Delphi Economic Forum: Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα απέναντι σε νέες προκλήσεις

Στιγμιότυπο από το Οικονομικό  Φόρουμ Δελφών

Σε μία σπάνια συζήτηση, οι CEO της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank θα βρεθούν σε κοινό πάνελ και θα μιλήσουν για την επιστροφή των τραπεζών στον πραγματικό τους ρόλο στην οικονομία και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών.

Με τον επικεφαλής οικονομολόγο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Rolf Strauch και τον CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Dr. Martin Czurda θα ανοίξει η «αυλαία» των συζητήσεων για την ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση, αλλά και το στοίχημα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής σταθερότητας κατά το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται και φέτος υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Σε μία σπάνια και ταυτόχρονα, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, οι CEO της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Eurobank και της Alpha Bank, Παύλος Μυλωνάς, Χρήστος Μεγάλου, Φωκίων Καραβίας και Βασίλης Ψάλτης αντίστοιχα, θα βρεθούν σε κοινό πάνελ, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την επιστροφή των τραπεζών στον πραγματικό τους ρόλο στην οικονομία και την απόπειρα ανάκτησης της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών, ενώ θα αναζητηθούν οι τρόποι θεμελίωσης ενός ισχυρού και σταθερού εγχώριου τραπεζικού συστήματος που θα οδηγήσει σύντομα στη βιώσιμη ανάπτυξη της μεταμνημονιακής εποχής.

ADVERTISING

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της τέταρτης συνδιάσκεψης στους Δελφούς, θα βρεθεί και το σχέδιο επιτάχυνσης της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. Άλλωστε, το 2019 αποτελεί χρονιά - ορόσημο για τα τραπεζικά ιδρύματα του ευρωπαϊκού Νότου, καθώς βασική επιδίωξη αποτελεί η ευθυγράμμιση με τον μέσο κοινοτικό όρο, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά και ισότιμα στην Τραπεζική Ένωση.

Για το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο λόγος θα δοθεί στον CEO της Cepal Richard Langstaff, στον εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή που διαχειρίζεται το «κόκκινο» επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της Alpha Bank Θεόδωρο Αθανασόπουλο, ενώ το παρών θα δώσουν ο CEO της Intrum Mikael Ericson και ο CEO της B2Holding ASA Olav Dalen Zahl, δύο από τα μεγαλύτερα funds διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, θα συζητηθεί και το ζήτημα της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας σε πάνελ με την συμμετοχή του Founding Partner και CEO της STOIXIMAN, Γιώργου Δασκαλάκη, της προέδρου και CEO της Global Federation of Competitiveness Councils, Deborah Wince Smith, του συνιδρυτή και προέδρου του Concordia Summit, Νικόλα Λογοθέτη, του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμου Αναστασόπουλου και του αντιπροέδρου της Vianex, κ. Κωνσταντίνου Παναγούλια.

Του πάνελ θα προεδρεύει ο CEO της Foresight Strategy & Communications, Αλέξανδρος Κωστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.

Η ετήσια συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 28 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών, με στόχο να καταγράψει τις παγκόσμιες τάσεις στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους και να σκιαγραφήσει ένα νέο ρεαλιστικό πλαίσιο στόχων και δράσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Θα επικεντρωθεί επίσης, στην ανάγκη της Ελλάδας για δομικές μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη στρατηγικών που θα οδηγήσουν σε ένα βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο διακυβέρνησης.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016.

Το Φόρουμ στηρίζουν φέτος οι ακόλουθοι programming partners: European Commission, Directorate-General for Communication, Representation in Greece || διαΝΕΟσις || ίδρυμα Λασκαρίδη || European Bank for Reconstruction & Development (EBRD || CFA || European Investment Bank και οι ακόλουθοι χορηγοι και υποστηρικτές:

Χρυσοί χορηγοί: AEGEAN, Microsoft, Παπαστράτος, Roche, Volvo, Panama Shipping Agency & Services, Mytilineos, Τράπεζα Πειραιώς, Coca Cola.

Χορηγοί: STOIXIMAN, ALANTRA, ALPHA Bank, Chipita, Coca Cola Τρία Έψιλον, Eurobank, Google, Χαϊδεμένος ΑΕΒΕ, The Hellenic Initiative, Hephaestus Group, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Libra Group, NN,Oracle, OTE Group of Companies, ΣfEE, Stoiximan., ΟΛΠ Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε, Εθνική Τράπεζα, MSD Inventing for life.

Υποστηρικτές: ΑΔΜΗΕ, ANEK Lines, Aptitude, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Bernitsas Law Firm, Black Sea Trade & Development Bank, Boehringer Ingelheim, Consolidated Contractors Company (CCC), ΔΕΗ, Dimand, European Bank for Reconstruction & Development (EBRD), EFA Ventures, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕΝ, ΕΛΤΑ, ΕΥ, HELLAS GOLD, Heracles Group of Companies, IBM, Imerys, Intracom, KPMG, Kyvernitis, Lamda Development, Matrix Pack, Piscines Ideales, NCH Capital Inc., Spaces, TITAN, PeopleCert, SAP.

Facilities Service Sponsor: Manifest

Human Resources Partner: Actionline

Educational Partner: The American College of Greece

Health and Safety Sponsor: GEP

Πληροφορίες

Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές, καθώς και για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή στο Delphi Economic Forum επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr ή τη σελίδα στο FB https://www.facebook.com/delphiforum.

Για περισσότερες πληροφορίες και δημοσιογραφικά αιτήματα επικοινωνήστε στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο 210-7289000.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
SHARE:

24Media Network