Απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας η Κομισιόν

Απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας η Κομισιόν
Ευρωπαϊκή Ένωση AP

Να παρουσιάσει μία νέα εκδοχή του προϋπολογισμού της καλεί τη Ρώμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της. Δίνουν στην Ιταλία τρεις βδομάδες προθεσμία. "Δεν υπάρχει Plan B" δηλώνουν οι Ιταλοί.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει τον προϋπολογισμό της Ιταλίας για το 2019 και να ζητήσει από τη Ρώμη να παρουσιάσει έναν νέο προϋπολογισμό μέσα σε τρεις εβδομάδες, μετέδωσε σήμερα το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AGI επικαλούμενο πηγές στην Ευρωπαίκή Ένωση.

Η Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη Τυπου αργότερα σήμερα για να ανακοινώσει επισήμως την απόφαση, μετέδωσε το AGI.

Ευρωπαϊκή πηγή υπογράμμισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΕ και πως στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που θα δοθεί το απόγευμα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί θα ζητήσει από την Ιταλία «να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της».

“Δεν υπάρχει Plan B”

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησής του: «Δεν έχουμε κανένα σχέδιο Β. Το ιταλικό σπρεντ δεν θα φτάσει τις 400 μονάδες διότι επαναλάβαμε ότι η Ιταλία δεν θα βγει από το Ευρώ», τόνισε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «το 2,4% είναι το ανώτατο όριο της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ. Αν η οικονομική ανάπτυξη θα είναι ισχυρή, το ποσοστό θα είναι χαμηλότερο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μείωση των δημοσίων δαπανών».

«Δεν παίζουμε σε ρωσική ρουλέτα, δεν παίζουμε με το μέλλον των παιδιών μας», υπογράμμισε επίσης ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι «μόνον το ιταλικό κοινοβούλιο μπορεί να βελτιώσει τον δημόσιο προϋπολογισμό της χώρας». «Είναι μέτρα που στοχεύουν στην ανάπτυξη, στην εργασία και στο δικαίωμα στην σύνταξη και στην υγεία», πρόσθεσε ο γραμματέας της Λέγκα. «Ακούμε την γνώμη όλων, αλλά δεν γυρνάμε πίσω», ολοκλήρωσε ο Σαλβίνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα