Σωτήρης Γεωργίου: Ο “Σώτος” της νύχτας μας βάζει στο μυαλό του

Σωτήρης Γεωργίου: Ο “Σώτος” της νύχτας μας βάζει στο μυαλό του

"Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι όταν μου λένε με έσωσες από την αυτοκτονία. Όταν μου λένε βρήκα δουλειά εξαιτίας σου, βρήκαμε νέους φίλους". Ο Σωτήρης Γεωργίου μιλάει στο News 24/7 για την ελευθερία έκφρασης, τις επιθέσεις που έχει δεχθεί και αποκαλύπτει τα μυστικά της νύχτας.

Η νύχτα είναι ιδιαίτερη, και η νύχτα στην Αθήνα είναι ακόμη περισσότερο. Έχει τη δικής της γοητεία. Η πόλη φωτίζεται, κρύβει τη γύμνια του τσιμέντου, απελευθερώνει τον ρομαντισμό της, και σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Όπως και οι άνθρωποι της νύχτας είναι ιδιαίτεροι. Είναι μία ομάδα με τα δικά της χαρακτηριστικά, με τους δικούς της κανόνες. Μία ομάδα που έχει διαστρωμάτωση επαγγελματική και κοινωνική με άλλους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και άλλους που απλώς ξενυχτάνε παλεύοντας με όσα τους απασχολούν και τους κρατούν ξάγρυπνους.

Μία ομάδα που έχει ανάγκη να επικοινωνήσει εφ’ όλης της ύλης, να συνομιλήσει μεταξύ της, να γνωριστεί, να ακούσει καλή μουσική.

Ένας άνθρωπος που ξέρει τη νύχτα απ’ έξω και ανακατωτά είναι ο Σωτήρης Γεωργίου. Χρόνια τώρα μας κρατά συντροφιά πίσω από το μικρόφωνο του Sport24 Radio 103,3 και θα συνεχίσει να το κάνει με την ίδια όρεξη στο νέο ανανεωμένο πρόγραμμα του σταθμού, κάθε μέρα από τις 2 μέχρι τις 5 τα ξημερώματα με την εκπομπή “Κάνε Παιχνίδι”.

Μία εκπομπή με πιστό κοινό που ολοένα και μεγαλώνει. Ο ίδιος μας εξομολογείται τις δυσκολίες του ωραρίου, τις ιδιαίτερες στιγμές, τους στόχους της εκπομπής και εξηγεί γιατί το κοινό δεν το κουνάει από τους 103,3.

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργίου

-Πόσο δύσκολο είναι για έναν παραγωγό να κάνει εκπομπές εκείνες τις ώρες;

“Είναι θέμα συνήθειας. Εγώ είμαι άνθρωπος που λόγω μπάσκετ και ΝΒΑ ξενύχταγα πάντα και όταν δεν είχε παιχνίδια ήμουν ξω κάποια βόλτα. Γενικά από μικρός είμαι άνθρωπος που λειτουργώ καλύτερα το βράδυ,ίσως επειδή έχει ησυχία και έτσι είμαι συνηθισμένος. Ασφαλώς όμως όσο μεγαλώνεις φέρνει κόπωση γιατί κακά τα ψέματα ο βραδινός ύπνος είναι μοναδικός. Μια στο τόσο κοιμάμαι 12 το βράδυ και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος την άλλη μέρα. Μην ξεχνάς είμαι νύχτα σε εκπομπές αν βάλεις και την εποχή της ΕΡΤ στο ραδιόφωνο πάλι, πάνω από 15 χρόνια”

– Βλέπεις αυτό που κάνεις ως λειτούργημα, με την έννοια πως κρατάς συντροφιά σε ανθρώπους που είτε δουλεύουν, είτε είναι μόνοι, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα;

“Είναι λειτούργημα. Αυτός ήταν και ο λόγος που ασχολήθηκα με το κομμάτι αυτό. Το άρχισα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ο Παντελής ο Διαμαντόπουλος μου έκανε την τιμή να με προσκαλέσει πρώτο πρώτο στην εξαιρετική ομάδα που έφτιαξε από την πρώτη μέρα ,για να κάνω αυτό που είχε δει τότε όταν είχε έρθει καλεσμένος μου! Και μάλιστα στον Sport24 Radio επειδή δεν έχουμε “επιταγές” και δεσμεύσεις ,μιλάμε ελεύθερα χωρίς να έχω καμία παρέμβαση τόσα χρόνια. Κάτι πολύ σημαντικό που είναι γαλόνι για τον Παντελή πάνω απ όλα,τον αρχηγό μας και φυσικά για την διοίκηση. Και γι αυτό και όταν άνοιξε η ΕΡΤ παρέμεινα εδώ και δεν γύρισα.

Έχουμε δημιουργήσει φιλίες και σχέσεις ακροατών

Ο κόσμος την νύχτα έχει μοναξιά, είτε εργάζεται, είτε όχι. Ζούμε σε μια εποχή με μεγάλα προβλήματα. Έχουμε βρει εργασία σε κόσμο, έχουμε -όσο περίεργο και αν ακούγεται-σώσει κόσμο από την αυτοκτονία, έχουμε δημιουργήσει φιλίες και σχέσεις ακροατών. Σκέψου ότι 6,5 εκατομμύρια κόσμος είναι άνεργος ή συνταξιούχος και σχεδόν 600 χιλιάδες εργάζονται βράδυ πιάνοντας και το τέλος της βάρδιας ή την αρχή της επόμενης.

Ειδικά όταν πηγαίνω 02.00-06.00. Ο μεγάλος άνθρωπος δεν κοιμάται πολύ και εμείς είμαστε κοντά στην αγαπημένη λεγόμενη τρίτη ηλικία αλλά και στον νεαρό που θέλει να ακούσει συμβουλές από παλιότερους και όχι μόνο. Έχουμε βοηθήσει οργανώσεις όπως ο “Θεόφιλος” για τη πολύτεκνη οικογένεια και πολλά τέτοια… Πάντα ήθελα να φτιάξω ένα πρόγραμμα σόου με την καλή έννοια για να περνά και σωστά μηνύματα στην κοινωνία και να είμαστε δίπλα στον κάθε συνάνθρωπο.

Το ραδιόφωνο μην ξεχνάμε έχει την δυνατότητα να φέρνει κοντά ανθρώπους από την μια πλευρά του πλανήτη στην άλλη”!

– Έχει τύχει κάποιο περιστατικό στην εκπομπή που να το θυμάσαι χαρακτηριστικά;

“Είναι άπειρα στο πλαίσιο που ανέφερα. Η μεγαλύτερη χαρά μου είναι όταν μου λένε με έσωσες από την αυτοκτονία π.χ. γιατί αναλύουμε τα θέματα πολλές φορές και με τους ειδικούς. Όταν μου λένε βρήκα δουλειά χάρις σε εσάς, βρήκαμε νέους φίλους. Μην ξεχνάμε δίνουμε κάθε εβδομάδα και 2-3 τραπέζια φαγητού από μαγαζιά που θέλουν να μας στηρίξουν και κυρίως να δώσουν χαρά σε συμπολίτες μας που μια έξοδος είναι απαγορευτική λόγω οικονομικών.

Ακόμα και μπουκάλια στα μπουζούκια δίνουμε! Όμως χαίρομαι πολύ όταν άγνωστοι στο δρόμο με σταματάνε και μου λένε πόσο σημαντικό είναι να είμαι κάθε βράδυ στην θέση μου και ότι πρέπει να κάνω εκπομπή και το Σαββατοκύριακο (σ.σ γέλια). “

– Τι είναι αυτό τελικά που κάνει διαφορετική τη συγκεκριμένη εκπομπή και έχει τόσο φανατικό και πιστό κοινό;

“Ότι έχει σοβαρότητα και πάνω απ’ όλα άποψη. Μπορεί να μην ακούγεται καλό για κάποιους, αλλά είναι μια προσωποκεντρική εκπομπή. Είχα πολύ κόσμο που μ’ ακολουθούσε πιστά και με ακολούθησε και στο νέο μου σπίτι. Και αυτό γιατί δεν ανήκω κάπου πολιτικά, αθλητικά, κοινωνικά. Και λέω πάντα την αλήθεια και μόνο αυτή και έχω άποψη όταν οι περισσότεροι σήμερα δεν έχουν. Έχει κόστος και ρίσκο να έχεις άποψη σήμερα αλλά αυτό εκτιμά ο κόσμος.

Έχω δεχθεί και σωματική επίθεση από αθλητή, έχω δεχθεί πολλές απειλές, αλλά εγώ αν δεν έχω άποψη απλά δεν θα κάνω αυτό που κάνω. Αν και σε μερικά χρόνια δεν θα θέλει το σύστημα όπως λέμε να μιλάμε για τίποτα και θα το απαγορέψει πιστεύω με διάφορους τρόπους. Εδώ σήμερα ότι λες χαρακτηρίζεται εύκολα ρατσιστικό, μπούλινγκ,προσβλητικό κτλ.. Αν πάει έτσι το πράμα δεν θα υπάρχουν τέτοιες εκπομπές και θα είναι μια δημοκρατική φίμωση… Ελπίζω να μην γίνει.

Σήμερα πρέπει να έχεις άποψη

Αλλά φαντάζομαι μην φτάσουμε να μας απορρίπτει μια κοπέλα και να λέμε μας έκανε μπούλινγκ (σ.σ γέλια)! Αλλά πρέπει να έχεις άποψη σήμερα. Επίσης είμαστε μια εκπομπή που έχουν μιλήσει και αναρχικοί και αντιεξουσιαστές και και… Όταν έχουμε φιλοξενήσει πολλές φορές το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών! Αλλά όλοι μιλάνε με κανόνες και σεβασμό στον ακροατή. Όποιος ξεφεύγει ή κάνει τον εισαγγελέα και είναι ακραίος π.χ. οπαδός κόβεται. Έτσι έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο ακροατών.

Ανοίγεσαι στον κόσμο αρκεί βέβαια να έχεις γνώση. Και γι αυτό είναι δύσκολη μια εκπομπή επικοινωνίας

Οι άλλοι απορρίφθηκαν μόνοι τους. Επίσης κάτι σημαντικό. Παίζουμε ότι μουσική θέλουμε χωρίς λίστα. Στο παρελθόν έχω κάνει και τον Dj ,γνωρίζω επειδή βγαίνω τι αρέσει στον κόσμο και παίζουμε καλύτερη μουσική από τα μουσικά ραδιόφωνα. Γι αυτό ο κόσμος μας στηρίζει από την αρχή. Θα ακούσει καλή μουσική,θα ακούσει πολλούς καλεσμένους από σταρ της μουσικής σκηνής μέχρι πολιτικούς και από καθηγητές μέχρι τον απλό φοιτητή αλλά σε ένα πλαίσιο..πίνουμε καφέ μαζί.

Θα ακούσει συζήτηση επιπέδου,θα εκφραστεί ο ίδιος. Θα ακούσει ανθρώπους από την Αλάσκα μέχρι την Λατινική Αμερική και την Κίνα μέχρι την Αφρική. Περνά η ώρα πολύ ευχάριστα έτσι. Όχι μονοτονία, όχι κραυγές ,τσακωμούς, μόνο αθλητικά, μόνο ομιλίες ή μόνο μουσική. Για να προλάβω και την επόμενη ερώτησή σου, αυτό είναι και το μυστικό μας που όταν ξεκίνησα ο πρώτος σταθμός είχε 40% (!) ακροαματικότητα και πλέον περάσαμε και εμείς πρώτοι. Γιατί εμείς έχουμε τα πάντα.

Αθλητικά,κοινωνία,πολιτική,οικονομία,αποκαλύψεις. Ακόμα και για εξωγήινη ζωή έχουμε κάνει εκπομπή. Έχω φέρει γιατρούς, πολιτικούς,καθηγητές, ειδικούς, αναλυτές. Μπορώ να πω ότι το 70% αφορά άλλα θέματα και όχι αθλητικά. Είναι μια εναλλακτική ώρα,τα έχουν πει τα παιδιά άριστα με τους ακροατές μας πριν μόνο αθλητικά και εμείς κάνουμε γενικό παιχνίδι. Και έτσι φέρνεις ακροατές που δεν είχες. Ανοίγεσαι στον κόσμο αρκεί βέβαια να έχεις γνώση. Και γι αυτό είναι δύσκολη μια εκπομπή επικοινωνίας.

Και τέλος φυσικά σε εμάς θα ακούσει κάποιος τους αγαπημένους του τραγουδιστές. Έχουν έρθει Πλούταρχος, Αργυρός, Σαμπάνης, Γαρμπή, Σχοινάς, Πανταζής και πολλοί ακόμα για 4 ώρες προσέξετε! Όχι για 10 λεπτά! Για τέσσερις ολόκληρες ώρες,περισσότερο και από το μαγαζί τους δηλαδή και μιλώντας και με ακροατές on air κάτι πρωτοποριακό!

Και φυσικά έχουμε στήσει βραδιές με ολόκληρη ορχήστρα ακόμα και 8 ατόμων!Κανονικά μπουζούκια δηλαδή! Να ‘ναι καλά ο κόσμος που είναι ο μοναδικός κριτής να συνεχίζουμε να εισπράττω αγάπη εγώ και να δίνω χαρά και αγάπη επίσης”.

Το νέο πρόγραμμα του Sport24 Radio 103,3 είναι ήδη στον “αέρα” από τις 30 Σεπμτεμβρίου με τον αθλητικό σταθμό της 24MEDIA να αποτελεί την αγαπημένη ραδιοφωνική ομάδα του Έλληνα φιλάθλου, έχοντας το πιο πιστό ακροατήριο με το μεγαλύτερο χρόνο ακρόασης.

Με ρεπορτάζ, καθαρές και δυναμικές απόψεις, αθλητικές μεταδόσεις και την πιο μεγάλη αθλητική παρέα από το πρωί ως το βράδυ, με ανοιχτές γραμμές και άμεση σχέση με τον ακροατή.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα