news 24/7

ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Γιαννόπουλος

Ο Νίκος Γιαννόπουλος γεννήθηκε καταχείμωνο, στις 14 Ιανουαρίου του 1979, ξημερώματα Κυριακής. Αφού κακοποίησε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αποφάσισε να αδιαφορήσει για το Πανεπιστήμιο και να σπουδάσει αθλητικό ρεπορτάζ, αυτό δηλαδή που ήθελε να κάνει από τα χρόνια που έγραφε στην εφημερίδα της πέμπτης δημοτικού. Υπό αυτή την έννοια αισθάνεται ευτυχής γιατί τα τελευταία 20 χρόνια κάνει το χόμπι του επάγγελμα σε Sport FM, Αθηναϊκή, Contra.gr, Eπενδυτή και Sport24 Radio. Στο Contra.gr δε, τον ανέχονται τα τελευταία 15 χρόνια. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις δύο κόρες του, που δεν τον βλέπουν συχνά.


Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Γιατί τόση ιδεοληψία κυρία Κεραμέως;

ΓΝΩΜΕΣ

Η Νίκη Κεραμέως πολιτεύεται στον πολύ κρίσιμο τομέα της Παιδείας με το γινάτι και το πείσμα. Η ιδεοληψία της είναι πλέον ολοφάνερη και θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.

Η ελληνική σημαία

Ομοψυχία δεν σημαίνει λευκή επιταγή

ΓΝΩΜΕΣ

Η αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία και την εργασία δεν είναι ουδέτερη πολιτικά. Υπό αυτήν την έννοια η κυβέρνηση κρίνεται-και πρέπει να κρίνεται-αυστηρά.

Από τις επιχειρήσεις στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στις Καστανιές Έβρου

Πόλεμος στον εκφασισμό

ΓΝΩΜΕΣ

Ο εχθρός δεν είναι οι κατατρεγμένοι της άλλης πλευράς των συνόρων αλλά ο φασίστας της διπλανής πόρτας που πήρε το νόμο στα χέρια του θυμίζοντας εποχές 2013.

Επεισόδια στο λιμάνι των Μεστών στην Χίο, μεταξύ κατοίκων του νησιού και αστυνομικών που περίμεναν να επιβιβαστούν στο καράβι της επιστροφής προς την Αθήνα

Προσφυγικό: Η μεγάλα α(υτα)πάτη

ΓΝΩΜΕΣ

Το προσφυγικό ζήτημα και ο επιεικώς πρόχειρος τρόπος με τον οποίο το χειρίζεται η κυβέρνηση εξελίσσεται στη μεγάλη αυταπάτη της κυβέρνησης.

Πρόσφυγες

Αναζητείται κοινή λογική αλλά και αγάπη για τον άνθρωπο

ΓΝΩΜΕΣ

Είναι πολιτικό το ζήτημα της διαχείρισης του μεταναστευτικού; Σαφώς, δεν χωρά σ' αυτό καμία αμφιβολία. Έχει κοινωνικές προεκτάσεις σημαντικές; Ούτε συζήτηση! Μα πάνω απ' όλα πρόκειται για υπόθεση ανθρωπιάς. Και να μας συγχωρείτε.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης σηκώνει το Ευρωπαϊκό το 2004 (Φωτογραφία αρχείου)

Φάουλ για κόκκινη κάρτα ο Ζαγόρ, δίκαιη η "αποβολή"

ΓΝΩΜΕΣ

Ο αρχηγός της Εθνικής το 2004 στο έπος της Πορτογαλίας κατοικοεδρεύει στις Βρυξέλλες για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Μάλλον κάποιος πρέπει να του το θυμίσει

Διαδηλωτές στη Βολιβία

Βολιβία: Είναι το λίθιο, ηλίθιε!

ΓΝΩΜΕΣ

Το πολύτιμο μέταλλο και οι συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων που "κρύβονται" πίσω από το ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης για τη "δημοκρατική τάξη" στη Βολιβία.

Πρόσφυγες

Οι απόγονοι των "τουρκόσπορων" έχουν ξεχάσει τους πρόσφυγες παππούδες τους

ΓΝΩΜΕΣ

Το 1922 οι Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας αντιμετωπίστηκαν περιφρονητικά και ρατσιστικά από τους γηγενείς συμπατριώτες τους. Σχεδόν 100 χρόνια αργότερα, τίποτα δεν έχει αλλάξει...

Φωτό αρχείου: Γερμανοί στρατιώτες στην Αθήνα, 15 Ιουνίου 1941

Η τεράστια πληγή της χώρας

ΓΝΩΜΕΣ

Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την ημέρα που οι Ναζί πήγαν στα τσακίδια και εβδομήντα μετά τη λήξη του Εμφυλίου (για τον οποίο βέβαια έχει ιστορικές ευθύνες και το ΚΚΕ με τις μαξιμαλιστικές του θέσεις εκείνη την εποχή) η πραγματική ιστορική μνήμη αποτελεί κάτι σαν ταμπού.

Αίθουσα διδασκαλίας στο 7ο Δημοτικό σχολείο στο Γαλάτσι

Ο θρίαμβος της νέας δεξιάς ή το πώς η Τεχεράνη πλησίασε απειλητικά την Αθήνα

ΓΝΩΜΕΣ

Το ΣτΕ με την απόφασή του γύρισε την Ελλάδα στην εποχή του "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών". Με την εξέλιξη αυτή ακόμα και η μέτριας έντασης προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να καταστήσει το εν λόγω μάθημα από θρησκευτική κατήχηση σε σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία πετάχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων της ιστορίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Παίζουν τα ρέστα τους οι γείτονες

ΓΝΩΜΕΣ

Ερντογάν, Οκτάι και Ακάρ πλειοδότησαν σε ρητορική υψηλή έντασης κατά της Κύπρου (και κατά συνέπεια και της Ελλάδας) με διαφορά ελάχιστων ωρών ο ένας με τον άλλον.