Μαζικό κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό

Μαζικό κύμα μετανάστευσης των Ελλήνων στο εξωτερικό

Η αστάθεια και η αβεβαιότητα έχουν οδηγήσει όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό μέσω ιστοσελίδων εύρεσης εργασίας

Οι εξελίξεις στην Ελληνική οικονομία έχουν κάνει όλο και περισσότερους Έλληνες να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Οι New York Times πραγματοποίησαν έρευνα που αποδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι Έλληνες προετοιμάζονται για μια διαφορετική έξοδο, τη δική τους από τη χώρα.

 

Οι μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο έχουν καταγράψει τον τελευταίο μήνα επισκέψεις ρεκόρ σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας σε χώρες του εξωτερικού. Η στατιστική εταιρία Tara Sinclair αναφέρει πως τις δυο τελευταίες εβδομάδες οι επισκέψεις σε ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας από τους Έλληνες έχουν διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα, οι 6 από τις 10 αναζητήσεις για εργασία που πραγματοποιήθηκαν από τους Έλληνες, το Μάιο και τον Ιούνιο, αφορούσαν τις χώρες του εξωτερικού.

Μάλιστα, η έρευνα αναφέρει πως οι Έλληνες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παρακάτω επαγγέλματα: Εξειδικευμένοι εργάτες, Οδοντίατροι, Πολιτικοί Μηχανικοί, και στον τομέα της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Ενώ, ο πιο δημοφιλής προορισμός φαίνεται να είναι η Βρετανία, που όπως όλα δείχνουν τα επόμενα χρόνια θα διεξάγει το δικό της δημοψήφισμα για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωζώνη.

Οι μαζική μετανάστευση προς το εξωτερικό αναμένεται να πλήξει ακόμη περισσότερο την Ελληνική οικονομία, που θα παρακολουθεί σημαντικούς κλάδους της οικονομίας να εξασθενούν σταδιακά.

Παράλληλα, η έρευνα αναφέρει ότι πολλοί επιχειρηματίες αναζητούν καλύτερες ευκαιρίες σε χώρες του εξωτερικού, προκειμένου να μεταφέρουν τις εναπομείνασες επιχειρήσεις εκεί, καθώς αδυνατούν να επωμιστούν την ήδη υψηλή φορολογία του κράτους, που αναμένεται να γίνει πιο σκληρή.

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα τονίζει πως η οικονομική, η πολιτική αστάθεια και αβεβαιότητα που επικρατούν στην χώρα είναι αυτές που οδηγούν τους Έλληνες σε μαζική έξοδο από την χώρα.

(Πηγή: NewYorkTimes)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα