ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός (γενν. 1972) είναι Έλληνας χημικός μηχανικός και πολιτικός. Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015. Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής. Γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1972 στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών. Το 2000 έγινε μέλος του Συνασπισμού, το 2008 εξελέγη μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής (Ν.Ε.) Νότιας Δωδεκανήσου και από το 2010 έως το 2013 ήταν γραμματέας της Ν.Ε.. Από το 2012 ως το 2014 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Νότιου Αιγαίου. Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως το 2013 και επανεξελέγη στο Συνέδριο του 2016.

Ανδρέας Μιχαηλίδης, Νεκτάριος Σαντορινιός

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση - "Με ευθύνη της κυβέρνησης, αργοσβήνει"

Ερώτηση για την κατάσταση στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση κατέθεσαν οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας πως οι κυβερνητικές ολιγωρίες έχουν οδηγήσει τις Σχολές σε μαρασμό και τους σπουδαστές σε αδιέξοδο.

Κάρπαθος

ΣΥΡΙΖΑ για ακτοπλοϊκό αποκλεισμό Κάσου-Καρπάθου: "Επιτελικό" μπάχαλο

Οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Ανδρέας Μιχαηλίδης σε συνέχεια των προσπαθειών για την δημοσιοποίηση του θέματος και για την εξεύρεση λύσης κατέθεσαν σήμερα, εκ νέου, Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας.

ΣΥΡΙΖΑ για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Πράσινη ναυτιλία, διατήρηση θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων

ΣΥΡΙΖΑ για Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Πράσινη ναυτιλία, διατήρηση θέσεων εργασίας και δημιουργία νέων

Στον χαιρετισμό του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός μίλησε για τα τρία μεγάλα στοιχήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο ελληνικός ναυτιλιακός κλάδος.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά για τους διπλωματικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Ιράν

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά για τους διπλωματικούς χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Ιράν

Οι τομεάρχες Εξωτερικών και Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος και Νεκτάριος Σαντορινιός θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα στην κυβέρνηση γύρω από την υπόθεση της κατάληψης των ελληνόκτητων πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σαντορινιός: Η ακρίβεια συνθλίβει τα νησιά με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οτι αφήνει τα νησιά στο έλεος της ακρίβειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει οτι ο πρωθυπουργός αρνείται να εφαρμόσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Σαντορινιός: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αντεργατικές ρυθμίσεις κατά των ναυτεργατών

Σαντορινιός: Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις αντεργατικές ρυθμίσεις κατά των ναυτεργατών

Η Κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια έχει προχωρήσει στη ψήφιση ρυθμίσεων που καταργούν επί της ουσίας τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ναυτικών αναφέρει ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

O Νεκτάριος Σαντορινιός

Σαντορινιός: Ντροπιαστική για τη χώρα η αμηχανία Πλακιωτάκη μπροστά στις προσβλητικές δηλώσεις Έλληνα εφοπλιστή

Το σχόλιο του τομεάρχη Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Σαντορινιού για τη συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε ξένο Μέσο.

Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα Σμύρνη: Μεθοδεύσεις Μητσοτάκη για να αποφύγει τις ευθύνες του "βλέπει" ο ΣΥΡΙΖΑ

Καμία καταδίκη της αστυνομικής βίας από τον πρωθυπουργό - Το Μέγαρο Μαξίμου αξιοποιεί την ένταση που προκαλεί για να «δραπετεύσει» από τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής στο μέτωπο της πανδημίας, εκτιμά η Κουμουνδούρου.