Άρνηση (και) του Μαυραγάνη σε μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης

Άρνηση (και) του Μαυραγάνη σε μείωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης
EUROKINISSI

Kοινές δράσεις για τη μείωση του ΕΦΚ επιδιώκει με καταναλωτές και συνδικαλιστικούς φορείς η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος. Τι συζήτησαν σε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών

Την αρνητική απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη στο αίτημα μείωσης του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης έλαβε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί του και καλεί τους καταναλωτές, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τις κοινωνικές οργανώσεις να αναπτύξουν μαζί της δράσεις για την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η Ομοσπονδία έθεσε στον υφυπουργό τα στοιχεία της απώλειας των δημοσίων εσόδων από την εξίσωση του ΕΦΚ στα πετρέλαια, τα οποία ανήλθαν στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ η κατανάλωση έπεσε κατά 73% και ζήτησε την αλλαγή στάσης και την άμεση μείωση του ΕΦΚ στα προηγούμενα επίπεδα για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην κοινωνία και στην αγορά.

Η Ομοσπονδία επισήμανε ότι τελικά το ισοζύγιο αυτής της κυβερνητικής πράξης κατέληξε να είναι ελλειμματικό, καταστροφικό και απάνθρωπο και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η εμμονή της κυβέρνησης σε αυτή τη θέση μας εκπλήττει και ερμηνεύεται σαν "εχθρική πράξη" απέναντι στον καταναλωτή που έχει πληγεί σε όλα τα επίπεδα από την κρίση και τα μέτρα. Αν η πολιτική αυτή δεν αλλάξει φέτος οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network