Ελβετική εφημερίδα για Ελλάδα: Από τελευταίος μαθητής, πρόεδρος της τάξης

ΑΘΗΝΑ-Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2004, η Ελλάδα θα διαχειρίζεται την ατζέντα της ΕΕ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΑΘΗΝΑ-Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Ιουνίου 2004, η Ελλάδα θα διαχειρίζεται την ατζέντα της ΕΕ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι σημειώνει για την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή Προεδρία, η εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung

Το τρέχον εξάμηνο η Ελλάδα είναι κάτι σαν πρόεδρος της τάξης στην ΕΕ, αν και μέχρι πρότινος κινδύνευε με αποβολή από το σχολείο λόγω κακών επιδόσεων, σημειώνει η Neue Zürcher Zeitung σε άρθρο της με τίτλο: "Από τελευταίος μαθητής πρόεδρος της τάξης".

Η ελβετική εφημερίδα παρατηρεί ότι η Αθήνα «είναι αποφασισμένη να αξιοποιήσει την Προεδρία για να απαλλαγεί από το στίγμα της. Από τη μια επιδιώκει να πείσει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της προεδρίας ακόμα και με μόλις 50 εκατομ. ευρώ προϋπολογισμό. Από την άλλη, θέλει να πείσει τόσο τον ελληνικό πληθυσμό, όσο και τους Ευρωπαίους εταίρους ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο καμπής.

Στις εκδηλώσεις για την ανάληψη της Προεδρίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσπάθησε να περάσει τρία μηνύματα στους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς από τις Βρυξέλλες, συνεχίζει η εφημερίδα και διευκρινίζει:

"Πρώτον, ότι η Ελλάδα μετά από πολλές θυσίες και σκληρά μέτρα αφήνει μια για πάντα πίσω την κρίση. Δεύτερον, η χώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και τώρα είναι η σειρά των Ευρωπαίων εταίρων να κάνουν και αυτοί το ίδιο. Το τρίτο μήνυμα εξέφρασε κατά τον καλύτερο τρόπο ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού:

"Oι Έλληνες δεν αντέχουν άλλες θυσίες". Στο μήνυμα αυτό κρύβεται και μια έμμεση προειδοποίηση προς τους πιστωτές: Μη διακινδυνεύετε την πολιτική σταθερότητα με νέες απαιτήσεις. Αν στο πολιτικό σκηνικό επικρατήσουν ακραίες πολιτικές δυνάμεις, τότε η συνολική προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας κινδυνεύει με αποτυχία".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ελληνική Προεδρία
SHARE:

24Media Network