“Τώρα λύση” ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έξω από την Alpha Bank

“Τώρα λύση” ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας έξω από την Alpha Bank

Έξω από το κτίριο της Alpha Bank βρίσκονται το πρωί της Τρίτης οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, οι οποίοι επί 9 χρόνια περιμένουν να λάβουν αποζημιώσεις και δεδουλευμένα. Οι τράπεζες άσκησαν ανακοπή στην προγραμματισμένη καταβολή μέρους των χρημάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με νέα αναμονή ετών.

Η Ελευθεροτυπία, ανέστειλε την έκδοσή της στις 22 Δεκεμβρίου 2011, μετά την πρόθεση της τότε διοίκησης να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Επανακυκλοφόρησε από τις 10 Ιανουαρίου 2013 ως  τις 14 Νοεμβρίου 2014 οπότε και έκλεισε οριστικά.

Οι 850 πρώην εργαζόμενοι της άλλοτε κραταιάς εφημερίδας, οι οποίοι στην πλειονότητά τους παραμένουν άνεργοι, περιμένουν για χρόνια να λάβουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις τα οποία δεν τους έχουν καταβληθεί. Χρήματα επίσης θα λάμβαναν τόσο το δημόσιο, όσο και ασφαλιστικά ταμεία.Πρόσφατα, το κτίριο που στέγαζε την εφημερίδα, πουλήθηκε και οι εργαζόμενοι επρόκειτο να πάρουν ένα -μικρό μέρος- των χρημάτων τους στις 17 Ιουλίου.

 

Ωστόσο, οι τράπεζες Alpha Bank και Πειραιώς, άσκησαν αιτήσεις ανακοπής, παρά το γεγονός πως η περίπτωση των εργαζομένων της Ελευθεροτυπίας υπάγεται στον προηγούμενο πτωχευτικό νόμο, βάσει του οποίοι προνόμιο έχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι τράπεζες. Η εξέλιξη αυτή, πρόκειται να στείλει την υπόθεση στα δικαστήρια και η έκβασή της μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και πέντε χρόνια ακόμη.

Οι πρώην εργαζόμενοι της εφημερίδας, βρίσκονται σήμερα συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο της Alpha Bank στην οδό Σταδίου, ζητώντας να δοθεί τώρα λύση και οι τράπεζες να αποσύρουν τις αιτήσεις ανακοπής, σταματώντας την “ανάλγητη στάση” όπως αναφέρουν, προς εκείνους που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Για τον λόγο αυτό έχουν εκδώσει και ένα πρωτοσέλιδο ειδικά για την διεκδίκησή τους.

 

Υπενθυμίζεται πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταθέσει ερωτήσεις προς την κυβέρνηση για το θέμα, ενώ η ΕΣΗΕΑ έχει αποστείλει επιστολές προς  τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα