Μηχανή του Χρόνου: Αυτή είναι η πρώτη ταινία πορνό

Μηχανή του Χρόνου: Αυτή είναι η πρώτη ταινία πορνό

Στην πραγματικότητα ήταν «λογοκριμένο γυμνό» και η πρωταγωνίστρια ήταν χορεύτρια του καμπαρέ (Vid)

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

Η πρώτη πορνογραφική ταινία κυκλοφόρησε το 1896 με τον τίτλο «Ώρα Ύπνου για τη Νύφη» (Le Coucher de la Mariee). Σκηνοθέτης ήταν ο Γάλλος φωτογράφος Άλμπερτ Κίρσνερ, παραγωγός ο «πορνογράφος» Γιουτζέν Πιρού και πρωταγωνίστρια ήταν η αισθησιακή Λουίς Γουίλι.

Η Γουίλι ήταν γνωστή χορεύτρια σε καμπαρέ και στην ταινία εκτέλεσε το πρώτο κινηματογραφημένο στριπτίζ στην ιστορία.

Το φιλμ είχε διάρκεια 7 λεπτών, αλλά βρισκόταν παρατημένο στα Αρχεία του Γαλλικού Κινηματογράφου για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα σήμερα να σώζονται μόλις δύο λεπτά από την ταινία.

«Μετά τον Χορό»

Η ταινία με τίτλο «Μετά τον Χορό» (Après le bal) κυκλοφόρησε το 1897. Σκηνοθέτης ήταν ο «Μάγος του Κινηματογράφου», Ζορζ Μελιέ. Διαρκεί μόλις 1 λεπτό και δείχνει μία γυναίκα να γδύνεται με τη βοήθεια της υπηρέτριάς της, έπειτα από μία βραδινή έξοδο. Πρωταγωνίστρια ήταν η Ζαν Νταλσί, η οποία έμελλε να γίνει η σύζυγος του σκηνοθέτη, Ζορζ Μελιέ.

Η Νταλσί φοράει κορμάκι στο χρώμα του δέρματος, αλλά κάποιος λιγότερο παρατηρητικός θα μπορούσε εύκολα να μην το αντιληφθεί. Ακόμα και αυτό το «λογοκριμένο γυμνό» ήταν αρκετό για να βάλει την ταινία στην κατηγορία των «ενηλίκων» και να προκαλέσει το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού της εποχής. Ο Μελιέ θεωρείται απ’ τους πρωτοπόρους του κινηματογράφου, καθώς δικό του έργο ήταν κι η πρώτη ταινία θρίλερ, το «Κάστρο του Διαβόλου», που κυκλοφόρησε το 1896.

Μηχανή του Χρόνου: Αυτή είναι η πρώτη ταινία πορνό

Tα πρώτα πορνό σήμερα θα ήταν απλές σκηνές σε μια ταινία δράσης. Τότε όμως ήταν κινηματογραφική και καλλιτεχνική πρωτοπορία που άνοιγε τον δρόμο για την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του κινηματογράφου, αν και ποτέ καμία ταινία δεν προτάθηκε για Όσκαρ. Ίσως γιατί κανείς δεν παρακολουθεί την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ:

Η μοναδική ανταρσία αξιωματικών κατά της χούντας είχε στόχο την απαγωγή του Παπαδόπουλου. Πώς ο κυβερνήτης του αντιτορπιλικού ΒΕΛΟΣ οργάνωσε τη διαφυγή στην Ιταλία (βίντεο)
Smoke on the water. Ο Ίαν Γκίλαν απέρριψε τον τίτλο γιατί παρέπεμπε σε ναρκωτικές ουσίες! «Ο ηλίθιος με τη φλεγόμενη κάνη», που ενέπνευσε το θρυλικό τραγούδι
SHARE: