ΔΝΤ: Ο Τόμσεν παίρνει σύνταξη – Δεν θα μας λείψει

ΔΝΤ: Ο Τόμσεν παίρνει σύνταξη – Δεν θα μας λείψει
Πωλ Τόμσεν AP

Στην σύνταξη βγαίνει μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο γνωστός μας από το πρώτο, το δεύτερο και το τρίτο μνημόνιο κ. Πολ Τόμσεν.

Ο Πολ Τόμσεν, ο άνθρωπος που είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή του ότι ένας «εύλογος» μισθός για την Ελλάδα θα ήταν τα 300 ευρώ και δεν ανεχόταν κανένα να έχει δεύτερη άποψη για την χρυσή συνταγή διάσωσης που έφερνε το ΔΝΤ χρειάστηκε να σώσει 39 χώρες σε όλο τον κόσμο ( συνολικά έχει εργαστεί σε 44) πριν φτάσει στο ελληνικό μνημόνιο το Μάιο του 2010 για να συνεχίσει με την Ιρλανδία την Πορτογαλία την Κύπρο και την Ισπανία .

Μετά από τρία χρόνια «διάσωσης» της Ελλάδας σε συνεργασία με το μόνιμο αντιπρόσωπο του Ταμείου στην Ελλάδα κ. Μπόμπ Τράα, έχοντας πετύχει μείωση μισθών πάνω από 30%, 12 περικοπές συντάξεων κατακόρυφη αύξηση του φορολογικού βάρους και μείωση του ΑΕΠ κατά 20% πήρε προαγωγή.

Έγινε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου παρότι τόσο η πολιτική του όσο και οι προβλέψεις του για την Ελλάδα αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες πράγμα που παραδέχθηκε σε δόσεις και το ίδιο το νομισματικό ταμείο .

Το τελευταίο άσχημο κομμάτι της επιρροής του ήταν εκ των προτέρων νομοθέτηση το 2017 μιας ακόμη περικοπής της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις και της μείωσης του αφορολόγητου. Ευτυχώς αυτές οι τελευταίες αυτές βόμβες «απενεργοποιήθηκαν» από την σημερινή και την προηγούμενη Κυβέρνηση .

Στην δήλωση της η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Κρισταλίνα Γκεοργίεβα επιβεβαιώνει ευγενικά όσα γνωρίζουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες για το Δανό οικονομολόγο «Ο Πολ είναι γνωστός ως πεισματάρης διαπραγματευτής» λέει η κ. Γκεοργκίεβα για να συνεχίσει κολλακεύοντάς τον: «ο οποίος όμως είχε πάντα κατά νού την μακροπρόθεσμη ευημέρια των κατοίκων στις χώρες όπου εργάστηκε» .

Ωστόσο η κ. Γκεοργκίεβα δεν διευκρινίζει αν το… μακροπρόθεσμο της ευημερίας περιλαμβάνει και την περίοδο μετά την Δευτέρα Παρουσία .

Το μόνο που ευχόμαστε στο άσπονδο φίλο μας είναι καλή ξεκούραση και μακριά από διασώσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα