Άλλα κίνητρα πίσω από την ανακοίνωση του ΣΕΒ βλέπει το Εργασίας- Γιατί θεωρεί “ύποπτο” το τάιμινγκ

Άλλα κίνητρα πίσω από την ανακοίνωση του ΣΕΒ βλέπει το Εργασίας- Γιατί θεωρεί “ύποπτο” το τάιμινγκ
Υπουργείο Εργασίας Eurokinissi

Πρόθεση να δημιουργηθούν οι συνθήκες έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί καθολικά το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού διαβλέπουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας πίσω από την επιστολή του ΣΕΒ.

Ως προσπάθεια να δοθεί μήνυμα σε επιχειρήσεις να μην εφαρμόσουν το μέτρο της αύξησης του κατώτατου μισθού ερμήνευαν πηγές του υπουργείου εργασίας την επιστολή του ΣΕΒ που έκανε λόγο για το άρθρο 103 του Νόμου 4172 του 2013 (Νόμος Βρούτση).

Ιδιαίτερα το τάιμινγκ της συγκεκριμένης κίνησης, μόλις τρεις ημέρες πριν τελειώσει ο μήνας και φτάσουν τα αναλυτικά στοιχεία-μέσω Εργάνης-στα χέρια των στελεχών του Υπουργείου για τις αυξήσεις των μισθών έβαζε σε… υποψίες τους παροικούντες την Ιερασουλήμ (της οδού Σταδίου).

“Μεγάλη σπουδή πάντως να μας υποδείξουν να εφαρμόσουμε το νόμο Βρούτση” ανέφερε συγκεκριμένη πηγή του Υπουργείου για την αξίωση του ΣΕΒ ο οποίος στη σχετική επιστολή του σημειώνει χαρακτηριστικά: “Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 103 του Ν.4172/2013 όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο πρώτο υποπαρ.ΙΑ.6 περ.2 του Ν.4254/2014) ο κατώτατος μισθός νοείται ως μία «μοναδική αξία (ποσό) αναφοράς», δηλαδή δεν συμπεριλαμβάνει τριετίες για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας μετά την 14.2.2012.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει προφανώς καμία πρόθεση πισωγυρίσματος στη συγκεκριμένη υπόθεση, αντιθέτως διαφαίνεται πρόθεση σύγκρουσης με το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων εφόσον εμμείνει στις απόψεις του.

Την ίδια ώρα την Δευτέρα έγινε συνάντηση παραγόντων του Υπουργείου με τους εργαζομένους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ενόψει και της έναρξη διαπραγματεύσεων με την Cosco για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχει διαφορά στο οικονομικό αλλά υπάρχει διάθεση διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα