ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ειδήσεις και νέα από τον χώρο της Οικονομίας.

Αγώνας δρόμου για να κρατηθεί γεμάτο το "μαξιλάρι" των 39 δισ. ενόψει νέων μέτρων

Αγώνας δρόμου για να κρατηθεί γεμάτο το "μαξιλάρι" των 39 δισ. ενόψει νέων μέτρων

Να διατηρήσει με κάθε τρόπο το “μαξιλάρι” στο ύψος των 37-39 δισ. περίπου επιδιώκει η κυβέρνηση ενόψει μιας δύσκολης περιόδου όπου θα πρέπει να καλυφθούν οι δράσεις κατά της ακρίβειας.

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

"Διατηρούμε σε ασφαλή επίπεδα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους ωστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων" ανέφερε με αφορμή την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών.

Η ακτινογραφία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία το πρώτο δίμηνο 2022

Η ακτινογραφία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας με Ρωσία και Ουκρανία το πρώτο δίμηνο 2022

Τον Φεβρουάριο 2022 η αξία των εισαγωγών της Ελλάδας από τη Ρωσία ανήλθε σε 662,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 252,6% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2021 που ήταν 187,9 εκατ. ευρώ.

Πρατήριο καυσίμων

Fuel Pass: Επιδότηση καυσίμων - Τι πρέπει να ξέρετε για να μην κάνετε λάθη

Άνοιξε το πρωί της Τρίτης (26/04) η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποδοχή των αιτήσεων για την επιδότηση των καυσίμων. Σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια δικαιούχους απευθύνεται το vouchers.gov.gr.

Ακίνητα

Τράπεζες: Θέμα ημερών ο διαγωνισμός για Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Η σχετική προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευτεί ακόμη και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ ο Φορέας πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του 15 μήνες μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενστάσεις.

Φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο επεκτείνεται στη Φλώρινα - Σε φάση κατασκευής η επέκταση του δικτύου

Ένα έργο ύψους 23,18 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην δημιουργία δικτύου, αλλά και τις συνδέσεις οικιακών και εμπορικών πελατών στα δίκτυα χαμηλής πίεσης της πόλης της Φλώρινας, είναι σε φάση κατασκευής στη χώρα.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Θετική η αναβάθμιση της S&P - Στόχος η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας

Αναγνώριση μιας θετικής πορείας στην οικονομία χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης “S&P Global Ratings”.

Προειδοποιήσεις Γέλεν: "Περιορισμός της ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη αλλά χωρίς να τιμωρηθεί όλος ο πλανήτης"

Προειδοποιήσεις Γέλεν: "Περιορισμός της ρωσικής ενέργειας στην Ευρώπη αλλά χωρίς να τιμωρηθεί όλος ο πλανήτης"

Για ενδεχόμενο εκτίναξης των τιμών της ενέργειας σε όλο τον κόσμο από την απαγόρευση εισαγωγής φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία, έκανε λόγο η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Θα συνεχίσουμε με λελογισμένο τρόπο τη στήριξη νοικοκυριών κι επιχειρήσεων

Την ικανοποίησή του για τα τελευταία στοιχεία για το έλλειμμα και το διαθέσιμο εισόδημα που επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνεχίσει τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Μικρότερο από τις αρχικές προβλέψεις το έλλειμμα- Ανοίγει δρόμο για πιο ήπιο δημοσιονομικό μάζεμα

Το μικρότερο έλλειμμα, που καταγράφει για το 2021 η ΕΛΤΑΤ δίνει δυνατότητες για μια πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και ευχέρεια για μια σειρά έξτρα μέτρα στο φόντο της ακρίβειας και την κατάστασης στην ενεργειακή αγορά.

Γ. Χατζηθεοδοσίου

Γ. Χατζηθεοδοσίου: "Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά με μείωση του μη μισθολογικού κόστους"

Την ανάγκη να υπάρξουν μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν, τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Κόσμος στα καταστήματα την περίοδο των εκπτώσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Καμπανάκι στην κυβέρνηση για το μη μισθολογικό κόστος στις ΜμΕ

Πρωτοβουλίες για την μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος διατήρησης των θέσεων εργασίας ζητεί από την κυβέρνηση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στο φόντο των ανακοινώσεων για αύξηση του κατώτατου μισθού.

ΒΕΑ για κατώτατο μισθό: Χωρίς τα αναγκαία αντίμετρα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων

ΒΕΑ για κατώτατο μισθό: Χωρίς τα αναγκαία αντίμετρα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ζητούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αφορμή την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστε όπως υποστηρίζουν, να αποφευχθούν απολύσεις και λουκέτα.

Πολίτες σε σούπερ μάρκετ

Αύξηση κατώτατου μισθού: Οι καθαρές αυξήσεις και τα "καμπανάκια" της αγοράς

Σε όποιον έχει έστω και μια στοιχειώδη επαφή με τα ράφια των σούπερ μάρκετ, πληρώνει λογαριασμούς και επισκέπτεται βενζινάδικα είναι εμφανές ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αρκεί για να καλύψει το “ράλι” της ακρίβειας, που ήδη έχει “κουρέψει” έως και δυο μισθούς.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χατζηθεοδοσίου: Εντείνεται η πίεση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Απαιτούνται άμεσα μέτρα

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις συγκρατημένες αγορές των καταναλωτών ακόμη και κατά την περίοδο του Πάσχα, ενώ για το πασχαλινό τραπέζι εκτίμησε ότι το κόστος του θα είναι αυξημένο κατά περίπου 20%.

Φάρμακα σε συρτάρι φαρμακείου.

Εθνική Τράπεζα: Διπλασιασμός πωλήσεων την επόμενη 5ετία για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Δύναμη πυρός να διπλασιάσουν τις πωλήσεις τους τα επόμενα πέντε χρόνια, στα 7,2 δισ. ευρώ, διαθέτουν σύμφωνα με την τράπεζα, οι εγχώριες εταιρείες του κλάδου. Πώς η Ελλάδα μπορεί να αναχθεί σε ολοκληρωμένο hub φαρμάκων.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

ΔΝΤ: Μηνύματα για επαναφορά των "σφιχτών" δημοσιονομικών πολιτικών - Στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια

"Οι δημοσιονομικοί περιορισμοί έχουν επανέλθει - και είναι δεσμευτικοί", τόνισε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής του Ταμείου, Βίτορ Γκασπάρ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας - Καύσιμα: Παράταση στην πλατφόρμα για να μπουν όσοι ιδιοκτήτες TAXI το αμέλησαν

Σημαντικά μειωμένος θα είναι ο νέος ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ενώ, όπως επεσήμανε, θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές.

Κεντρικός δρόμος στο Έσεν της Γερμανίας

Καμπανάκι ΔΝΤ: "Σεισμός" στην παγκόσμια οικονομία τα επόμενα 2 έτη από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία σύμφωνα με το ΔΝΤ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τι εκτιμά για την πορεία των οικονομιών των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Κίνας.

ΕΦΚΑ

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για τον έλεγχο του δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης Πάσχα 2022

Επισημαίνεται ότι η οικονομική ενίσχυση έχει πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Λαϊκή αγορά

ΙΟΒΕ: Μικρότερη ανάπτυξη, εκτόξευση πληθωρισμού - Τα δύο σενάρια

Μια παράταση του πολέμου, ακόμη και χωρίς τα πιο ακραία σενάρια γενίκευσής του, θα αυξήσει το κόστος εκθετικά, δοκιμάζοντας τις αντοχές των οικονομίων προς το τέλος του έτους και μετέπειτα, αναφέρει ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, καθηγητής Ν. Βέττας.

Χρήστος Σταϊκούρας

Υπουργείο Οικονομικών: Στα "σκαριά" σύγχρονο πλαίσιο περιβαλλοντικής φορολόγησης

Στους πυλώνες της στρατηγικής για το κλίμα η εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου περιβαλλοντικής φορολόγησης, ώστε να υποστηριχθεί ο στόχος κλιματικής ουδετερότητας, με παράλληλη στήριξη της κοινωνικοοικονομικής συνοχής.

Καφετέρια στο κέντρο της Αθήνας

ΔΝΤ: "Βλέπει" ανάπτυξη 3,5% και πληθωρισμό 4,5% στην Ελλάδα το 2022

Μεγάλες προκλήσεις όπως μείωση της ανάπτυξης, αύξηση του πληθωρισμού, αύξηση επιτοκίων και μεγάλα εμπόδια σε εμπορικό επίπεδο λόγω των κυρώσεων και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα βλέπει το ΔΝΤ στην νέα έκθεση που δημοσίευσε εν όψει και της εαρινής συνόδου του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Χρήστος Μεγάλου: Αισιοδοξία για την οικονομία - Διπλασιασμός κερδοφορίας το 2025

Αισιόδοξος ότι τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν θα φθάσουν έως και 19 δις. Ευρώ και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα κινηθεί στο 3-4% εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου. Παράθυρο για μέρισμα από την χρήση του 2023.