Σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας

Σκηνές έξω από το υπουργείο Εργασίας

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έστησαν για μια ακόμη φορά τις σκηνές τους οι εργαζόμενοι στα πεντάμηνα προγράμματα των Δήμων, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη λήξη της σύμβασής τους

Συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται για ακόμα μία φορά εργαζόμενοι στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους των οποίων η σύμβαση έληξε στις 12 Δεκεμβρίου και ζητούν την επανατοποθέτηση τους στις θέσεις που κάλυπταν.

Οι εργαζόμενοι έστησαν σκηνές στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου, έξω από το υπουργείο Εργασίας, και όπως δηλώνουν είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν όσο χρειαστεί, αν και πλέον δεν έχουν «να περιμένουν και πολλά», αλλά θέλουν όσο είναι δυνατό το ζήτημα τους να γνωστοποιηθεί.

Η Σταυρούλα, εργαζόμενη στα πεντάμηνα προγράμματα, η σύμβαση της οποίας έληξε, σε δήλωση της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει ότι πλέον οι περισσότεροι έχουν θέμα επιβίωσης και πρέπει να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα τους άμεσα. «Έχω 3 μικρά παιδιά και είμαι πλέον άνεργη όπως και ο άντρας μου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε», λέει.

Στα πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εργάζονται 32.000 άνθρωποι και οι θέσεις που κάλυπταν, όπως υποστηρίζουν, ήταν θέσεις για πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Αν χρειαστεί «θα κάνουμε Χριστούγεννα στο δρόμο» προειδοποιούν και σχεδιάζουν και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

(Πηγή: ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network