Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Η χώρα αποδεικνύει με την παρουσία της ανάμεσα 10.000 εκθέτες από 184 χώρες γιατί ο τουρισμός είναι δική της "βαριά βιομηχανία" (Pics)

Αποστολή στο Βερολίνο, Δημήτρης Μπαλής

Από σήμερα η καρδιά του παγκόσμιου τουρισμού χτυπά στο Βερολίνο. Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας πραγματοποιείται η μία από τις δύο κορυφαίες εκθέσεις τουρισμού του κόσμου, η ΙΤΒ, η οποία μαζί με την WTM του Λονδίνου αποτελούν την αφρόκρεμα του κλάδου.

ADVERTISING

Εικοσιέξι αίθουσες πλήρως γεμάτες, περίπου 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, όπως η Μποτσουάνα, επίσημη χώρα – εταίρος της φετινής διοργάνωσης, δίνουν το στίγμα της μεγαλειώδους έκθεσης που θέτει τον αειφόρο τουρισμό ψηλά στην ατζέντα. Κύρια θέματα της έκθεσης είναι «Ασφάλεια & Φύλαξη» και «Τεχνητή Νοημοσύνη», ενώ ο Ιατρικός Τουρισμός αποτελεί νέα θεματική ενότητα της έκθεσης, ενώ έμφαση δίνεται στην ταξιδιωτική τεχνολογία καθώς και στην προβολή της Κίνας, μέσω ξεχωριστού φεστιβάλ.

Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, σε πολλές ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν, θα συζητηθούν οι προκλήσεις του αντιμετωπίζει σήμερα η διεθνής τουριστική βιομηχανία, όπως οι τελευταίες γεωπολιτικές καταστάσεις που δημιουργούν ζητήματα ασφάλειας και στους ταξιδιώτες. Πάντως, γενική αίσθηση από τα πρώτα στοιχεία της 51ης έκδοσης της ΙΤΒ, είναι ότι η σφοδρή επιθυμία των ανθρώπων για ταξίδια δεν έχει εξασθενίσει καθόλου.

Ο τουρισμός, όπως διαπιστώνουμε ακόμη μία φορά εδώ στο Βερολίνο, αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις χώρες, μικρές ή μεγάλες, εύρωστες ή αναπτυσσόμενες. Αλλά κι αυτές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η χώρα μας ή και εκείνες που βρίσκονται σε πολύ πιο δυσχερή θέση, έχουν τον τουρισμό ως αιχμή του δόρατος. Πόσο μάλλον η Ελλάδα, της οποίας ο τουρισμός κατά γενική ομολογία αποτελεί ατμομηχανή ανάπτυξης.

Σε αυτή την έκθεση λοιπόν, η χώρα μας παρουσιάζεται… απαστράπτουσα, με το Υπουργείο Τουρισμού, μέσω του ΕΟΤ, με 12 από τις 13 Περιφέρειες (η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εντυπωσιακό και μεγάλο περίπτερο, λείπει η Δυτική Μακεδονία) και με πολλούς ξενοδόχους από διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Παρών ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και αντιπεριφερειάρχες από τις λοιπές περιφέρειες. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αναμένεται σήμερα, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ενώ αύριο το πρωί, η TUI στα κεντρικά της γραφεία, δίπλα στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, θα πραγματοποιήσει νωρίς το πρωί εκδήλωση παρουσίασης του φορέα TUI Care Foundation για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει φέτος σε 25 χώρες του κόσμου, με αφορμή το διεθνές έτος για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη 2017 του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών.

Εντυπωσιακή η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου

Στο επίκεντρο της παρουσίασης θα βρίσκεται η Ελλάδα με επίσημη προσκεκλημένη την υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Θα είμαστε και εμείς εκεί με περισσότερο ρεπορτάζ.

SHARE:

24Media Network