Απόφαση- σταθμός για τους εργαζόμενους στα Market in

Απόφαση- σταθμός για τους εργαζόμενους στα Market in
Φωτογραφεία αρχείου Eurokinissi

Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζόμενους στα Market in και πλέον η εργοδοσία οφείλει να συμμορφωθεί στην απόφαση. Τριμερής συνάντηση στη Θεσσαλονίκη.

Εστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση οι εργαζόμενοι του Market in, που παραμένουν ουσιαστικά όμηροι από τον Νοέμβριο του 2016 και μετά, δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια και ετοιμάζονται πλέον για την αντεπίθεσή τους.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με την απόφαση 2833/2019, που καθαρογράφηκε πριν από λίγες ημέρες, αναγνώρισε ότι έχει επέλθει καθολική μεταβίβαση της επιχείρησης της “Καρυπίδης” στην “Market in” ήδη από τον Νοέμβριο του 16.

Mε την εν λόγω, η επιχείρηση υποχρεώνεται να αποδέχεται τις υπηρεσίες των εργαζόμενων και φυσικά να τους πληρώνει γι’ αυτές κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια με συνέπεια οι οικογένειες των εργαζόμενων να υποστούν μεγάλη οικονομική ζημιά.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις θα λάβει χώρα τριμερής συνάντηση στις 17 Απριλίου στην οποία θα πάρουν μέρος στελέχη του υπουργείου εργασίας, αντιπροσωπεία των εργαζόμενων και αντιπροσωπεία της εργοδοσίας που οφείλει πλέον να συμμορφωθεί με την απόφαση.

Είναι, ωστόσο, άγνωστο αν η εργοδοσία επιλέξει να παρευρεθεί στη συνάντηση.

Η απόφαση

Η πρόσκληση του υπουργείου εργασίας σε τριμερή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα