Αχτσιόγλου: Αρνητικό στίγμα στα εργασιακά από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

H τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.
H τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. EUROKINISSI

Κατά την τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ, προανήγγειλε κατάργηση και του νόμου για τη δήλωση των υπερωριών και της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων .

Για «ένα πολύ αρνητικό στίγμα στα εργασιακά» από τον πρωθυπουργό, στην ΔΕΘ, έκανε λόγο η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το γνωρίζει η κοινωνία».

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον ρ/σ ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης, «σε συνέχεια της πολιτικής η οποία κατήργησε δύο πολύ σημαντικές ρυθμίσεις προστασίας της εργασίας, το αιτιολογημένο των απολύσεων και την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες (…) προεξήγγειλε την κατάργηση και του νόμου που είχαμε θεσμοθετήσει για τη δήλωση των υπερωριών και, ουσιαστικά, όλης της δομής των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δύο κορυφαίων ζητημάτων για τα εργασιακά».

ADVERTISING

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε, επίσης, ότι «ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μία οικονομική πολιτική η οποία βασίζεται στην οικειοποίηση αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι η ΝΔ «θέτει ως κεντρικό μέτρο τη ραγδαία μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για το 2020, ένα μέτρο εξαιρετικά κοστοβόρο. Χρησιμοποιεί, δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο μέρος του όποιου χώρου διαθέτει, διότι ταυτόχρονα δεν προέβη στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης «απέρριψε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων» και «ουδέποτε εξήγησε η κυβέρνηση γιατί απέρριψε τη στρατηγική άμεσης μείωσης των πλεονασμάτων που σχεδίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ωφελούσε τη χώρα και την ελληνική κοινωνία συνολικά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΘ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργείο Εργασίας, ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης: Μείωση εισφορών, εξαιρέσεις στις κλαδικές, μέσα στο 2020 επίδομα για κάθε νέο παιδί

SHARE:

24Media Network