Οδηγός αγοράς για Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Οδηγός αγοράς για Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια ASSOCIATED PRESS

Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα Χριστουγεννιάτικα φωτάκια για να διακοσμήσετε το δέντρο ή τον χώρο σας.

Χριστούγεννα. Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από ένα ζεστό, cozy, στολισμένο σπίτι; Καλά τα μελομακάρονα, καλοί οι κουραμπιέδες και οι δίπλες όμως ο πρωταγωνιστής των γιορτών είναι το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ο στολισμός του δεν είναι απλή υπόθεση. Δεν είναι μόνο οι μπάλες που πρέπει να τοποθετηθούν σωστά, αλλά και τα φωτάκια, που παίζουν ακόμα μεγαλύτερο ρόλο για να έχουμε ένα αισθητικά ωραίο αποτέλεσμα.

Πώς όμως θα επιλέξετε τα κατάλληλα φωτάκια για να διακοσμήσετε το δέντρο ή τον χώρο σας; Αυτό που πρέπει να σκεφτείτε πρώτα είναι πού πρόκειται να τα τοποθετήσετε. Ας τα χωρίσουμε λοιπόν σε τρεις κατηγορίες:

1. Φώτα για εσωτερική χρήση.

2. Φώτα για εξωτερική χρήση.

3. Φώτα για διακόσμηση.

Τα φωτάκια για εξωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα οι φωτοσωλήνες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά στο μπαλκόνι, στον κήπο ή στη βεράντα.

Για φωτάκια εσωτερικού χώρου είναι προτιμότερα τα LED λαμπάκια που έχουν 6 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα συμβατικά και καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα. Σκεφτείτε τι χρώμα και πόσα λαμπάκια θέλετε για το δέντρο σας. Στην αγορά υπάρχει μεγάλη ποικιλία αριθμού και χρωμάτων.

Αν θέλετε πιο ψυχρό φωτισμό επιλέξτε τα αντίστοιχα φωτάκια. Για πιο “ζεστό” αποτέλεσμα προτιμήστε αυτά με το πιο θερμό λευκό, ενώ για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν και χρωματιστά, όπως για παράδειγμα κόκκινα. Αν το δέντρο σας είναι λευκό, είναι καλύτερο να αγοράσετε φωτάκια με λευκό καλώδιο για να ταιριάζουν.

Σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα φωτάκια για την διακόσμηση του χώρου σας, εκτός από τα LED λαμπάκια με ρεύμα υπάρχουν κι εκείνα με μπαταρία, τα οποία μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε βάζα ή όπου αλλού θέλετε.

Εκτός από τα συμβατικά φωτάκια, υπάρχουν και φωτάκια με διαφορετικά σχέδια, όπως αστεράκια καρδούλες και πολλές ακόμα επιλογές. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει για ένα όμορφο και δημιουργικό αποτέλεσμα.

Κι αν ανησυχείτε μήπως έρθει “φουσκωμένος” ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος υπάρχει λύση. Το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας είναι η καλύτερη επιλογή για τις υπηρεσίες ρεύματος, καθώς προσφέρει στον καταναλωτή πάνω απ’ όλα σιγουριά, οικονομία και δεκάδες προνόμια.

Για τον λόγο αυτό κι επειδή έρχονται Χριστούγεννα και τα Χριστούγεννα είναι για να κάνεις και δώρα, το News247.gr, μαζί με το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας κάνει δώρο σε δύο τυχερούς το ρεύμα για έναν ολόκληρο χρόνο! Πώς θα το κερδίσετε αυτό; Δείτε εδώ τι πρέπει να κάνετε.

Χρήσιμες συμβουλές:

– Δοκιμάστε αν τα φωτάκια λειτουργούν σωστά, πριν τα αγοράσετε. Μην βάζετε ποτέ μέσα στο σπίτι λαμπάκια εξωτερικού χώρου – και έξω από το σπίτι λαμπάκια εσωτερικού χώρου. Οι σχετικές ενδείξεις υπάρχουν για λόγους ασφαλείας και πρέπει να τις τηρείτε.

– Εάν χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα φωτάκια από προηγούμενη χρονιά, ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο γυμνό καλώδιο, σπασμένα λαμπάκια και χαλαρές συνδέσεις. Μη διστάσετε να πετάξτε ένα προβληματικό σετ.

– Ποτέ μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικά λαμπάκια σε μεταλλικό δέντρο.

– Δέστε καλά τα φωτάκια που διακοσμούν εξωτερικά το σπίτι ή τα δένδρα του κήπου σας, ώστε να μην πέσουν ή να μην σπάσουν σε περίπτωση δυνατού αέρα.

– Σβήστε όλα τα φώτα του δέντρου ή του χώρου σας πριν βγείτε από το σπίτι ή πριν πέσετε για ύπνο.

Λάβετε τα κατάλληλα μέσα ασφαλείας και στολίστε το σπίτι και το δέντρο σας με τα λαμπάκια της επιλογής σας. Και θυμηθείτε: Δεν χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να κάνετε τον χώρο σας να λάμψει!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα