Επίδομα θέρμανσης: Νέα εισοδηματικά κριτήρια – Δείτε τα ποσά

Επίδομα θέρμανσης: Νέα εισοδηματικά κριτήρια – Δείτε τα ποσά
Πετρέλαιο θέρμανσης eurokinissi

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται στα 350 ευρώ. Διπλάσιο θα είναι για όσους γυρίσουν από ρεύμα ή φυσικό αέριο σε πετρέλαιο.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε πως διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων, μετά την αύξηση του συνολικού ποσού σε 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την περασμένη περίοδο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται σε 16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται μεσοσταθμικά στα 350 ευρώ. Διπλάσιο θα είναι για όσους γυρίσουν από ρεύμα ή φυσικό αέριο σε πετρέλαιο. Παράλληλα, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία αναμένεται να είναι 0,25 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο, με κόστος αθροιστικά 250 εκατ. ευρώ. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιδότησης του φυσικού αερίου, δήλωσε ότι είναι υπό επεξεργασία, εν αναμονή και των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ο δημοσιονομικός χώρος το 2022 εξαντλείται στο επίδομα θέρμανσης, στην “επιταγή ακρίβειας” και στις επιδοτήσεις του ρεύματος.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως “έχουμε κρατήσει τα πολεμοφόδια (πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού και ταμειακά διαθέσιμα περίπου 38 δισ. ευρώ) για να αντιμετωπίσουμε και έκτακτες καταστάσεις”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα