Επιστρεπτέα Προκαταβολή: “Μπιλιετάκια” σε χιλιάδες επιχειρήσεις για μη τήρηση κανόνων

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: “Μπιλιετάκια” σε χιλιάδες επιχειρήσεις για μη τήρηση κανόνων
Eurokinissi

Με βάση πηγές του Υπ. Οικονομικών θα υπάρξει δυνατότητα ενστάσεων και διασταυρώσεων στοιχείων, ώστε όσοι έλαβαν ειδοποιητήριο επιστροφής των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής να αποφύγουν το "πέναλτι".

Το “λογαριασμό ασυνέπειας” στέλνει σε χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους  επαγγελματίες που έλαβαν ενισχύσεις από το πρόγραμμα των Επιστρεπτέων Προκαταβολών αλλά δεν τήρησαν τις σχετικές δεσμεύσεις από χθες η ΑΑΔΕ.

 Συγκεκριμένα με ηλεκτρονικό μήνυμά της ενημερώνει περίπου 20.000 δικαιούχους ότι καταγράφονται ελλείμματα σε σχέση με τις δεσμεύσεις που προέκυπταν από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ενδεχόμενα, βέβαια, υπάρχουν και αστοχίες σε σχέση με την τεκμηρίωση των αιτήσεων γιαυτό και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει δυνατότητα ενστάσεων και διασταυρώσεων στοιχείων, ώστε όσοι έλαβαν ειδοποιητήριο επιστροφής των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής να “γλιτώσουν” τη λυπητερή.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε πρόβλεψη στο πρόγραμμα των επιστρεπτέων προκαταβολών για έντοκη επιστροφής των ποσών, που προέκυπταν μετά τις “οριζόντιες” απομειώσεις στις περιπτώσεις που δεν είχαν υποβληθεί οι δηλώσεις των ετών 2020 και 2021, είχε γίνει  υποβολή ψευδών στοιχείων, ήταν ελλειμματιός ο φάκελος με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα όρια μεγέθους που δηλώθηκαν στην αίτηση χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής, εντός της προθεσμίας, δεν είχαν τηρηθεί οι προϋποθέσεις διατήρησης των θέσεων εργασίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα στον έβδομο και τελευταίο κύκλο είχε οριστεί ότι η επιχείρηση υποχρεούται να διατηρήσει από την 1η Μαρτίου 2021 έως την 31η Μαΐου 2021 το επίπεδο απασχόλησης που είχε κατά την 1η Μαρτίου 2021, βάσει των στοιχείων του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης αν η επιχείρηση ήταν δικαιούχος μικρότερου ποσού από το χορηγηθέν, θα κληθεί να επιστρέψει στο κράτος το υπερβάλλον ποσό της ενίσχυσης με το επιτόκιο ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα