Alpha Bank: H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο Galaxy

Alpha Bank: H Davidson Kempner προτιμητέος επενδυτής για το χαρτοφυλάκιο Galaxy
Υποκατάστημα της Alpha Bank στη Νέα Ιωνία Eurokinissi

Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα κόκκινα δάνεια της Alpha Bank στο 24% από 43% σήμερα. Η πώληση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020.

Την Davidson Kempner επέλεξε η Alpha Bank ως προτιμητέο επενδυτή για την πώληση των τιτλοποιημένων μη εξυπηρετούμενων δανείων της.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Reuters, το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως “Galaxy”, είναι αξίας 10,8 δισ. ευρώ ενώ το ντιλ περιλαμβάνει τη διάθεση και της εταιρείας διαχείρισης Cepal. Η Davidson Kempner, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αποτίμησε την αξία στα 290 εκατ. ευρώ και επικράτησε του ανταγωνισμού της PIMCO.

Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) της Alpha Bank στο 24% από 43% σήμερα. Η τράπεζα αρχικά θα κρατήσει μόνο το 40% της Cepal, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Η επίσημη ανακοίνωση της έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η πώληση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2020 και θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες κινήσεις ελληνικής τράπεζας για τη μείωση του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα