ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικά νέα- Διαβάστε όλες τις οικονομικές ειδήσεις σήμερα

Σύμη

Αγορά κατοικίας: Τα νησιά των Δωδεκανήσων με τις πιo οικονομικές τιμές κατοικιών παρά τον τουρισμό

Η άνοδος των τιμών ενισχύεται από τα την επιλογή των ιδιοκτητών των ακινήτων να επιλέγουν σε μεγάλο βαθμό την βραχυχρόνια μίσθωση των ακινήτων τους και φέτος, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα διαθέσιμα ακίνητα στην αγορά.

Τράπεζα EUROBANK

Eurobank: Βραβεύτηκαν "Οι Πρώτοι των Πρώτων"

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν βραβευθεί συνολικά 21.537 αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων.

Τράπεζες: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 3,1 δισ. ευρώ έως το 2025 και παράταση του "Ηρακλή"

Τράπεζες: Μείωση των κόκκινων δανείων κατά 3,1 δισ. ευρώ έως το 2025 και παράταση του "Ηρακλή"

Σύμφωνα με την ΤτΕ για τη χρονική περίοδο 2023 - 2025 οι τράπεζες προσδοκούν σε μείωση των "κόκκινων" δανείων κατά 3,1 δισ. ευρώ ή 32%, με τον δείκτη να διαμορφώνεται στο 4% το 2025 από 7% το 2022, συγκλίνοντας έτσι, περαιτέρω προς το μέσο όρο των τραπεζών της ζώνης του ευρώ.

Καταστήματα στην Ερμού

ΙΟΒΕ: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στη μείωση εισοδήματος η Ελλάδα την περίοδο της πανδημίας - Ανεπαρκή τα μέτρα

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση για την Επιχειρηματικότητα 2021-2022, η Ελλάδα σημείωσε τη δυσμενέστερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μείωση στο εισόδημα των νοικοκυριών. Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΙΟΒΕ.

Τράπεζα της Ελλάδας

ΤτΕ: Περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων ζητά από τις τράπεζες

Η ΤτΕ επισημαίνει ότι το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε, αλλά παραμένει σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ευρωπαϊκού μέσου όρου. Συνεπώς, οι ενέργειες των τραπεζών θα πρέπει να συνεχιστούν προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω σύγκλιση.

Εθνική τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Νέα εφαρμογή mobile banking για εταιρείες

Μέσω της νέας εφαρμογής οι εταιρικοί πελάτες έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το ταμείο της επιχείρησής τους, ενώ παράλληλα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές, εγκρίσεις, μεταφορές και πολλές ακόμα από τις καθημερινές συναλλαγές, απευθείας από το κινητό τους.

Ανεμογεννήτριες σε κορυφή βουνού

Ασφάλιση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας - Οι βασικότεροι κλιματικοί κίνδυνοι

Το σεμινάριο της Howden Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Ασφάλιση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από τις πλέον αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις ζημιών για τις υποδομές ΑΠΕ είναι η πτώση κεραυνών.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Ξεκίνησε η Μεταβατική Διαχείριση Απορριμμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

Στο πλαίσιο του έργου, έχουν δημιουργηθεί 800 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο και προβλέπονται 200 μόνιμες άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας, δηλαδή για τα επόμενα σχεδόν 30 χρόνια (27 έτη), χωρίς να συνυπολογίζεται σε αυτές η τόνωση της έμμεσης απασχόλησης από τη λειτουργία του έργου στην περιοχή

Λεωφορείο ΚΤΕΛ

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση το ΚΤΕΛ Ελαιώνα - Πώς θα είναι

Ο νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) προβλέπεται να κατασκευαστεί σε έκταση 66.420 μ2 στην περιοχή του Ελαιώνα, εντός του Δήμου Αιγάλεω, η οποία περικλείεται από τον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, την Ιερά Οδό και τις οδούς Αγίας Άννης και Πιερίας.

Ακρίβεια: "Βραδυφλεγής βόμβα" για την ανθεκτικότητα των νοικοκυριών οι τιμές στα τρόφιμα

Ακρίβεια: "Βραδυφλεγής βόμβα" για την ανθεκτικότητα των νοικοκυριών οι τιμές στα τρόφιμα

Αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά το τελευταίο δωδεκάμηνο ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, αποτυπώνοντας μια νέα ανοδική τάση όσο οι οικονομίες βγαίνουν από συνθήκες επιβράδυνσης και αυξάνεται η ζήτηση, όπως εκτιμά ο οργανισμός.

Χρήματα

Αυξάνονται οι ρυθμίσεις μέσω του Εξωδικαστικού Μηχανισμού

Τα στοιχεία του Απριλίου δείχνουν αύξηση σε μηνιαία βάση τόσο των οριστικών υποβολών όσο και των νέων αιτήσεων. Άνω του 70% το ποσοστό εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Alpha Bank

Alpha Bank: Χρηματοδοτεί τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών πάρκων

Η επένδυση συμβάλλει καθοριστικά στην απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας και με την ολοκλήρωσή της θα αποτελέσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Σκύρος

Βόρειες ή Νότιες Σποράδες; Ποια δημοφιλή νησιά έχουν τις χαμηλότερες τιμές πώλησης κατοικιών

Η περιορισμένη προσφορά κατάλληλης και νεόδμητης κατοικίας ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην υψηλή ζήτηση κάτι το οποίο ωθεί τις τιμές στα νησιά των Σποράδων προς τα πάνω.

Με "χαλαρό" ρυθμό οι εντάξεις στις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο

Με "χαλαρό" ρυθμό οι εντάξεις στις ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο

Μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και έως και την 31η Ιουλίου 2023 μπορεί να υποβάλλεται ηλεκτρονικά η αίτηση για υπαγωγή στις διαδικασίες για τις ρυθμίσεις των χρεών της ενεργειακής κρίσης ή της “αναβίωσης” παλιών προγραμμάτων τμηματικής εξόφλησης των 72, 100 και 120 δόσεων.

Δάνειο

Τράπεζες: Συνεπείς οι δανειολήπτες παρά την μεγάλη πίεση στα εισοδήματα

Αυξημένη ανθεκτικότητα τόσο απέναντι στις πιέσεις από τον σταθερά υψηλό πληθωρισμό όσο και στις αλλεπάλληλες αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ δείχνουν οι δανειολήπτες. Τι δείχνουν τα οικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών

Εθνική Τράπεζα

Π. Μυλωνάς: Αλλαγή σελίδας για την Εθνική Τράπεζα

Η Εθνική Τράπεζα διαθέτει υψηλή ρευστότητα με ευρεία και σταθερή καταθετική βάση τόνισε από την τράπεζα ο Διευθύνων Σύμβουλος. Στα €5,5 δισ. τα νέα δάνεια το 2022 προς επιχειρήσεις και σημαντικό ποσοστό αυτών να αφορά επιχειρήσεις του τουρισμού.

Alpha Bank

Alpha Bank: Υποχώρηση του δείκτη κόκκινων δανείων στο 7,6%

Σε περισσότερα από €25 δισ. ανέρχεται ο περιορισμός των ΜΕΑ από το 2018. Σημαντική μείωση του Κόστους Πιστωτικού Κινδύνου σε 75 μ.β., μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Παπαγαρυφάλλου: Αναμένουμε περαιτέρω οργανική μείωση των ΜΕΑ.

Tbi bank: διακοπές με την υπηρεσία Travel Now Pay Later

Tbi bank: διακοπές με την υπηρεσία Travel Now Pay Later

Oι καταναλωτές μπορούν να λάβουν χρηματοδότηση για τις διακοπές τους έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες του ταξιδιού τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να παρατείνουν την περίοδο αποπληρωμής έως και 60 δόσεις.

Ακίνητα

Πρόγραμμα "Σπίτι μου": Σχεδόν 26.000 αιτήσεις σε ένα μήνα

Από τις 5.800 αξιολογημένες αιτήσεις για το πρόγραμμα "Σπίτι μου" έχουν λάβει προέγκριση 3.585, δηλαδή σχεδόν δύο στις τρεις (62%), ενώ οι υπόλοιπες έχουν απορριφθεί, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του προγράμματος.

Ακίνητα

Εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ: Πόση είναι η αξία της ακίνητης περιουσίας το 2023

Με την επικαιροποίηση των τιμών ζώνης και την ένταξη κι άλλων περιοχών στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού, μέσα σε μία τρία χρόνια, καταγράφηκε αύξηση πάνω από 125 δισ. ευρώ στην αξία των ακινήτων των Ελλήνων.

Αγορές στις ΗΠΑ

Γέλεν: Πελώρια η απόσταση ανάμεσα σε Μπάιντεν και Ρεπουμπλικάνους για το όριο δανεισμού

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε ότι αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους των 31,4 τρισ. δολ. θα προκαλέσει τεράστιο πλήγμα στην αμερικανική οικονομία.

Alpha Bank

Στις 7 Ιουνίου η "αποκάλυψη" της νέας Alpha Bank

Με όπλο τις ισχυρές επιδόσεις και την επίτευξη όλων των μεγάλων στόχων μέχρι σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλος Β. Ψάλτης παρουσιάζει το επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο της 3ετίας και το όραμα του για το μέλλον της τράπεζας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Τσακαλώτος σε ΝΔ: Οι μόνοι που διακινδύνευσαν την παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι αυτοί που τη χρεοκόπησαν

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση ΝΔ – Τσακαλώτου για τα τοπικά νομίσματα. Η οργισμένη απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών, στην οποία επισημαίνει ότι «κάποιοι δεν έμαθαν τίποτα από το παρελθόν και ετοιμάζονται να παίξουν ξανά τη χώρα στα ζάρια».

Εθνική Τράπεζα

Εθνική Τράπεζα: Δάνεια 300 εκατ. ευρώ με την ΕΤΕπ για επενδύσεις στις ΑΠΕ

Πρόκειται για το τέταρτο πρόγραμμα που υλοποιεί την τελευταία διετία η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΤΕπ για πράσινες επενδύσεις με το συνολικό προϋπολογισμό των ως άνω προγραμμάτων να ανέρχεται στα €550.000.000.

Το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

"Ελευθέριος Βενιζέλος": Από Ιούνιο αλλάζουν όλα για τα ΙΧ στις Αφίξεις - Αναχωρήσεις

Αλλαγές έρχονται από τις 7 Ιουνίου στο χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς σε λειτουργία θα τεθεί το αυτόματο σύστημα ανακλινόμενων μπαρών στα οδικά τμήματα πρόσβασης, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.