

Σαν σήμερα ξεκίνησε ο ΑΝΤ1: Τηλερουλέτα, η πρώτη ιστορική εκπομπή

Η Τηλερουλέτα ήταν η πρώτη εκπομπή που έπαιξε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της παραμονής, και εν συνεχεία έγινε "Τροχός της Τύχης". Δείτε τις ιστορικές εμφανίσεις από Δάκη και Μαντώ.

Η “Τηλερουλέτα” αποτελεί το πρώτο τηλεοπτικό πρόγραμμα που εξέπεμψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του (Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 1989). Παρουσιαστής ήταν το βράδυ εκείνο, ο Τέρενς Κουίκ.

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ TV ήταν το δεύτερο ιδιωτικό κανάλι που εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα (το πρώτο ήταν το Mega ένα περίπου μήνα πριν).

Από την επόμενη ημέρα που ξεκίνησε και το κανονικό του πρόγραμμα ο ΑΝΤ1, η “Τηλερουλέτα” μετονομάστηκε σε “Ο τροχός της τύχης (1990)”, παρουσιαστής ανέλαβε ο Γιώργος Πολυχρονίου και το παιχνίδι ξεκίνησε να μεταδίδεται καθημερινά.

Δείτε παρακάτω πώς ανακοίνωνε τη “γέννηση” του σταθμού ο Τέρενς Κουίκ, καθώς και τις εμφανίσεις από τον Δάκη και τη Μαντώ. Καλεσμένοι ήταν ακόμη η Πωλίνα, η Αλέξια και ο Λευτέρης Πανταζής.

Ο ANT1 ήταν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός στην Ελλάδα που εισήγαγε τα καθημερινά πρωινά ενημερωτικά και ψυχαγωγικά μαγκαζίνο, όπως οι δυο μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση, το “Καλημέρα Ελλάδα” και ο “Πρωινός καφές”, που ξεκίνησαν το 1991. Το 1992 ο ΑΝΤ1 λάνσαρε και το πρώτο σόου, με τη Ρούλα Κορομηλά να αναλαμβάνει την παρουσίαση του “Ciao ANT1”.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 άρχισε να προβάλλεται Η Λάμψη την οποία δημιούργησε ο Νίκος Φώσκολος, με πρωταγωνιστές την Κάτια Δανδουλάκη, τον Χρήστο Πολίτη και τον Κώστα Σπυρόπουλο. Από την πρώτη ημέρα προβολής του, και για πάνω από δέκα χρόνια, σημείωνε μεγάλη επιτυχία. Δύο χρόνια αργότερα (στα τέλη του 1993) προστέθηκε μια δεύτερη καθημερινή σειρά το Καλημέρα Ζωή, επίσης από τον Φώσκολο, με σημαντική απήχηση.

Σχεδόν ταυτόχρονα, κατά την περίοδο 1992-1995, ο Πάνος Κοκκινόπουλος κάνει το πρώτο του αστυνομικό σίριαλ αυτοτελών αληθινών ιστοριών, την Ανατομία ενός Εγκλήματος, με πρωταγωνιστές σημαντικούς ηθοποιούς του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, και ο Μανούσος Μανουσάκης σκηνοθετεί το επίσης δημοφιλές Τμήμα Ηθών, επίσης την περίοδο 1992-1995. Ακόμα μια ιστορική σειρά των πρώτων χρόνων αποτελεί και το Γόβα στιλέτο, με την Έλενα Ακρίτα στον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην συγγραφή σεναρίου.

Στα κωμικά, η σειρά Οι Μεν και οι Δεν των Χάρη Ρώμα και Άννας Χατζησοφιά, του 1993-1996, ήταν και θεωρείται ακόμα και σήμερα μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα, έχει προβληθεί σε πολλές διαδοχικές επαναλήψεις για 24 χρόνια μετά τη λήξη της αρχικής προβολής της. Μεγάλη απήχηση στο κοινό την τότε εποχή είχε και το Της Ελλάδος τα παιδιά του Δημήτρη Βενιζέλου, του 1993-1995, με τον Γιάννη Μπέζο ως τον διοικητή Κάκαλο ενός στρατοπέδου της Αεροπορίας.

Στον ενημερωτικό τομέα, το δελτίο ειδήσεων του σταθμού παρουσιάζει τα πρώτα χρόνια ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με αρκετούς ακόμα δημοσιογράφους που κατά καιρούς πέρασαν από αυτό. Επιπλέον, δυο δημοφιλείς εκπομπές, το Προφίλ με τον μετέπειτα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Πάνο Παναγιωτόπουλο και η Ώρα της Αλήθειας με τον Γιάννη Πρετεντέρη, συμπληρώνουν το ενημερωτικό σκέλος του καναλιού κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας του.

Στον ψυχαγωγικό τομέα, τα προγράμματα ποίκιλαν. Η Μαλβίνα Κάραλη με δική της εκπομπή προσέλκυσε το ενδιαφέρον τηλεθεατών και τηλεκριτικών, ενώ η Σεμίνα Διγενή είχε προκαλέσει με την εκπομπή Made In Greece. Από τα τηλεπαιχνίδια ξεχώριζε Ο τροχός της τύχης, που προβλήθηκε την περίοδο 1990-1996 και ειδικά τα πρώτα χρόνια σημείωσε εξαιρετικά μεγάλα νούμερα τηλεθέασης. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε και το τηλεπαιχνίδι Super Market της σεζόν 1993-1994, με τον Μάκη Πουνέντη. Τον Σεπτέμβριο του 1995, η Ελένη Μενεγάκη γίνεται η νέα παρουσιάστρια του Πρωινού Καφέ, με επακόλουθο την συνεχή επιτυχία της εκπομπής, που θύμιζε τις εποχές που μεσουρανούσε η Ρούλα Κορομηλά, ενώ την ίδια χρονιά ο Νίκος Μαστοράκης, ύστερα από ένα διετές διάλειμμα, επιστρέφει με την εκπομπή Αργά, ένα ψυχαγωγικό τοκ σόου με υψηλές τηλεθεάσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα