ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Σπίτια στην Αθήνα

Κονδύλια 4,5 δισ. ευρώ για προγράμματα "εξοικονομώ" με ισχυρή ένεση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το σχέδιο που παρουσιάζεται σήμερα επίσημα περιλαμβάνει ισχυρή χρηματοδότηση για δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια, είτε πρόκειται για κατοικίες, είτε για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, είτε για δημόσια κτήρια.

Ακίνητα στην Αθήνα

Αδήλωτα τετραγωνικά: Πότε έρχεται η "λυπητερή για τα δημοτικά τέλη και φόρους;

Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για την εκκαθάριση των δηλώσεων από τους ΟΤΑ για τα αδήλωτα τετραγωνικά προβλέπει σχετική ρύθμιση που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας,

Υπουργείο Οικονομικών

Με e-δικαιολογητικά η πληρωμή των δαπανών του Δημοσίου

Σε ετήσια βάση αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 240.000 φάκελοι δαπανών Κρατικού Προϋπολογισμού, με κάθε φάκελο να περιέχει από 8 έως 14 έγγραφα ή συνδέσμους σε άλλα Πληροφορικά Συστήματα, όπου είναι αποθηκευμένα τα έγγραφα.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Οι τράπεζες ζητούν επιπλέον στοιχεία για τις συναλλαγές

Με δεδομένη την εφαρμογή της λειτουργίας «ισχυρής ταυτοποίησης πελάτη» η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δίνει, υπό τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων, επακριβείς διευκρινίσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να προσέχουν οι πελάτες.

Φωτό αρχείου: Διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Επίδομα Θέρμανσης 2021: 28,2 εκατ. ευρώ σε 268.547 δικαιούχους

Στο πλαίσιο των κατανομών ενισχύσεων στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων, αλλά και του νέου συστήματος που διαμόρφωσε η ΕΜΥ με τις "βαθμοημέρες", 536.162 μοναδιαία Α.Φ.Μ. έχουν λάβει την ενίσχυση και το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί ανέρχεται στα 71,5 εκατ. ευρώ.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Χωρίς "ρουσφέτια" οι επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

"Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τόσο μεγάλες που όποιος είναι διατεθειμένος να επενδύσει σοβαρά και ουσιαστικά, να βάλει δικά του χρήματα και να πάρει το ρίσκο, έχει τη δυνατότητα να το κάνει" ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ερντογαν απολύει, η τουρκική λίρα πέφτει, τα capital controls έρχονται

Νέες απώλειες καταγράφει η τουρκική λίρα μετά την καρατόμηση του υποδιοικητή της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η αναταραχή στην αγορά προκαλεί ανησυχίες για εφαρμογή capital controls.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζες: Το αποτύπωμα της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων

Πλήρη και αναλυτική εικόνα των συνεπειών της πανδημίας στα χαρτοφυλάκια δανείων τους, έδωσαν στους διεθνείς επενδυτές οι τέσσερις τραπεζίτες. Με όπλο την ενθαρρυντική εικόνα ετοιμάσουν την στρατηγική μείωσής τους σε μονοψήφιο ποσοστό.

Κλειστό κατάστημα εστίασης λόγω του lockdown

Μέτρα στήριξης: Οι λεπτομέρειες για τις αποζημιώσεις ενοικίων και το Δώρο Πάσχα

Εντός του Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Πώς θα υπολογισθεί το δώρο του Πάσχα για όσους βρίσκονται σε αναστολή.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Στόχος επιπλέον 7 μονάδες στο ΑΕΠ από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Πάνω από 17,7 δισ. ευρώ επιδοτήσεις και 12,7 δισ. χαμηλότοκα δάνεια μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: αναπτύσσει το πρώτο Cluster στις ψηφιακές τεχνολογίες

Στο Cluster συμμετέχουν αρχικά, ως μέλη, δεκατρείς επιχειρήσεις, που έχουν αναπτύξει και παρέχουν, ήδη, ολοκληρωμένες λύσεις αξίας και τεχνολογικά προϊόντα αιχμής στους κλάδους του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την ανταγωνιστικότητα του αγροτικού τομέα

Η Τράπεζα Πειραιώς συνδράμει περαιτέρω με τραπεζικά κριτήρια τα εταιρικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα και τους παρέχει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Κλειστά καταστήματα λόγω lockdown

Μέτρα Απριλίου: Τι ισχύει για Δώρο Πάσχα, αναστολές και επιδόματα ανεργίας

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας για τον Απρίλιο. Τι ισχύει για τους εργαζόμενους σε αναστολή, τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τις εργοδοτικές εισφορές

Στιγμιότυπο από το Σύνταγμα εν μέσω lockdown

Πακέτο στήριξης: Παρατείνεται το "κούρεμα" στα ενοίκια, επίσπευση καταβολών Φεβρουαρίου - Μαρτίου για ιδιοκτήτες

Νέα μέτρα στήριξης ανακοίνωσαν το μεσημέρι οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας. Έρχεται διπλή καταβολή για τα "κουρεμένα" ενοίκια και αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων από τις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα

Η συνάντηση του Α. Τσίπρα την Τετάρτη με την Διοίκηση του ΤΧΣ πυροδοτεί νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης για την ΑΜΚ της Τράπεζας Πειραιώς. Στο επίκεντρο ο ρόλος του ΤΧΣ. Τα επιχειρήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η "ελπίδα του αιώνα" με άξονες μεταρρυθμίσεων, έργα και "γκρίζα" σημεία

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η "ελπίδα του αιώνα" με άξονες μεταρρυθμίσεων, έργα και "γκρίζα" σημεία

Παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο το τελικό κείμενο του Σχεδίου Ανάκαμψης ή αλλιώς,η μεγάλη "ελπίδα" της τρέχουσας συγκυρίας. Ποιες οι κομβικές μεταρρυθμίσεις και τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Διπλή αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Απρίλιο

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε νέα μέτρα στήριξης για τον Απρίλιο, ενώ ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν υπό προϋποθέσεις διπλή αποζημίωση.

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Κόσμος στην παραλία του Φλοίσβου

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας κατάθεσης φορολογικών δηλώσεων

Οι ανακοινώσεις για τη διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων αναμένονται άμεσα τις επόμενες μέρες καθώς τα περιθώρια στενεύουν και η πλατφόρμα του taxisnet θα πρέπει να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο.

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Κέρδη μετά από φόρους 591 εκατ. ευρώ το 2020

Η συνολική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ελλάδα άγγιξε τα €6,5 δισ. το 2020. Στοχευμένα μέτρα διευκόλυνσης καταβολής οφειλών ύψους €3,8 δισ. και χορηγήσεις δανείων με επιδότηση επιτοκίου ύψους €2,3 δισ.

Κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Εθνική Τράπεζα: Ποιο είναι το τίμημα για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC

Την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με το CVC Capital Partners για την πώληση της ασφαλιστικής ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα Στο τίμημα περιλαμβάνεται και ρήτρα πώλησης τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων ύψους ως 120 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Πλήρη διαφάνεια στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ζητά η ΟΤΟΕ

Να προστατεύσουν την σταθερότητα και την αναπτυξιακή πορεία του τραπεικού συστήματος καλεί η ΟΤΟΕ την κυβέρνηση με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Στιγμιότυπο από Lockdown στην Αθήνα

Το κορονοχρέος απειλεί την επόμενη ημέρα της Ευρώπης

Ο Συντονιστής του Κύκλου Ευρωπαϊκών & Διεθνών Αναλύσεων του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, Βαγγέλης Βιτζηλαίος, γράφει για τα δημόσια χρέη και τις συγκρουόμενες απόψεις γύρω από τη διαχείριση της κρίσης.