Φέρενμπαχ: "Αν δε φύγετε από το ευρώ, να σας διώξουν"

Φέρενμπαχ: "Αν δε φύγετε από το ευρώ, να σας διώξουν"

Διαβάστε τι αναφέρει προδημοσίευση γερμανικού περιοδικού για την Ελλάδα. Βολές από τον ισχυρό κύριο της Bosch

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στη δραχμή ζητεί το 57% των Γερμανών μάνατζερ, σύμφωνα με προδημοσίευση δημοσκόπησης που διενήργησε το γερμανικό οικονομικό περιοδικό "Manager Magazine" και θα κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του ίδιου θέματος φιλοξενείται και συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Bosch, Φραντς Φέρενμπαχ, ο οποίος ζητεί να βγει η Ελλάδα όχι μόνο από την ευρωζώνη, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμη και αν χρειαστεί να εξαναγκαστεί, καθώς, όπως λέει, "ένα ερειπωμένο σύστημα αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για μια κοινότητα αλληλεγγύης".

"Αυτή η χώρα με τους συνταξιούχους-φαντάσματα και τους πλούσιους φοροφυγάδες και ένα κράτος με δημόσια διοίκηση που δεν λειτουργεί, δεν έχει θέση στην ΕΕ", λέει και σημειώνει πως "το κοινό νόμισμα θα μπορούσε να επιτύχει μόνο αν υπήρχε κοινή δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη".

"Η ΕΕ, για να διευκολύνει την έξοδο μιας χώρας όπως η Ελλάδα, θα πρέπει να τη στηρίξει με βοήθεια από τα διαρθρωτικά ταμεία. Μετά την υποτίμηση της δραχμής που θα ακολουθήσει, η χώρα ίσως ξαναγίνει ανταγωνιστική", υποστηρίζει.

Μάλιστα, τονίζει πως η συνθήκη της ΕΕ θα πρέπει να αλλάξει για να επιτραπεί η εκδίωξη ενός μέλους.

Τέλος, προβλέπει ότι βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά σε μία Ευρώπη "δύο ταχυτήτων".

SHARE:

24Media Network