Το ΙΚΑ φέρνει την e-ρύθμιση

Το ΙΚΑ φέρνει την e-ρύθμιση

Ηλεκτρονικά θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές τους στον ασφαλιστικό φορέα

Από τις 8 Απριλίου και μετά, θα μπορεί να γίνει με ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η υποβολή αιτήσεων για υπαγωγή σε ρύθμιση οφειλών. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η σχετική ηλεκτρονική λειτουργία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με συνέπεια να απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες για να πραγματοποιηθεί και η επίσημη εφαρμογή του.

Σε πρώτη φάση, το ΙΚΑ αναμένεται να ενεργοποιήσει στις 2 Απριλίου την ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη. Έτσι, θα μπορεί κάθε οφειλέτης, αξιοποιώντας κωδικούς που έχει και στην εφορία, να διαπιστώνει με ηλεκτρονικό τρόπο το ύψος της οφειλής, των προσαυξήσεων και των λοιπών επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί. Επίσης, οι οφειλέτες θα μπορούν να επιλέξουν τις δυνατότητες αποπληρωμής και το ποσό των δόσεων που τους αναλογεί, που θα προκύπτει από την επιλογή που θα κάνουν.

Το δεύτερο και καθοριστικό βήμα αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τις 8 Απριλίου και μετά, καθώς τότε θα τεθεί σε ισχύ η εφαρμογή σύμφωνα με την οποία οι οφειλέτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υποβολής στη νέα ρύθμιση. Ταυτόχρονα θα μπορούν να εκτυπώσουν την καταβολή της πρώτης δόσης.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika

Ειδοποιητήρια σε όσους έχουν απλήρωτο χαράτσι της ΔΕΗ

Τι αλλάζει στην φορολογική δήλωση για προστατευόμενα μέλη, ανέργους και φοιτητές

SHARE:

24Media Network