Ο διευθύνων σύμβουλος που έβγαλε 148 εκατ. δολάρια και δεν ξέρετε ούτε το όνομά του

Ο διευθύνων σύμβουλος που έβγαλε 148 εκατ. δολάρια και δεν ξέρετε ούτε το όνομά του

Ο επιχειρηματίας που ξεπέρασε τον CEO της Google, Σαντάρ Πιτσάι. Διαβάστε για τον πανίσχυρο διευθύνοντα σύμβουλο, που ξεπέρασε κάθε επιχειρηματικό ρεκόρ

Μια σχεδόν άγνωστη εταιρεία βιοτεχνολογίας με ελάχιστα έσοδα και χωρίς εγκεκριμένα φάρμακα έδωσε 148 εκατομμύρια δολάρια ως αμοιβή στον δισεκατομμυριούχο διευθύνοντα σύμβουλό της.

Η NantKwest, η οποία πέρυσι σημείωσε τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια εγγραφή που είχε ποτέ εταιρεία βιοτεχνολογίας, έδωσε στον CEO και πλειοψηφικό της μέτοχο Πάτρικ Σουν- Σιονγκ 132,2 εκατομμύρια δολάρια σε δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών και 15 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές το 2015.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί το Facebook θα μπορούσε να αξίζει μια μέρα ένα τρισεκατομμύριο δολάρια

Αυτό το πακέτο απολαβών θεωρείται το μεγαλύτερο για πέρυσι, ξεπερνώντας και το αντίστοιχο πακέτο ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Σαντάρ Πιτσάι.

Σε δήλωση της προς το CNN Money, η NantKwest σημειώνει ότι ο Σουν-Σιονγκ έλαβε 1 δολάριο σε βασικό μισθό ενώ οι δωρεάν μετοχές του δόθηκαν λόγω της «επίτευξης στρατηγικών στόχων».

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα βρείτε τα μηνύματα που σας «κρύβει» το Facebook

Ο Σουν-Σιονγκ είναι συν-ιδιοκτήτης της ομάδας των Los Angeles Lakers, ενώ θεωρείται και καλός χειρούργος. Σύμφωνα με το Forbes, η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία προέκυψε κυρίως μέσω της πώλησης δύο φαρμακευτικών εταιρειών που ο ίδιος είχε ιδρύσει.

Ο Σουν-Σιονγκ γεννήθηκε στη Νότια Αφρική και ήρθε στις ΗΠΑ πριν από 30 χρόνια. Βάσει στοιχείων για τα τέλη του 2015, κατέχει το 58,1% των μετοχών της NantKwest.

Η εταιρεία προσπαθεί να τιθασεύσει κάποια ειδικά κύτταρα για τη θεραπεία του καρκίνου και άλλων παθήσεων. Όμως, η εταιρεία δεν έχει ακόμα κάποιο εγκεκριμένο φάρμακο και οι πωλήσεις της το τελευταίο τρίμηνο του 2015 ήταν μόλις 14 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Work it: Η ελληνική εταιρεία που επιβραβεύει το προσωπικό των café, bar και εστιατορίων

Πηγή: Fortunegreece.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE:

24Media Network