ΕΦΚΑ: Πιθανή η επανέκδοση στα ειδοποιητήρια

ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΕΦΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου  από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του ΕΦΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ -ΕΤΑΜ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια και έχουν εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να μεταβούν σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ για να το δηλώσουν.

Οι παραλείψεις στις ασφαλιστικές εισφορές, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε επανέκδοση των ειδοποιητηρίων του Φεβρουαρίου. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη χθες η ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Στέλλα Βρακά, προσθέτοντας ότι μπορεί να προκύψουν και άλλες εγκύκλιοι, που θα επεξηγούν καλύτερα τον τρόπο καταβολής εισφορών.

Όπως αναφέρεουν τα dikaiologitika.gr, παρά την «ομοβροντία» εγκυκλίων, παρά το γεγονός ότι υπήρξε αναφορά και για τη διαδικασία χρήσης της ηλεκτρονικής «πύλης» για όσους εργοδότες επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τη σύμβαση εργασίας που έχουν υπογράψει με εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονται με μπλοκάκι, οι «γκρίζες ζώνες» παραμένουν.

Εστάλησαν ειδοποιητήρια ακόμα και σε συνταξιούχους, οι οποίοι είναι μικρομέτοχοι και δηλώνουν στην Εφορία τα μερίσματα από τις μετοχές που διαθέτουν. Σε πρώτη φάση και με δεδομένο ότι η καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου λήγει μετά από δύο παρατάσεις, στις 31 Μαρτίου, όσοι δεν έχουν λάβει ειδοποιητήρια και έχουν εισόδημα από επαγγελματική δραστηριότητα πρέπει να μεταβούν σε υποκατάστημα του ΕΦΚΑ για να το δηλώσουν.

Επίσης, ανάλογη καταγγελία πρέπει να κάνουν και όσοι έλαβαν ειδοποιητήρια, αλλά αμφισβητούν το ποσό που τους επιβλήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις εισφορές υπέρ επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ, η κ. Βρακά ξεκαθάρισε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αναρτηθούν μαζί με τις εισφορές του Μαρτίου. Εκκρεμότητα υπάρχει και με τις περιπτώσεις των ασφαλισμένων οι οποίοι εργάζονται σε δύο εργοδότες. Αν η πλευρά της εργοδοσίας υποβάλλει Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) και συμπεριλάβει τους εργαζόμενους στο προσωπικό της, τότε οι καταβαλλόμενες εισφορές θα αλλάξουν. Άγνωστο όμως είναι τι θα συμβεί αν μόνο ο ένας από τους εργοδότες αναγγείλει τον εργαζόμενο, μέσω της ΑΠΔ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Μπαίνει μπροστά ο αυτόματος έλεγχος καταθέσεων - φορολογικών δηλώσεων
Τα νέα «όπλα» του ΚΕΑΟ για το κυνήγι των οφειλετών
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΦΚΑ
SHARE:

24Media Network