Έλληνες ξενοδόχοι στην Αττάλεια της Τουρκίας για να “αντιγράψουν” το τουριστικό φαινόμενο

Έλληνες ξενοδόχοι στην Αττάλεια της Τουρκίας για να “αντιγράψουν” το τουριστικό φαινόμενο
Πηγή έμπνευσης η Αττάλεια για αρκετούς Έλληνες ξενοδόχους istock

Το κορυφαίο θέρετρο της Τουρκίας αποτελεί παράδειγμα τουριστικής ανάπτυξης που πολλοί θέλουν να μιμηθούν

Στην Αττάλεια, στο νότο της Τουρκίας, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά hot spot της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, προγραμματίζουν τις επισκέψεις τους πολλοί και σημαντικοί Έλληνες ξενοδόχοι αυτή την περίοδο, προερχόμενοι από διάφορα μέρη της χώρας, στην πλειονότητα τους όμως από τα μεγάλα νησιά.

Αιτία όχι οι διακοπές, που θα μπορούσαν κάλλιστα να κάνουν, αφού τα ξενοδοχεία τους είναι κλειστά για το χειμώνα, αλλά για να «κατασκοπεύσουν» το τι συμβαίνει εκεί και το γιατί η περιοχή αυτή σπάει το ένα ρεκόρ στον τουρισμό μετά το άλλο. Η Αττάλεια φιλοξενεί στο σύνολο 680.000 κλίνες, σε ξενοδοχεία – θέρετρα τρίτης και τέταρτης γενιάς, με ιδιαίτερα προσεγμένες υπηρεσίες. Αρχιτεκτονική αρτιότητα, λειτουργικότητα, υποδομές για παιδιά, τεχνολογίες, σε ένα μείγμα που αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο μαζικό τουρισμό. Όπως είναι λογικό, οι υποδομές της είναι καινούριες, ενώ συνεχώς δημιουργούνται νέες, ακολουθώντας τις απαιτήσεις του ταξιδιώτη του σήμερα.

Η επιτυχία της δεδομένη, αφού τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Η Αττάλεια κατάφερε να φιλοξενήσει το 2021 εννέα εκατομμύρια ξένους τουρίστες, αντί 3,5 εκατ. το 2020. Το εντυπωσιακότερο στοιχείο από όλα είναι αναμφισβήτητα ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που έκαναν τις διακοπές τους εκεί το 2021. Σχεδόν 3,5 εκατομμύρια Ρώσων που δεν πήγαν μόνο την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και τους φθινοπωρινούς και τους χειμερινούς μήνες και όπως έδειξαν τα νεώτερα στοιχεία, επέλεξαν σωρηδόν την Αττάλεια και για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο προορισμός πλέον λειτουργεί όλο το χρόνο, με πολύ υψηλές πληρότητες, οι οποίες για την εορταστική περίοδο και παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η Όμικρον, κινήθηκαν πολύ ικανοποιητικά. Η περιοχή προσελκύει τουρίστες από περισσότερες από 60 χώρες.

Φέτος και ενώ ο προορισμός καθυστέρησε να ανοίξει, χάρη στο πρόγραμμα Πιστοποιημένου Ασφαλούς Τουρισμού και τους εντατικούς εμβολιασμούς στο προσωπικό των ξενοδοχείων, η Αττάλεια κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των ξένων τουριστών της κατά 164% το 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την επαρχιακή διεύθυνση πολιτισμού και τουρισμού μόνο τον Δεκέμβριο του 2021, σχεδόν 62.000 παραθεριστές έφτασαν στην Αττάλεια, σημειώνοντας αύξηση 213%, από τον ίδιο μήνα του 2020 και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί για αυτόν τον μήνα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2021, οι Ρώσοι ήταν στην κορυφή της λίστας των ξένων επισκεπτών με 3,4 εκατομμύρια, που αντιστοιχούσαν στο 41% όλων των διεθνών αφίξεων. Πέρυσι, 1,3 εκατομμύρια Ουκρανοί και άλλα 1,3 εκατομμύρια Γερμανοί υπήκοοι επισκέφτηκαν την Αττάλεια.

Οι Πολωνοί τουρίστες κατέλαβαν την τέταρτη θέση στη λίστα με 417.000 άτομα, ακολουθούμενοι από Καζάκους, Ρουμάνους, Λευκορώσους και Ολλανδούς.

Σχεδόν όλοι οι ξένοι τουρίστες εισήλθαν στην πόλη μέσω των αεροδρομίων της Αττάλειας – 8,98 εκατομμύρια, ενώ μόνο 3.500 επισκέπτες έφτασαν μέσω κρουαζιερόπλοιων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα